Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Ramazan'ın ikinci günü için sahur ve iftar yemekleri listesi ve tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. Bu menüler hem doyurucu hem de besleyici olacak şekilde hazırlanmıştır.Sahur MenüsüPeynirli OmletTam Buğday EkmeğiDomates, Salatalık ve YeşillikZeytinHurmaYoğurt veya AyranMevsim Meyvesi (Örneğin: Elma veya Portakal)Peynirli Omlet TarifiMalzemeler:2 yumurta2 dilim beyaz peynir1 çay kaşığı tereyağı veya zeytinyağıİsteğe göre pul biber, karabiber, maydanozYapılışı:Yumurtaları bir kasede çırpın.Peyniri küçük küpler halinde doğrayıp yumurtaya ekleyin.Tereyağını tavada eritin ve yumurtalı karışımı tavaya dökün.Orta ateşte pişirip, isteğe göre baharatlar ve maydanoz ekleyin.Omleti katlayıp servis yapın.İftar MenüsüHurma ve Su ile Oruç AçmaÇorba: Mercimek ÇorbasıAna Yemek: Fırında Tavuk ve SebzelerPilav: Bulgur PilavıSalata: Yeşil Salata (Zeytinyağlı)Tatlı: GüllaçMercimek Çorbası TarifiMalzemeler:1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 adet havuç1 adet patates1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı1 litre su veya et suyuTuz, karabiber, kimyonYapılışı:Mercimeği yıkayıp tencereye alın.Soğan, havuç ve patatesi küp küp doğrayıp mercimeğe ekleyin.Suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirin.Ayrı bir tavada un ve tereyağını kavurun, çorbaya ekleyip karıştırın.Baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.Fırında Tavuk ve Sebzeler TarifiMalzemeler:4 adet tavuk but veya göğüs2 adet patates2 adet havuç1 adet kabak1 adet soğan2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber, kekik, pul biberYapılışı:Tavukları tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile marine edin.Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın.Tavuk ve sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine zeytinyağı ve baharatları serpiştirin.200°C önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.Bulgur Pilavı TarifiMalzemeler:1 su bardağı bulgur2 su bardağı sıcak su veya et suyu1 yemek kaşığı tereyağı1 adet küçük soğanTuz, karabiberYapılışı:Tereyağını tavada eritin, soğanı ekleyip pembeleştirin.Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun.Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Güllaç TarifiMalzemeler:6 yaprak güllaç1 litre süt1 su bardağı şeker1 çay bardağı gül suyuÜzeri için: Antep fıstığı, ceviz veya hindistan ceviziYapılışı:Süt ve şekeri bir tencerede kaynatın, şeker eriyince ocaktan alın.Güllaç yapraklarını sütün içine batırıp tepsiye dizin.Her katmanın arasına ceviz serpiştirin.En üst kata gül suyunu ekleyin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.Servis yaparken üzerine Antep fıstığı veya hindistan cevizi serpin.
Malzemeler:
Yapılışı: