• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Türkçe Açıklamaya göre istenen çalışmayı yapınız.

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Yaptığım araştırmada Ay’ın Dünya’dan farklı şekillerde görüldüğünü öğrendim. Bunu bir etkinlikle gözlemlemeyi düşündüm. Yapacağım etkinlikle ilgili yönergeleri belirledim ve karışık bir şekilde aşağıya yazdım. Bu yönergeleri okuyup numaralandırarak sıralayabilir misiniz?

[ ] Renklendirmeyi Ay’ın karanlık bölümünü siyaha boyayarak yapalım.
[ ] Çizdiğimiz her çemberin altına tarih yazmak için uygun boşluk bırakalım.
[ ] Ay günlüğü hazırlamak için bir tabaka kartona 30 tane eş çember çizelim.
[ ] 30 günün sonunda son çemberi de renklendirerek Ay günlüğümüzü tamamlayalım.
[ ] Akşam hava iyice karardıktan sonra Ay’ı gözlemleyelim ve Ay’ın görünümüne uygun olarak günlüğün ilk çemberini renklendirelim.

Çözüm
Tabii, aşağıda vereceğim sıralama yönergeleri ile etkinliği daha kolay uygulayabilirsiniz:
  1. Ay günlüğü hazırlamak için bir tabaka kartona 30 tane eş çember çizelim. (Etkinliğin temelini oluşturan adım)
  2. Çizdiğimiz her çemberin altına tarih yazmak için uygun boşluk bırakalım. (Gözlemlerin hangi güne ait olduğunu belirlemek için)
  3. Akşam hava iyice karardıktan sonra Ay’ı gözlemleyelim ve Ay’ın görünümüne uygun olarak günlüğün ilk çemberini renklendirelim. (Gözlemlere başlama ve ilk kaydı yapma)
  4. Renklendirmeyi Ay’ın karanlık bölümünü siyaha boyayarak yapalım. (Ay'ın evrelerini doğru bir şekilde yansıtmak için)
  5. 30 günün sonunda son çemberi de renklendirerek Ay günlüğümüzü tamamlayalım....
Tabii, aşağıda vereceğim sıralama yönergeleri ile etkinliği daha kolay uygulayabilirsiniz:
  1. Ay günlüğü hazırlamak için bir tabaka kartona 30 tane eş çember çizelim. (Etkinliğin temelini oluşturan adım)
  2. Çizdiğimiz her çemberin altına tarih yazmak için uygun boşluk bırakalım. (Gözlemlerin hangi güne ait olduğunu belirlemek için)
  3. Akşam hava iyice karardıktan sonra Ay’ı gözlemleyelim ve Ay’ın görünümüne uygun olarak günlüğün ilk çemberini renklendirelim. (Gözlemlere başlama ve ilk kaydı yapma)
  4. Renklendirmeyi Ay’ın karanlık bölümünü siyaha boyayarak yapalım. (Ay'ın evrelerini doğru bir şekilde yansıtmak için)
  5. 30 günün sonunda son çemberi de renklendirerek Ay günlüğümüzü tamamlayalım. (Etkinliği tamamlama)
Bu sırayla takip ederek, Ay'ın evrelerini gözlemlemek ve kaydetmek için harika bir etkinlik gerçekleştirebilirsin. Bu şekilde adımları numaralandırarak etkinliği daha sistemli bir şekilde yapabilirsiniz. Umarım etkinliğiniz başarılı olur!

Çözüm
Geri