Ayakta verilen yemek davetlerinde özellikle açık büfe biçiminde hazırlanır. Açık büfeli yemeklerden önce sıcak soğuk kanapeler verilir. Bu biçim davetler çok sayıda davet yapılması nedeni ile hazırlanır. Açık büfe yemeklerinin takdim biçimi daveti yapan kişinin ekonomik ölçüsüne bağlıdır. Çok fazla sayıda yeme içme araçlarına ihtiyaç yoktur. Her davetli büfeden kendi arzu ettiği yemekleri seçer büfe arkasında duran hizmetliler yardımcı olur. Büfe yemeklerinde büyük servis tabaklarından alınan yemekler tekrar düzeltilerek servisi yapılır. Uzun süre ayakta kalmaktan yorulan kişilere yanlarına ilâve edilen küçük masa ve sandalyelerde oturarak yeme imkânını sağlar. Ortada gezen hizmetliler davetlilerin ihtiyaçlarını dikkatle izlerler.