Acı Biber Çocuk masali

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Acı Biber Çatçat'ın Maceraları

Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalabalık bir sebze bahçesinde yaşayan küçük bir acı biber varmış. Adı Çatçat'mış. Çatçat, diğer sebzelerden biraz farklıymış çünkü sürekli komik şakalar yapar, etrafındakileri güldürmeye bayılırmış. Ama bir sorun varmış: Çatçat o kadar acıymış ki, kimse onun yanına yaklaşmaya cesaret edemiyormuş.

Bir gün, bahçenin en şakacı domatesi olan Domi, Çatçat'a şöyle demiş:
"Çatçat, sen çok komiksin ama kimse senin yanına yaklaşamıyor. Acından herkes kaçıyor!"

Çatçat bunu duyunca biraz üzülmüş. "Ben sadece eğlenmek istiyorum," demiş içinden. Ama sonra aklına harika bir fikir gelmiş. "Eğer insanlar benim acımdan kaçıyorsa, o zaman ben de onları güldürmek için uzaktan şakalar yapabilirim!"

İşte o günden sonra Çatçat, bahçenin bir köşesine çıkıp yüksek sesle şakalar yapmaya başlamış.

• "Neden domates kırmızı olur? Çünkü salatalığı görünce utancından kızarır!"
  • "Patates neden gözlük takar? Çünkü gözlerinden şeker akar!"
  • "Havuç neden hep koşar? Çünkü tavşanlar onu yakalamak ister!"
Bahçedeki sebzeler, Çatçat'ın şakalarını duydukça kahkahalara boğuluyormuş. Artık Çatçat'ın acısı kimseyi korkutmuyormuş çünkü herkes onun şakalarına bayılıyormuş.

Bir gün, bahçenin en ciddi sebzesi olan Lahana Bey, Çatçat'ın yanına gelmiş ve şöyle demiş:
"Çatçat, senin şakaların sayesinde bahçemiz neşe doldu. Artık senin acın bizi korkutmuyor, çünkü sen bizi güldürüyorsun!"

Çatçat bu sözleri duyunca çok mutlu olmuş. Artık herkes onu seviyormuş ve onunla vakit geçirmek istiyormuş.

İşte o günden sonra Çatçat, bahçenin en sevilen sebzesi olmuş. Hem acı hem de tatlı bir kahkaha kaynağıymış.

Ve onlar eğlenerek, gülerek, mutlu mesut yaşamışlar.

Mesajınızı yazın...
Geri