Adım Adım Gerçekçi Kahve ve Pasta Çizimi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Bu adımları takip ederken çizim yapmaya devam et. İlk denemede mükemmel olmayabilir, bu normal. Pratik yaptıkça daha iyi olacaksın.

1. Kahve Fincanı (Adım Adım):

• Adım 1: Temel Şekil:
    • Hafifçe eğimli, geniş bir ağız kısmı olan bir oval çiz. Bu, fincanın üst kısmı olacak.
    • Ovalin iki yanından aşağı doğru hafifçe eğimli iki çizgi indir. Bu çizgiler fincanın kenarlarını oluşturacak.
    • Bu iki çizgiyi altta birleştirerek fincanın alt kısmını oluştur. Fincanın altı çok keskin olmamalı, hafif yuvarlak bir şekilde birleşmeli.
  • Adım 2: İç Oval ve Kahve Yüzeyi:
    • Fincanın içinde, kenarlardan biraz daha küçük bir oval çiz. Bu, kahvenin yüzeyini gösterecek.
    • Bu iç ovali biraz gölgelendirerek kahvenin derinliğini vurgulayabilirsin.
  • Adım 3: Kulp:
    • Fincanın yanına, fincanın gövdesinden çıkan ve yukarı doğru kıvrılan bir "C" harfine benzer bir şekil çiz. Bu, fincanın kulpu olacak.
    • Kulpun kalınlığını vermek için ikinci bir çizgi ekleyebilirsin.
    • Kulpun fincana bağlandığı noktaları hafifçe yuvarlat.
  • Adım 4: Detaylar ve Gölgelendirme:
    • Fincanın kenarlarına ve kulpun altına, ışığın düştüğü yerleri belirleyerek hafif gölgeler ekle.
    • Fincanın üzerinde parlamalar oluşturmak için bazı yerleri beyaz bırakabilirsin.
    • İsteğe bağlı olarak, fincan üzerine desenler veya küçük detaylar ekleyebilirsin.
2. Pasta Dilimi (Adım Adım):

• Adım 1: Temel Şekil:
    • Bir üçgen çizerek başla. Bu, pastanın genel şekli olacak.
    • Üçgenin alt kenarını, hafif kavisli bir çizgiyle yumuşat. Bu, pastanın tabanını oluşturacak.
  • Adım 2: Katmanlar:
    • Pastanın içinde, yatay çizgilerle katmanları oluştur. Her katmanın kalınlığı farklı olabilir. Örneğin, alt kısım kek, üst kısımlar krema veya dolgu olabilir.
    • Katmanların bazı kısımlarını dalgalı veya düzensiz çizebilirsin, bu pastaya daha doğal bir görünüm verir.
  • Adım 3: Üst Katman ve Süslemeler:
    • Pastanın üstüne, krema veya diğer malzemeleri temsil eden bir katman çiz. Bu katman biraz daha kabarık ve yumuşak olabilir.
    • İsteğe bağlı olarak, pastanın üzerine küçük bir çilek, çikolata parçacığı veya diğer süslemeler ekleyebilirsin.
  • Adım 4: Detaylar ve Gölgelendirme:
    • Pastanın katmanlarına gölgeler ekleyerek derinlik kat. Katmanların alt kısımları daha gölgeli olabilir.
    • Pastanın üzerindeki süslemelere ve kremaya da gölge ve parlaklık ekleyerek daha gerçekçi hale getir.
    • Pasta tabanının kenarlarını daha yumuşak hale getirerek pastanın kesilmiş bir dilim gibi görünmesini sağla.
3. Sunum Tabağı (İsteğe Bağlı):

• Adım 1: Kahve fincanının ve pastanın altına, onları içine alacak şekilde oval veya dairesel bir tabak çiz. Tabağın kenarlarını da hafifçe kalınlaştırabilirsin.
  • Adım 2: Tabağın üzerine hafif gölgeler ekleyerek derinlik hissi ver.
Genel İpuçları:

• Işık ve Gölge: Çiziminde ışık kaynağını belirle ve gölgeleri ona göre ekle. Genellikle ışık, objelerin üst ve ön kısımlarına düşerken, alt ve arka kısımları gölgede kalır.
  • Oranlara Dikkat: Obelerin boyutlarının birbirine orantılı olmasına dikkat et.
  • Hafif Çizgilerle Başla: İlk başta hafif çizgiler kullan ve çiziminden memnun olduğunda çizgileri koyulaştır.

Basit Bir Kahve ve Pasta Çizimi:

1. Kahve Fincanı:
    • Önce yatay bir oval çiz. Bu fincanın ağız kısmı olacak.
    • Ovalin alt kısmına, yanlardan aşağı doğru hafif eğimli iki çizgi indir. Bu çizgileri alt kısımda birleştirerek fincanı tamamla.
    • Fincanın içine biraz daha küçük bir oval çizerek kahvenin üst yüzeyini belirt.
    • İstersen, fincana küçük bir kulp ekleyebilirsin. Kulp için fincanın yanına C harfine benzer bir şekil çiz.
    • Kahve fincanına duman çizmek istersen, üst kısmına yukarı doğru dalgalanan çizgiler ekleyebilirsin.
  2. Pasta Dilimi:
    • Fincanın yanına, bir üçgen çizerek başla. Bu pastanın dilimi olacak.
    • Üçgenin alt kısmına, hafif yuvarlak bir taban çizgisi ekle.
    • Pastanın üstüne, kremayı veya farklı katmanları belirtmek için birkaç yatay çizgi ekle. Bu çizgileri dalgalı da yapabilirsin.
    • Pastanın üzerine isteğe bağlı olarak küçük bir çilek veya benzeri süslemeler ekleyebilirsin.
  3. Sunum Tabağı (İsteğe Bağlı):
    • Eğer istersen, kahve fincanının ve pastanın altına oval bir tabak çizebilirsin.
İpuçları:

• Hafif Çizgilerle Başla: İlk başta hafif çizgilerle çiz, böylece hataları kolayca düzeltebilirsin.
  • Detaylar: Çizimini tamamladıktan sonra istediğin detayları ekleyebilirsin (örneğin, fincan deseni, pasta süslemeleri vb.).
  • Boyama: İstersen, çizimini boyayabilirsin. Kahve için kahverengi tonları, pasta için ise farklı renkler kullanabilirsin.
Daha Detaylı Çizimler:

• Gerçekçi Gölgelemeler: Eğer daha gerçekçi bir çizim yapmak istersen, gölgelemeler kullanabilirsin. Işık kaynağını belirle ve ona göre gölgeler ekle.
  • Farklı Pasta Çeşitleri: Farklı pasta çeşitleri (çikolatalı, meyveli vb.) çizerek çeşitlilik katabilirsin.
  • Farklı Kahve Sunumları: Kahveyi farklı fincanlarda veya latte sanatı gibi detaylarla çizebilirsin.

Geri