• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

30 Yaşından Sonra Vücudunuzda ve Ruhunuzda Yaşanacak 10 Değişim

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Biliyorsunuz ki yaş 35, yolun yarısı eder! ? Bu durumu farkında olan vücudumuz, biz henüz 30 yaşındayken bazı değişimler geçirmeye başlar. Bunlardan kimileri olumlu değişimlerken kimileri ise artık yaşlanmaya başladığımızın bir göstergesidir. 30 yaşından sonra vücudumuzun yaşadığı hem fiziksel hem de ruhsal değişimleri sizler için araştırdık ve derledik. İster 30’dan küçük olun ister büyük, neler yaşayacağınızı ya da yaşadığınızı bilmek en büyük hakkınız! ? İşte 30 yaşından sonra yaşadığımız 10 değişim…

Vücudunuzda ve Ruhunuzda Yaşanacak 10 Değişim

1. Beyniniz küçülür​

Sanılanın aksine beynimiz yaş aldıkça büyümez, aksine küçülür. ? Beynimiz, 30 yaşından sonra günde yaklaşık 50 bin nöron kaybeder. Bu da kimi bölgelerin küçülmesine neden olur. Beynimiz bu durumu bir süre daha idare etse de ne yazık ki 40’lı yaşlardan sonra hafızamız etkilenmeye başlar.

2. Daha az terlersiniz​

Özellikle kadınlar, 30 yaşından sonra daha az terlemeye başlarlar. Bunun nedeni ise çoğunluğu koltuk altında bulunan ter bezlerinin küçülmesidir. Küçülen ter bezleri hassasiyetini kaybettiği için ter üretimini azaltırlar.

3. Daha az soğuk algınlığı geçirirsiniz​

30 yaşından sonra daha az soğuk algınlığı geçirmeye başlarsınız. Geçirseniz de öksürme ve hapşırma gibi problemleri pek de fazla yaşamazsınız. Özellikle orta yaşlara geldiğinizde pek çok hastalığı defalarca geçirdiğiniz için bağışıklığınız genç birine göre çok daha güçlü olur.

4. Tat alma duyunuz zayıflar​

Tat alma duyunuz, yaşla birlikte azalabilir. Bu nedenle yemek yemeyi eskisi kadar sevmeyebilirsiniz. ? Çoğu insan, özellikle 60 yaşından sonra tat alma tomurcuklarının büyük bir kısmını kaybeder. Benzer bir durum koku alma duyumuz için de geçerlidir.

5. Kas kütleniz azalır​

Yaşlanmanın en belirgin etkilerinden biri de kas kütlesinde yaşanan kayıptır. Birçoğumuz yaşlandıkça zayıflarız. Bu da kas kütlemizin her yıl %3 ila %6 arasında azalmasına neden olur.

6. Metabolizmanız dengelenir​

Yapılan araştırmalar, yaş aldıkça metabolizmamızın da dengelendiğini doğruluyor. Yani 30 yaşından sonra metabolizmanızın eskisi kadar hızlı çalışmadığını unutmamanız gerekiyor. Eğer ideal bir beslenme düzeni oluşturursanız bu noktadan sonra kilonuzu sabit tutmanız çok daha kolay olacaktır.

7. Kişiliğiniz oturur ve kendinizi çok daha iyi tanımaya başlarsınız​

Yaşanan en güzel değişim! ? Ergenlik yılları, çeşitli duygularla geçip gider. 20’li yaşlarda ise hem kendimize hem de çevremize bir şeyleri kanıtlamaya çalışırız. 30’lu yaşlar ise sonunda huzura kavuştuğumuz yaşlardır. Artık derin bir nefes alıp geleceğe huzurla bakabilirsiniz.

8. Tırnaklarınız daha yavaş uzar​

Yapılan araştırmalar, yaş aldıkça tırnakların uzamasının yavaşladığını doğruluyor. Özellikle 65 yaşından sonra bu uzama hızı iyice düşüyor. Uzmanlar, bu değişimin sebebini kan basıncındaki yavaşlama olarak yorumluyor.

9. Diş hassasiyetiniz azalır​

Evet yanlış okumadınız! 30’lu yaşlardan sonra diş hassasiyetiniz azalır. Tabii dişlerinize ergenliğinizde ve 20’li yaşlarınızda iyi baktıysanız. ? Hassasiyetin azalmasındaki ana neden, dişlerinizdeki sert iç dokunun giderek güçlenmesidir. Bu güçlenme, hassasiyetin azalmasını sağlar.

10. Daha mutlu hissedersiniz​

Yaşanan bir diğer değişim de mutluluğumuzla ilgili! Çocukken hayata bakışımız, çok daha pozitiftir. Zamanla bu pozitiflik azalmaya başlar ve 20’li yaşlarda yerini umutsuzluğa bırakabilir. Yaşlanmak, kimileri tarafından bir “düşüş” dönemi olarak değerlendirilse de araştırmalar tam tersini gösteriyor! Yapılan pek çok araştırma, yaş aldıkça kendimizi daha mutlu hissettiğimizi doğruluyor.
 
vallahi burdaki yazilarin bence hic biri dogru degil bence ama resimlere bayildim harikalar emegine saglik

AybüKe:ahkalbim:

 
Gerçekten de 30 yaşından sonra vücudumuz ve ruhumuzda çeşitli değişimler yaşanabiliyor. Bu değişimlerin farkında olmak, kendimize daha iyi bakmamıza ve uyum sağlamamıza yardımcı olabilir. Özellikle kas kütlesinde yaşanan kayıplar ve tat alma duyusundaki azalma gibi fiziksel değişimlere dikkat etmek önemli olabilir. Aynı zamanda kişiliğin oturması ve kendimizi daha iyi tanımaya başlamak gibi pozitif ruhsal değişimler de yaş almanın getirdiği olumlu yanlarından biri olabilir. Yaş aldıkça mutluluğun artması da oldukça güzel bir gelişme. Bu değişimlerle birlikte sağlıklı yaşlanmayı ve kendimize iyi bakmayı sürdürmek önemli. Teşekkürler, paylaşım için!
 
Geri
Top