2-6 yaş döneminde beslenme
* Öğünler 4-6 öğün şeklinde düzenlenir.
* Kalsiyum gereksinimi için 2 su bardağı süt ile 1 kibrit kutusu peynir önerilir.
* Demir gereksinimi için, 2 köfte kadar et, tavuk, balık ya da 1 porsiyon(3-4 yemek kaşığı) kuru baklagil yemeği yenebilir.
* Vitaminler ve lif gereksinimi, 1 orta boy meyve ile 1 porsiyon pişmiş sebze ile karşılanabilir.
* Enerji gereksiniminin karşılanabilmesi için, günde 4-6 ince dilim ekmek, pilav ya da makarna, erişte gibi nişastalı besinler tüketilebilir.
* Yumurta her gün veya günaşırı yenmelidir.
* Öğünler 4-6 öğün şeklinde düzenlenir.
* Kalsiyum gereksinimi için 2 su bardağı süt ile 1 kibrit kutusu peynir önerilir.
* Demir gereksinimi için, 2 köfte kadar et, tavuk, balık ya da 1 porsiyon(3-4 yemek kaşığı) kuru baklagil yemeği yenebilir.
* Vitaminler ve lif gereksinimi, 1 orta boy meyve ile 1 porsiyon pişmiş sebze ile karşılanabilir.
* Enerji gereksiniminin karşılanabilmesi için, günde 4-6 ince dilim ekmek, pilav ya da makarna, erişte gibi nişastalı besinler tüketilebilir.
* Yumurta her gün veya günaşırı yenmelidir.