3.sınıf yabancı dil (İngilizce) başlangıç seviyesinde

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  1. sınıf yabancı dil (İngilizce) başlangıç seviyesinde öğrenciler için temel konular ve öğretim yöntemleri şunlardır:

Temel Konular:

1. Selamlaşma ve Vedalaşma
    • Hello / Hi (Merhaba)
    • Goodbye / Bye (Güle güle)
    • Good morning / Good afternoon / Good evening (Günaydın / Tünaydın / İyi akşamlar)
  2. Kendini Tanıtma
    • My name is... (Benim adım...)
    • I am 8 years old. (Ben 8 yaşındayım.)
    • How are you? (Nasılsın?) → I'm fine, thank you! (İyiyim, teşekkürler!)
  3. Renkler
    • Red, blue, yellow, green, black, white, orange, purple (Kırmızı, mavi, sarı, yeşil, siyah, beyaz, turuncu, mor)
  4. Sayılar (1-20)
    • One, two, three, ..., twenty (Bir, iki, üç, ..., yirmi)
  5. Basit Nesneler ve Okul Eşyaları
    • Book, pencil, ruler, bag, desk, chair (Kitap, kalem, cetvel, çanta, sıra, sandalye)
  6. Hayvanlar
    • Cat, dog, bird, fish, cow, lion (Kedi, köpek, kuş, balık, inek, aslan)
  7. Aile Üyeleri
    • Mother, father, sister, brother, baby (Anne, baba, kız kardeş, erkek kardeş, bebek)

Öğretim Yöntemleri:

• Şarkılar ve Tekerlemeler: "Hello Song", "Rainbow Colors", "Counting 1-10" gibi şarkılarla eğlenceli öğrenme.
  • Oyunlar: Flashcard eşleştirme, "Simon Says", renk ve sayı oyunları.
  • Görsel Materyaller: Resimli kartlar, posterler ve animasyonlar.
  • Rol Yapma (Diyalog): Basit diyaloglarla (örneğin, "What's your name?") pratik yapma.
  • El İşi Etkinlikleri: Renkli boyamalar, kes-yapıştır projeleri.

Örnek Cümleler:

• What color is this? → It's red.
  • How many pencils? → Three pencils.
  • This is my mother.
  1. sınıf İngilizce dersleri oyun temelli ve görsel ağırlıklı olmalıdır. Öğrencilerin ezberden ziyade duyarak ve görerek öğrenmesi hedeflenir.
Ders kitabınız (MEB veya özel yayınlar) temel alınarak bu konular pekiştirilebilir. Başlangıç seviyesinde telaffuz ve kelime bilgisi ön planda tutulur.

8. Haftalık Konu Dağılımı Örneği

HaftaKonuKazanımlar
1Selamlaşma & VedalaşmaÖğrenciler basit diyalog kurabilir.
2Sayılar (1-20)Nesneleri sayabilir.
3RenklerEtraftaki nesnelerin rengini söyleyebilir.
4Aile Üyeleri"This is my brother/sister" diyebilir.
5Hayvanlar"It's a cat/dog" gibi cümleler kurabilir.
6Okul Eşyaları"This is a book/pencil" diyebilir.
7Basit Emirler"Stand up", "Sit down", "Open your book"
8Tekrar & OyunlarTüm konuları pekiştirme.

Ek Aktiviteler

1. Sınıf İçi Oyunlar:
    • "What's Missing?": Masaya 5-6 nesne koyun, birini saklayın, öğrenciler hangisinin eksik olduğunu söylesin.
    • "Color Hunt": Sınıfta belirtilen renkte bir nesne bulmalarını isteyin.
  2. Projeler:
    • Aile Ağacı: Renkli kartonlara aile üyelerini çizip İngilizce isimlerini yazmalarını sağlayın.
    • Hayvan Maskeleri: Kartondan hayvan maskeleri yapıp "I am a lion!" gibi cümleler kurmalarını isteyin.
  3. Dijital Araçlar:
    • Çizgi Filmler: "Peppa Pig", "Paw Patrol" gibi basit diyaloglu çizgi filmler izletin (Türkçe altyazılı).
    • Uygulamalar: "Duolingo Kids" veya "ABCmouse" gibi çocuklara yönelik İngilizce uygulamalar kullanın.

Önemli İpuçları

Sürekli Tekrar: Her ders önceki konuları 5 dakika hatırlatın (örneğin, "How many red pencils are there?").
Pozitif Geri Bildirim: Küçük ödüller (sticker, aferin çıkartmaları) motivasyonu artırır.
Beden Dili: Kelimeleri jest ve mimiklerle destekleyin (örneğin, "happy" derken gülümseyin).
Şarkılar: "Head, Shoulders, Knees and Toes" gibi şarkılarla vücut bölümlerini öğretin.

Örnek Diyalog Çalışması

Öğretmen: "Hello! What's your name?"
Öğrenci: "My name is Ali."
Öğretmen: "How old are you, Ali?"
Öğrenci: "I am 8 years old."
Öğretmen: "What color is your bag?"
Öğrenci: "It's blue!"

Velilere Öneriler

• Çocuklarıyla evde İngilizce renk/sayı oyunları oynasınlar (örneğin, "Bring me two red socks!").
  • Günlük 10 dakika İngilizce çizgi film izlettirsinler.
  • Basit İngilizce hikaye kitapları okusunlar ("Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?" gibi).
  1. sınıf, dil öğrenme heyecanının başladığı en keyifli dönemlerden biri! 🎨📚 Amacınız, İngilizceyi sevdirmek ve iletişim kurma cesareti kazandırmak olsun.

Mesajınızı yazın...
Geri