4 kişilik | Hazırlama süresi: 10 dakika
4 servis kâsesine pay edin. Üzerine nane serpip servis yapın. Daha serin olmasını isterseniz buz da koyulabilir. Acur, bütün Akdeniz şehirlerinde bolca bulunur. Salatası, cacığı, turşusu yapılır.
Acur Cacığı İçin Malzemeler
- 2 acur
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Tuz
Acur Cacığı Nasıl Yapılır?
Acuru güzelce yıkayın, kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince dilimleyin veya kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Acurla karıştırın.4 servis kâsesine pay edin. Üzerine nane serpip servis yapın. Daha serin olmasını isterseniz buz da koyulabilir. Acur, bütün Akdeniz şehirlerinde bolca bulunur. Salatası, cacığı, turşusu yapılır.