2010 Polis Koleji Giriş ve Başvuru Şartları Açıklandı.

Suskun

V.I.P
V.I.P
Polis Kolejlerine 2010 yılında aşağıda belirtilen sınav aşamaları ile öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ


Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrenciler 2010 yılı 8’inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı’na girmek zorundadır. Polis Kolejine girmek isteyen öğrenciler SBS için bankaya para yatırdıktan sonra 15-26 Mart 2010 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacaktır. Adaylar Polis Koleji başvurusu yaparken bankaya ayrı bir sınav ücreti yatırmayacaktır. Öğrencinin Polis Koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2(iki) adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp 1 (bir) nüshası veliye teslim edilecek 1 (bir) nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk, ilgili, OKUL, MÜDÜRLÜĞÜ, ve, ADAYIN, VELİSİNE, ait, olacaktır.

Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapılacaktır. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır.

Polis Koleji Giriş Sınavına Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar çağırılabilecektir.

Polis Kolejine başvuran adaylar arasından Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adayların değerlendirmesi OYP’ye (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapıldıktan sonra, adayların başarı ve puan durumları MEB tarafından Ankara Polis Koleji Müdürlüğüne verilmektedir.

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar SBS sınava başvurdukları İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Adaylar Polis Koleji Giriş Sınavına gelirken,


1- Polis Koleji e-başvuru kılavuzu Ek-1’de yer alan, Öğrenim Durum Belgesi’nin adayın öğrenim gördüğü okul müdürlüğünce onaylanmış bir örneğini ve 1 adet diploma fotokopisini,

2- Nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi ( T.C kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.),

3- 6 Adet vesikalık fotoğraf(son 6 ay içerisinde çekilmiş olacaktır.),

4- Adaylar Mülakat ve Beden Eğitimi Sınavında kullanılmak üzere şort ve spor kıyafetlerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI TARİHLERİ:


*Mülakat sınavı:02-03-04 Ağustos 2010,

*Beden Eğitimi Sınavı: 05 Ağustos 2010

*Yazılı(test)Sınav: 06 Ağustos 2010

1.Mülakat Sınavında; Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Mülakat başlıklı 13’üncü “Mülakatta adayın; konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilir. Bu hususlarda yeterli görülen aday, mülakatta başarılı sayılır...” maddesinin yanı sıra Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin “Öğrenci Alımlarında Doktor Görevlendirilmesi” başlıklı 25’inci maddesinde yer alan “Öğrenci alımları için yapılacak sınavlarda, doktor, sınav komisyon üyesi olarak görev alır. Doktor, değerlendirmelerini anamnez ve fizik muayene çerçevesinde Yönetmelik hükümlerine göre yapar.” Hükmü gereğince mülakat komisyonunda görevli doktor tarafından ilk bakışta ve fiziki kontrolde anlaşılabilecek ortopedik rahatsızlıklar, görülebilecek yerlerde eşgal belirleyici iz ve vücutta orantısızlık gibi çok belirgin ve öğrenci olmasına engel sağlık sorunu olanlara bakılmaktadır. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, beden eğitimi sınavına alınacaktır.


2.Beden Eğitimi Sınavında; Beden Eğitimi sınavı zamana karşı puanlama usulü ile yapılacağından, adaylar kendi durumlarını göz önünde bulundurmalıdırlar. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, belirlenen bir parkurda atlama, sıçrama, şınav, mekik, koşu gibi çeşitli hareketleri içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır.

Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır.

3.Yazılı Sınavda; Matematik, Fen, Türkçe ve Dil Yeteneği, Sosyal ve Yabancı dil sorularından oluşan test usulüyle aşağıda belirtilen ağırlıklarda yazılı sınav yapılacaktır.


KONU....SORU SAYISI...

Matematik.......30

Fen Grubu.......25

Türkçe ve Dil Yeteneği.....20

Sosyal Grup.....15

Yabancı Dil........10

TOPLAM.........100

Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kâğıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 1 yanlış cevap 1/3 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.

Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulur. 08 Ağustos 2010 tarihinde asil ve yeteri kadar yedek aday Ankara Polis Koleji’nde intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara’da kalacak şekilde hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir.

İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır.

BAŞARILI OLAN ADAY ÖĞRENCİLERE OKULUN DENETİM VE GÖZETİMİNDE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİNDEN SAĞLIK KURULU RAPORU ALDIRILIR


Polis Kolejine başvuracak adayların Mülakat Sınavında ve sonrasında adaylara aldırılacak Sağlık Raporunda mağdur olmamaları ve hayal kırıklığı yaşamamaları için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini çok iyi okuyup kendi durumlarını iyi değerlendirmeleri gerekmektedir. Sağlık şartları yönetmeliğine göre adayın; yüzünde ve görünen yerlerinde eşkal belirleyici izin, ağız, diş ve çene yapısındaki bozukluk, düz tabanlık, renk körlüğü ve gözlerin kusursuz (görme her iki gözde ihtilafsız tam olacak “GÖZLER DERECESİZ “HER İKİ GÖZDE SIFIR (0) DERECE” OLACAKTIR”) olması gerekmektedir.

ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR

Adayların E-Başvuru kılavuzu 1.bölüm 2.maddesi ve Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği 7.maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.
 
POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI

ADAY TESPİTİ

I. BÖLÜM
1.1. GENEL AÇIKLAMALAR

Bu kılavuz, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesinde belirlenen Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre 2010 yılı Polis Kolejlerine öğrenci alımına ait usul ve esasları kapsamaktadır.

Polis Kolejlerine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır.

I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı; her yıl Ağustos ayı içerisinde yapılan üç ayrı aşamalı bir sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Kolejlere girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 2010 yılı 8’inci sınıf SBS’ye girmek zorundadır. SBS için bankaya para yatıran adaylar öğrenim gördükleri okullardan 15-26 Mart 2010 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır.

8’inci sınıf SBS; 05 Haziran 2010 Cumartesi günü saat 10.00’da tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Yurt dışında, Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleşecektir.

Yurt dışından Polis Kolejine Giriş Sınavına girmek isteyen adaylar Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre; Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca yapılır.

Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır.

1.2. POLİS KOLEJİ BAŞVURU ŞARTLARI


Koleje alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Yapılacak olan güvenlik tahkikatı neticesinde; Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak.

* 04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Ek-2’de yer alan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

* Yaş yönünden; Polis Kolejine Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 OCAK tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak,

* Öğrenime ara vermemiş olmak,

* Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,

* İlköğretim okulunu üç (3.00) ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak ( Polis Kolejine Giriş Sınavında aranır)

* Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

* Herhangi bir okuldan, ahlâki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak.

* İlköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi olmak.

Polis Kolejlerine girecek öğrenciler Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranan şartları taşımak zorundadırlar.

1.3. BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ


a. Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrenciler 8’inci sınıftan SBS’ye girmek zorunda olduğu ve bankaya sınav ücreti yatırdığı için Polis Koleji başvurusu yaparken sınav ücreti yatırmayacaktır. (SBS’ye 8’inci sınıflardan başvuracak öğrenciler, 10 (on) TL sınav ücretini 08–26 Mart 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası AŞ. şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır. Ücret yatırma ile ilgili tüm işlemler SBS e-Başvuru Kılavuzunda açıklanmaktadır.)

b. e-Okul sisteminde öğrenci bilgilerinde hata varsa bankalar tarafından sınav ücreti tahsilâtı yapılamadığı için sınav başvuru işlemleri gerçekleşmeyecektir.

c. KKTC’ den sınava başvuracak öğrenciler sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası AŞ. şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır.

d. KKTC hariç, yurt dışından sınava başvuracak öğrenciler sınav ücretini yurtiçindeki yakınları vasıtasıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. veya Türkiye Halk Bankası AŞ. şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır.

e. Öğrenciler başvuru döneminde okul müdürlüğünden Başvuru Kılavuzunu aldığı takdirde, kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 5 (beş) TL ödeyecektir.

1.4. BAŞVURU İŞLEMLERİ


Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öğrenim gördükleri okullardan 15-26 Mart 2010 tarihleri arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır. Öğrencinin polis koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocukları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu olanlar Polis Kolejine başvuru yapmak istiyorsa başvuru ekranında aşağıdaki seçeneklerden kendine uygun olanı işaretleyecektir. Çalışan ve emekli personel çocukları şıklarda işaretleme yapmayacaktır.

o Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu Olanlar,

o Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrosunda Görevli iken Eceli ile Vefat Edenlerin Çocuğu Olanlar,

o Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu Olanlar,

Aday, bilgilerini kontrol edecek ve okul müdürlüğü elektronik onaylama yapacaktır.

Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2(iki) adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp teslim edilecek ve 1 (bir) nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır.

1.5. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


Başvurular;

a. Aday 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavına başvuru yapmaması,

b. Aday TC vatandaşı değilse,

c. Adayın doğum yılı 01.01.1995 tarihinden daha büyük olması,

d. e- Okul sistemindeki aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki olması,

e. Öğrenim gördüğü okula Polis Koleji için başvuru yapmamış ve elektronik ortamda okul müdürü tarafından onaylanmaması,

f. Aday SBS ücretini belirtilen sürede bankalardan birine yatırmaması (başvuru ücretinden muaf olan adaylar hariç), adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

g. Öğrenci sınav ücretini başka bir hesaba ya da yanlış sınav hesabına yatırmışsa,

h. Yurt dışından başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik olması durumunda da başvuru geçersiz sayılacaktır.

1.6. İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VE OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER


Milli eğitim müdürlüklerinin ve okul müdürlüklerinin yapacağı işlemler 2010 SBS e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir.

1.7. SINAV GİRİŞ BELGESİ


Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 8. Sınıf SBS’ ye girmek zorunda olduğu için sınav giriş belgesi SBS sınav giriş belgesi olarak düzenlenecek ve 24 Mayıs 2010 tarihinden sonra veya adreslerinden okul müdürlükleri tarafından sistemden fotoğraflı ve renkli alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra adaya teslim edilecektir.

Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla ayrıca gönderilmeyecektir.

Sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Ancak, olağanüstü durumlarda (doğal afet, yangın, vb.) Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi, Başkanlığın uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilecektir.

Sınav giriş belgesini kaybeden adaylar belgenin yenisini başvuru yaptığı okul müdürlüklerinden alabilecektir.

1.8. SINAV UYGULAMASI


Sınav uygulaması SBS e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümler doğrultusunda yürütülecektir.

1.9. SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ


Ortaöğretim yerleştirme puanına göre Polis Kolejine Giriş Sınavı’na katılacak adayların belirlenmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı hesaplanacaktır.

Sınav değerlendirmesiyle ilgili işlem basamakları 2010 SBS e-Başvuru Kılavuzunda açıklanmaktadır.

1.10. SINAV SONUCUNUN BİLDİRİLMESİ


Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar 09 Temmuz 2010 tarihinden itibaren aday T.C kimlik numarasıyla , , ve adreslerinden ilanen duyurulacaktır.

Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Adayların sınav sonuçlarını ve ilgili duyuruları, belirtilen adreslerden sürekli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine gönderilecek olup, başarılı adaylar sınav sonucunu öğrendikten sonra en geç 30 Temmuz 2010 tarihine kadar nüfus hüviyet cüzdanı ile İl Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunacaklardır.

1.11. POLİS KOLEJLERİNE ALINACAK ADAY ÖĞRENCİLERİN DAĞILIMI


Koleje alınacak bayan ve erkek öğrenci sayısı Emniyet Teşkilatının ihtiyacı ile Kolejlerin kapasitesi dikkate alınarak Genel Müdürlükçe Polis Kolejine Giriş Sınavından önce tespit edilir. Bayan öğrenciler eğitim ve öğretimlerini Ankara Polis Kolejinde yaparlar.

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Ancak Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi öncesinde Koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı Kolej Müdürünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilir.

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı hesaplanır.

1.12. SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


Sınav geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili işlem basamakları SBS e-Başvuru Kılavuzunda belirtilen hükümlere göre yapılacaktır.

1.13. SINAV İTİRAZLARI


Sınav itirazlarıyla ilgili açıklamalar SBS e-Başvuru Kılavuzunda yer almaktadır.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrağının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7’nci maddesine göre öğrenci dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu sınavlara başvurmuş olanlar, bu kılavuzda yer alan hükümlerle ilgili mevzuatta belirtilmiş olan hususları kabul etmiş sayılırlar.
 
II. BÖLÜM

POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVI ÖNCESİ BİLGİLENDİRME
2.1. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER VE İSTENİLEN BELGELER

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların, başarı sıralaması Ortaöğretime yerleştirme puanına göre yapılacaktır.

* Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklardır,

* Başarılı olan adayların Polis Koleji e-başvuru kılavuzunda ek-1’de Öğrenim Durum Belgesini bilgisayar çıktısı olarak alacak, 2009–2010 eğitim-öğretim yılında en son öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 12 Temmuz - 30 Temmuz 2010 tarihleri arasında doldurup onaylattıktan sonra Ankara’da yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat aşamasına getireceklerdir.

Öğrenim Durum Belgesini getirmeyen adaylar ikinci sınav aşamasına alınmayacaklardır.

* Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar il emniyet müdürlükleri eğitim şubelerinde tebellüğ ettikleri belgelerle ve spor malzemeleri ile birlikte belirtilen tarihte Ankara Polis Kolejinde hazır bulunacaklardır.

* Polis Kolejine Giriş Sınav aşamasında adayların T.C kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.


2.2. POLİS KOLEJLERİNE GİRECEK ADAYLARDA ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI

POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVLARINDA BAŞARILI OLAN ADAY ÖĞRENCİLERE OKULUN DENETİM VE GÖZETİMİNDE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİNDEN SAĞLIK KURULU RAPORU ALDIRILIR. POLİS KOLEJİNE ALINACAK ÖĞRENCİLERDE GÖRME HER İKİ GÖZDE AYRI AYRI İHTİLAFSIZ TAM (GÖZLER DERECESİZ “HER İKİ GÖZDE SIFIR (0) DERECE”) OLACAKTIR.

Adaylar, 04 Ağustos 2003 Tarih ve 25189 Sayılı Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen SAĞLIK ŞARTLARINI taşımaları gerekmektedir.

NOT: Polis Kolejine Giriş Sınavı mülakat aşamasında Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre adayın; konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti, yüzde ve görünen yerlerde eşgal belirleyici iz, ağız, diş ve çene yapısındaki bozukluk ve gözlerin kusursuz (görme her iki gözde ihtilafsız tam olacak) olması gerektiğinden mülakat sınavında ve sonrasında aday öğrencilere aldırılacak olan sağlık kurulu raporunda elenmemeleri için başvurular esnasında sağlık ile ilgili kısımları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.


2.3. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI
Polis Kolejine öğrenci alımının ikinci aşaması olan ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınav aşaması ile ilgili olarak;

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, 02–06 Ağustos 2010 tarihleri arasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır.

POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVI TAKVİMİ


MÜLAKAT SINAVI
02–03-04 Ağustos 2010

BEDEN EĞİTİM SINAVI



05 Ağustos 2010

YAZILI (TEST) SINAV



06 Ağustos 2010

NOT: Polis Kolejine Giriş Sınavında başarılı olan aday öğrenciler puan ve tercih durumuna göre Polis Kolejlerine yerleştirilecektir


Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ayrıca; Ankara Polis Kolejinde Mülakat, Beden Eğitimi ve Yazılı Sınav olmak üzere 3 ayrı sınava tabi tutulacaktır.

1.Mülakat Sınavında; Adayın konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir. Mülakat sınavında adaylar yanlarında şort getirecektir. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, beden eğitimi sınavına alınacaktır.


2.Beden Eğitimi Sınavında; Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, belirlenen bir parkurda atlama, sıçrama, şınav, mekik, koşu gibi çeşitli hareketleri içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır.

Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır.

Polis Kolejine alınacak öğrencilerin beden eğitimi sınavı zamana karşı yapılacaktır.

3.Yazılı Sınavda; Matematik, Fen, Türkçe ve Dil Yeteneği, Sosyal ve Yabancı dil sorularından oluşan test usulüyle aşağıda belirtilen ağırlıklarda yazılı sınav yapılacaktır.

KONU SORU SAYISI

Matematik 30

Fen Grubu 25

Türkçe ve Dil Yeteneği 20

Sosyal Grup 15

Yabancı Dil 10

TOPLAM 100

Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kâğıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 1 yanlış cevap 1/3 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda görevli iken şehit olanların, eceli ile vefat edenlerin veya vazife malullerinin çocuklarına Polis Kolejine Giriş Yazılı Sınavında aldıkları puanın % 5’i oranında puan eklenerek oluşan puan sıralamasına göre asıl ve yedek aday listeleri düzenlenir.

Polis Kolejine Giriş Sınavı başarı listesi ve aday öğrencilerin kolejlere yerleştirilmesi Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği Başarı Listesinin Tanzimi başlıklı 16.maddesi hükümlerine göre “Polis Kolejinde yapılan yazılı sınavda en yüksek puandan başlanarak bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere başarılı olanların listesi, Değerlendirme Komisyonunca asıl ve yedek olarak düzenlenir ve duyurulur.

Puanların eşitliği hâlinde, sırası ile beden eğitimi sınav puanı, matematik, fen, türkçe ve dil yeteneği, sosyal ve yabancı dil grupları puanları öncelik için dikkate alınır.


Bunda da eşitlik olması halinde yaşları küçük olanlar tercih edilir. Yine de eşitlik olması halinde kur’a ile belirlenir.

Başarı listesi, o yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce tespit edilen, Polis Kolejine alınacak öğrenci sayısı kadar asıl ve bu sayının iki katı kadar da yedek adaydan meydana gelir.

2.4. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


a. Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinde ve e kılavuzun 1’inci bölüm 2’nci maddesinde belirtilen şart ve nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılanlar,

b. Sınav komisyonuna eksik bilgi vererek, kendisi hakkında aykırı bilgi ve belge sunanlar,

c. Sınavlardan önce kendisinden istenilen bilgi ve belgeleri sınav komisyonuna ibraz edemeyenler,

d. Yazılı sınav başladıktan sonra sınava gelenler ve gelmeyenler,

e. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava giren adaylar,

f. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan aday tarafından kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilenler,

g. Geçerli kimlik belgesini ve sınav giriş belgesini ibraz edemeyenler,

h. Adayın yerine başkasının sınava girdiği anlaşılanlar,

i. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav yanında bulunduran adaylar,

j. Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında aday-adayların sınavları geçersiz sayılır.

2.5. SINAV İTİRAZLARI




a. Mülâkat sınavının sonucunda sınav komisyonuna yapılan itirazlar kabul edilmez.

b. Yazılı sınav sonucunda kesin aday listelerinin ilanını takip eden 48 saat içerisinde bu listelere ilişkin itirazlar Polis Koleji Müdürlüğüne yazılı olarak yapılır. İtirazlar Sınav Değerlendirme Komisyonu tarafından en geç 24 saat içerisinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

d. İtirazların cevaplanmasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğü gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınır.

e. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmaz.

2.6. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARIN SINAVLAR SONRASINDA YAPACAKLARI İŞLEMLER


2.6.1.Başarılı Adayların İntibak Eğitimine Alınması

Polis Kolejine Giriş Sınavlarına katılan ve sınav sonucunda başarılı olan adaylar kendilerine ilanen duyurulacak tarihte Ankara Polis Koleji’nde intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara’da kalacak şekilde hazırlıklı gelmesi gerekmektedir.

Koleje girmeye hak kazanan adaylar Genel Müdürlükçe tespit edilecek takvime göre Polis Kolejinde en çok 20 gün süre ile intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır. İntibak eğitiminde adayların beslenme, barınma ve sağlık kurulu raporları giderleri ile bu süre içerisindeki tedavi giderleri Polis Koleji Müdürlüğünce sağlanır.

İntibak eğitiminde adayların, Polis Kolejine intibak ve uyum süreçleri gözlenecek ve Sağlık Yönünden 04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranılan şartları taşıyıp taşımadıkları Polis Koleji Müdürlüğünün aldıracağı ve işlemlerini takip edeceği sağlık raporu ile sağlık durumları tespit edilecektir. Yapılan sağlık kontrolleri sonucunda “Polis Koleji öğrencisi olur“ raporu alan adaylar, Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır.

2.6.2. Başarılı Adayların Kolejlere Yerleştirilmesi


Polis Koleji sayısının birden fazla olması durumunda sınavı kazanan adayların kolejlere yerleştirilme işlemleri Sınav Değerlendirme Komisyonunca sağlık raporlarının sonuçlarına göre intibak eğitiminin son günü yapılır. Yerleştirme işlemi adayların Polis Kolejinde yapılan sınav sonucu düzenlenen başarı listesindeki sıraları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılır. İntibak eğitiminden sonra kendisine sıra gelen yedek adaylar tercihlerine bakılmaksızın kontenjanı boş kalan koleje yerleştirilir.

2.6.3 Adayların Geçici Kayıtlarının Yapılması


İntibak eğitiminin sonunda sağlık yönünden “Polis Koleji Öğrencisi Olur” raporu alan adaylar, Kolejin eğitime başlama tarihinden en çok bir hafta öncesine kadar ailelerinin yanına gönderilir. Kolejde hazır bulunma tarihi, öğrencilere tebliğ olunur.

Kolejde eğitime başlayacak öğrenciler istenilen belgeleri getirmek zorundadırlar. Aday öğrenciler istenilen belgeleri getirdikten sonra 2010–2011 eğitim ve öğretim yılı için Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.

EK–1

BU SAYFAYI POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANDIĞINIZ TAKDİRDE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNE ONAYLATINIZ.


DİKKAT!

Bu belge, Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar tarafından 12 Temmuz–30 Temmuz 2010 tarihleri arasında en son Eğitim ve Öğretim yılında öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine doldurularak, Ankara’da Yapılacak Olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat Aşamasına getirilecektir.

Öğrenim Belgesini getirmeyen veya öğrenim belgesinde eksik bilgi bulunan adaylar sınava alınmayacaktır. Bu belgenin kaybedilmesi veya zarar görmesi halinde, İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şubelerinden alınacak yeni öğrenim belgesi, tekrar ilgili Okul Müdürlüklerine doldurulacaktır.

ÖĞRENİM DURUMU BELGESİ


Bu Bölüme Öğrencinin Son altı Ay İçerisinde Çekilmiş Vesikalık Fotoğrafı Yapıştırılacak ve Okul Müdürlüğü tarafından Mutlaka Mühürlenecektir.

ÖĞRENCİNİN :

ADI :.................................................................................

SOYADI :................................................................................

SINIFI :............................................................................

NUMARASI :................................................................................

YABANCI DİLİ :.................................................................................

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :................................................................................

OKULU BİTİRDİĞİ TARİH :.............................................................................

DİPLOMA NOTU (Rakam ve Yazı İle) :....................................................................

POLİS KOLEJİ MÜDÜRLÜĞÜNE

ANKARA


Yukarıda açık kimliği ve fotoğrafı bulunan öğrencimizin 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı devamlı öğrencimiz olduğunu, Haziran döneminde mezun olduğunu, başka bir okuldan herhangi bir sebepten çıkarılarak okulumuza kaydedilmiş öğrenci durumunda bulunmadığını tasdik ederim.

.../...../2010

İmza – Mühür

Okul Müdürünün

Adı Soyadı

OKUL ADI ADRESİ FAKSNO TELEFONU …….…………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………. .............................................................................................................................................................................

NOT: Bu belgede hiçbir şekilde kazıntı ve silinti bulunmaması, belgenin daktilo veya sabit dolmakalem ile eksik bırakılmadan tam olarak yazılması gerekmektedir.


POLİS KOLJİNE ALINACAK ÖĞRENCİLERİN SAGLIK İŞLEMLERİYLE İLGİLİ BİLGİLER

(Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine Göre Adayların Taşıması Gereken Sağlık Şartları)

A- Aday öğrencilerden istenen Sağlık Kurulu Raporları aşağıda belirtilen muayene, bulgu ve sonuçları ile radyolojik inceleme ve laboratuar tetkiklerinin sonuçlarını kapsar. Muayene bulgu ve sonuçları, yapılan tetkiklerin değerleri ve sonuçları sağlık kurulu raporunda açıkça belirtilir.

HASTANELERDE YAPILACAK MUAYENELER


1) DAHİLİYE

Kardiyoloji
Endokrinoloji
Nefroloji
Hematoloji
Gastroenteroloji
Romatoloji
Enfeksiyon Hastalıkları

Not: Dahili hastalıklarda; varsa ilgili spesifik branş uzmanı tarafından, yoksa dahiliye uzmanı tarafından muayeneler yapılacaktır.

2) GENEL CERRAHİ

3) SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI

4) KULAK, BURUN, BOĞAZ HASTALIKLARI

5) AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARI

6) GÖZ HASTALIKLARI

7) ÜROGENİTAL SİSTEM HASTALIKLARI

8) KADIN HASTALIKLARI

9) KAS VE İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI

10) SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI

11) RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

12) CİLT HASTALIKLARI

Not: Gerektiğinde spesifik tıp branşları için ilgili uzman doktorlardan muayeneleri istenebilir.

HASTANELERDE YAPILACAK TETKİKLER


Tam kan sayımı
Sedimantasyon
Tam İdrar Tetkiki
Serum Biyokimyası

AKŞ
ALT
AST
Üre
Cre

5) Seroloji

VDRL (veya RPR)

HbsAg

Anti HIV I-II

Anti HCV

HCV RNA (Anti HCV (+) pozitif olanlarda)

EKG

Akciğer Grafisi

NOT: İlgili uzman doktorlar tarafından gerektiğinde ileri tetkik istenebilir.

B-GENEL SAĞLIK KOŞULLARI


Öğrenci adaylarının bütün sistem muayeneleri normal olacak; kronik, ilerleyici ya da ilerleme ve nüks ihtimali olan bir hastalığı bulunmayacaktır. Yukarıda belirtilen tetkikler yönünden aday tam sağlam olacaktır.

I- DÂHİLİ VE HARİCİ HASTALIKLAR


1)Hematoloji, (Ek ibare : RG-26/09/2007-26655) kardiyoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji, nefroloji, immunoloji, romatoloji ve enfeksiyon hastalıkları yönünden tam ve sağlam olacaktır. Herhangi bir operasyon geçirmiş olmayacaktır. Bu sitemlere ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.

Ancak;


a) Tedavi edilebilir demir eksikliği anemisi,

b) İleri laboratuar tetkikleri ile organik kalp hastalığına bağlı olmadığı belirlenen fizyolojik üfürümü olanlar,

c) İleri laboratuar tetkikleri ile organik kalp hastalığına bağlı olmadığı belirlenen EKG’de seyrek gelen ventriküler prematüre atımlar (VPS), ektopik atımlar ve sağ dal blokları,

d) Sistemlerde fonksiyon bozukluğu yapmamış dextrokardi, dextropozisyon ve situs inversus totalis olanlar,

e) Bir veya iki ekstremitede (alt, üst) venöz dolaşım yetersizliği yapmamış, hafif yüzeysel varisler,

f) Hormonal bozukluğa veya başka bir organik hastalığa bağlı olmayan geçirilmiş jinekomasti ve aksesuar meme operasyonları,

g) Komplikasyonsuz apandektomi ve kolesistektomi operasyonları,

h) Tam şifa bulmuş karın duvarı fıtığı operasyonları,

i) Tam şifa bulmuş ingiunal herni operasyonlar,

j) Tam şifa bulmuş hemoroid, anal fistül, anal fissür ve komplikasyonsuz plenoidal sinüs operasyonları,

k) İleri laboratuar tetkikleri ile organ kaybı olmadığı kanıtlanmış laporatomik ve laporasakopik operasyonlar,

öğrenciliğe engel değildir.

2) Hbs antijeni (+) pozitif olanlardan akut veya kronik hepatit teşhisi alanlar öğrenci adaylığına kabul edilmezler. Sağlık kurulu raporu ile sağlıklı taşıyıcı olduğu belirlenenler öğrenciliğe kabul edilir.

3) Anti HCV’si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal ve HCV RNA’sı (-) negatif olanlar öğrenciliğe kabul edilir. Anti HCV’si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal olsa bile HCV RNA’sı (+) pozitif olanlar ve HIV taşıyıcıları öğrenciliğe kabul edilmezler.

4) Polis Kolejine alınacak öğrencilerde bedensel ve hormonal gelişim devam etmekte olduğundan; aşağıda verilen yaş-boy tablosuna göre değerlendirme yapılır.

Yaş Erkeklerde Boy (cm) Kızlarda Boy (cm)

13 yaşından gün almamış olan 139 144

14 yaşından gün almamış olan 144 147

15 yaşından gün almamış olan 151 151

16 yaşından gün almamış olan 156 156

5) Polis Kolejine alınacak öğrencilerde hormonal gelişim henüz tamamlanmadığından genital sistemdeki tali cinsiyet karakteri denilen özellikler öğrenciliğe kabulde dikkate alınmaz.

II- SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI


A)Tam ve sağlam olacaktır. Toraksa ait hiçbir operasyon geçirmiş olmayacaktır. Bu sisteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.

Ancak:


1)İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan ve eşkal belirleyici olmayan minimal pektus ekskavatus, pektus karinatus ve göğüs kafesinde diğer minimal şekil bozuklukluğu olanlar,

2)İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan geçirilmiş solunum sisteminin enfeksiyöz hastalıkları olanlar, (Ek ibare:RG-26/09/2007-26655) (Tüberküloz hariç)

öğrenciliğe kabul edilir.



III- KULAK, BURUN, BOĞAZ, AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARI


A) Tam ve sağlam olacaktır. Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır. İşlevsel konuşma bozukluğu olmayacaktır.

Ancak:


1)Eşkal belirleyici olmamak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm.ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri, (prognatileri)

2)Ön grup (anterior bölge) haricinde sabit protezle düzeltilebilen, konuşma ve çiğnemeyi bozmayan alt ve üst çenenin, ortodontik tedavi gayesiyle çekilmiş dişleri ile üçüncü büyük azı dişleri haricinde 5’den az kısmi diş noksanlıkları,

3)Her türlü dolgu ve endodontik tedavi ile kurtulması mümkün olan diş çürükleri,

4)Tonsillektomi, septum deviasyonu ve rhinoplasti ameliyatı geçirmiş olanlar ile muayene ve odiometrik tetkikle tam ve sağlam olduğu tespit edilmesi koşuluyla timpanoplasti ve miringoplasti ameliyatı olanlar,

5)Nefes alma ve konuşmayı güçleştirmeyen septum deviasyonları,

öğrenciliğe kabul edilir.

IV- GÖZ HASTALIKLARI


A)

1)Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.

2)İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.

3)Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.

4)Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.

5)Polis Kolejine alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı ihtilafsız tam olacaktır.

V- ÜROGENİTAL SİSTEM VE KADIN HASTALIKLARI


A)Üriner ve genital sistemler yönünden tam ve sağlam olacaktır. Bu sitemlere ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır ve herhangi bir operasyon geçirmiş olmayacaktır.

Ancak:


1)Diğeri normal olmak kaydıyla bir testisi veya overi doğuştan yok olanlar veya operasyonla çıkarılmış olanlar,

2)İnmemiş testisi, kordon kisti, distal hipospadiası, hidroseli ve varikoseli olanlar,

3)İç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin cinsiyet niteliklerini bozmamış organ kaybı ile sonuçlanmayan üriner ve genital sistem operasyonları geçirmiş olanlar, (organ fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla)

4)Böbrek fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla ürolitiazisi olanlar,

öğrenciliğe kabul edilirler.

VI- KAS VE İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI


Not : Eklemlerin normal hareket açısı Şekil – 1,2,3,4,5,6 da gösterilmiştir.

A)Tam ve sağlam olacaktır. Bu sisteme ait noksan, anomali, kronik ve ilerleyici hastalık, hareket kısıtlılığı ve geçirilmiş bir ameliyat olmayacaktır.

Ancak;


1)Konservatif metotla veya operasyonla tedavi edilip tam şifa bulmuş, patolojik olmayan, sekelsiz eklem dışı kırıklar, okullara alınacak öğrenci adaylarında sağlam kabul edilir.

2)Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta, tek ve çift taraflı sakralisazyon, tek vertebrada lumbalisazyonu olanlar öğrenciliğe kabul edilir.

VII- SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARI


A)Tam ve sağlam olacaktır.

VIII- RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI


A)Ruhsal yönden tam ve sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi ve kişilik bozukluğu olmayacaktır.

IX- CİLT HASTALIKLARI


A) Tam ve sağlam olacaktır. Bu sistemlere ait kronik ve ilerleyici bir hastalığı, eşgal belirleyici veya fonksiyon bozucu nitelikte doğumsal veya edinsel anomali bulunmayacaktır. (Ek cümle:RG-26/09/2007-26655) Vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder. Ancak;

1) Eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer bening tümöral oluşumları,

2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan nevüs ve lipom gibi derinin iyi huylu tümöral oluşumları ve kronik bir hastalığa bağlı olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri,

3) Hamilton klasifikasyonuna göre (Değişik ibare:RG-26/09/2007-26655) Tip 3 (dahil) ye kadar Androjenik alopesisi,

olanlar öğrenciliğe kabul edilir.

X- ONKOLOJİ


A) Tam ve sağlam olacaktır.
 


Mesajınızı yazın...
Geri
Top