Ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Kurulum gerektirmez. Her şeyden önce Ventoy yazılımı ile boot edilebilir usb medyaları oluşturabilirsiniz, yani format atmak için indirdiğiniz *.iso dosyalarını format için hazır hale getirebilirsiniz. Program Türkçe desteği de sunmaktadır.
Not: Bu alanda en çok kullanılan program
Programı farklı kılan ise; aynı usb içerisinde birden fazla windows ve linux sürümünü aynı anda kullanabilmeniz. Örneğin usb medyanızın içerisinde aynı anda windows 7/8/10 ya da linux dağıtımlarının kurulum medyalarını barındırabilirsiniz. Format ekranında dilediğiniz sistemi seçip, ilgili sistemi kurabilirsiniz.
Kullanımı oldukça basit.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Not: Bu alanda en çok kullanılan program
Bağlantıyı görüntüleme izniniz yok, görüntülemek için:
Giriş yapın veya üye olun.
programı ancak çok fazla dikkat edilmesi gereken ayarlar ve hata verme olasılığının yüksek olması nedeniyle, bir çok şeyi otomatik halleden Ventoy programı çok daha iyi bir seçim.Programı farklı kılan ise; aynı usb içerisinde birden fazla windows ve linux sürümünü aynı anda kullanabilmeniz. Örneğin usb medyanızın içerisinde aynı anda windows 7/8/10 ya da linux dağıtımlarının kurulum medyalarını barındırabilirsiniz. Format ekranında dilediğiniz sistemi seçip, ilgili sistemi kurabilirsiniz.
Kullanımı oldukça basit.
- Uygun boyuta bir USB belleğini bilgisayara takın.
- Linkten son sürüm Ventoy programını zipten çıkarıp yönetici olarak çalıştırın. Program takılı olan USB belleği görecektir.
- "Kur" (Install) butonuna tıkladığınızda diskteki tüm bilgilerin silineceğine dair bir ileti ile karşılaşacaksınız. Bunun için USB bellek içinde önemli veriler varsa yedekleyin.
- Yaklaşık 1 dakika içinde formatlama işlemi gerçekleşecektir. Artık bize düşen istediniz *.iso dosyasını (Örneğin windows, linux vs) USB bellek içine yüklemek.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- ISO dosyalarını olduğu gibi usb ana dizine atabilir, ya da klasörler oluşturabilir ve klasörler içerisine koyabilirsiniz.
- Gerek *.iso isimleri ve gerek klasör isimleri asla boşluk ve Türkçe karakter içermemeli. Aksi halde *.iso dosyası okunamaz.
- Uzun uzadıya klasör ya da *.iso isimleri kullanmayın.