Bu adımları takip ederken çizim yapmaya devam et. İlk denemede mükemmel olmayabilir, bu normal. Pratik yaptıkça daha iyi olacaksın.
1. Kahve Fincanı (Adım Adım):
- Adım 1: Temel Şekil:
- Hafifçe eğimli, geniş bir ağız kısmı olan bir oval çiz. Bu, fincanın üst kısmı olacak.
- Ovalin iki yanından aşağı doğru hafifçe eğimli iki çizgi indir. Bu çizgiler fincanın kenarlarını oluşturacak.
- Bu iki çizgiyi altta birleştirerek fincanın alt kısmını oluştur. Fincanın altı çok keskin olmamalı, hafif yuvarlak bir şekilde birleşmeli.
- Adım 2: İç Oval ve Kahve Yüzeyi:
- Fincanın içinde, kenarlardan biraz daha küçük bir oval çiz. Bu, kahvenin yüzeyini gösterecek.
- Bu iç ovali biraz gölgelendirerek kahvenin derinliğini vurgulayabilirsin.
- Adım 3: Kulp:
- Fincanın yanına, fincanın gövdesinden çıkan ve yukarı doğru kıvrılan bir "C" harfine benzer bir şekil çiz. Bu, fincanın kulpu olacak.
- Kulpun kalınlığını vermek için ikinci bir çizgi ekleyebilirsin.
- Kulpun fincana bağlandığı noktaları hafifçe yuvarlat.
- Adım 4: Detaylar ve Gölgelendirme:
- Fincanın kenarlarına ve kulpun altına, ışığın düştüğü yerleri belirleyerek hafif gölgeler ekle.
- Fincanın üzerinde parlamalar oluşturmak için bazı yerleri beyaz bırakabilirsin.
- İsteğe bağlı olarak, fincan üzerine desenler veya küçük detaylar ekleyebilirsin.
- Adım 1: Temel Şekil:
- Bir üçgen çizerek başla. Bu, pastanın genel şekli olacak.
- Üçgenin alt kenarını, hafif kavisli bir çizgiyle yumuşat. Bu, pastanın tabanını oluşturacak.
- Adım 2: Katmanlar:
- Pastanın içinde, yatay çizgilerle katmanları oluştur. Her katmanın kalınlığı farklı olabilir. Örneğin, alt kısım kek, üst kısımlar krema veya dolgu olabilir.
- Katmanların bazı kısımlarını dalgalı veya düzensiz çizebilirsin, bu pastaya daha doğal bir görünüm verir.
- Adım 3: Üst Katman ve Süslemeler:
- Pastanın üstüne, krema veya diğer malzemeleri temsil eden bir katman çiz. Bu katman biraz daha kabarık ve yumuşak olabilir.
- İsteğe bağlı olarak, pastanın üzerine küçük bir çilek, çikolata parçacığı veya diğer süslemeler ekleyebilirsin.
- Adım 4: Detaylar ve Gölgelendirme:
- Pastanın katmanlarına gölgeler ekleyerek derinlik kat. Katmanların alt kısımları daha gölgeli olabilir.
- Pastanın üzerindeki süslemelere ve kremaya da gölge ve parlaklık ekleyerek daha gerçekçi hale getir.
- Pasta tabanının kenarlarını daha yumuşak hale getirerek pastanın kesilmiş bir dilim gibi görünmesini sağla.
- Adım 1: Kahve fincanının ve pastanın altına, onları içine alacak şekilde oval veya dairesel bir tabak çiz. Tabağın kenarlarını da hafifçe kalınlaştırabilirsin.
- Adım 2: Tabağın üzerine hafif gölgeler ekleyerek derinlik hissi ver.
- Işık ve Gölge: Çiziminde ışık kaynağını belirle ve gölgeleri ona göre ekle. Genellikle ışık, objelerin üst ve ön kısımlarına düşerken, alt ve arka kısımları gölgede kalır.
- Oranlara Dikkat: Obelerin boyutlarının birbirine orantılı olmasına dikkat et.
- Hafif Çizgilerle Başla: İlk başta hafif çizgiler kullan ve çiziminden memnun olduğunda çizgileri koyulaştır.
Basit Bir Kahve ve Pasta Çizimi:
- Kahve Fincanı:
- Önce yatay bir oval çiz. Bu fincanın ağız kısmı olacak.
- Ovalin alt kısmına, yanlardan aşağı doğru hafif eğimli iki çizgi indir. Bu çizgileri alt kısımda birleştirerek fincanı tamamla.
- Fincanın içine biraz daha küçük bir oval çizerek kahvenin üst yüzeyini belirt.
- İstersen, fincana küçük bir kulp ekleyebilirsin. Kulp için fincanın yanına C harfine benzer bir şekil çiz.
- Kahve fincanına duman çizmek istersen, üst kısmına yukarı doğru dalgalanan çizgiler ekleyebilirsin.
- Pasta Dilimi:
- Fincanın yanına, bir üçgen çizerek başla. Bu pastanın dilimi olacak.
- Üçgenin alt kısmına, hafif yuvarlak bir taban çizgisi ekle.
- Pastanın üstüne, kremayı veya farklı katmanları belirtmek için birkaç yatay çizgi ekle. Bu çizgileri dalgalı da yapabilirsin.
- Pastanın üzerine isteğe bağlı olarak küçük bir çilek veya benzeri süslemeler ekleyebilirsin.
- Sunum Tabağı (İsteğe Bağlı):
- Eğer istersen, kahve fincanının ve pastanın altına oval bir tabak çizebilirsin.
- Hafif Çizgilerle Başla: İlk başta hafif çizgilerle çiz, böylece hataları kolayca düzeltebilirsin.
- Detaylar: Çizimini tamamladıktan sonra istediğin detayları ekleyebilirsin (örneğin, fincan deseni, pasta süslemeleri vb.).
- Boyama: İstersen, çizimini boyayabilirsin. Kahve için kahverengi tonları, pasta için ise farklı renkler kullanabilirsin.
- Gerçekçi Gölgelemeler: Eğer daha gerçekçi bir çizim yapmak istersen, gölgelemeler kullanabilirsin. Işık kaynağını belirle ve ona göre gölgeler ekle.
- Farklı Pasta Çeşitleri: Farklı pasta çeşitleri (çikolatalı, meyveli vb.) çizerek çeşitlilik katabilirsin.
- Farklı Kahve Sunumları: Kahveyi farklı fincanlarda veya latte sanatı gibi detaylarla çizebilirsin.