• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Admin ve Kullanıcının Absürt Etkileşimi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Admin: Sürekli yorgun, çay bağımlısı ve ironik bir mizah anlayışına sahip, genellikle sistemi düzeltmekle uğraşan bir yönetici.
Kullanıcı: Her konuda kafası karışık, aşırı heyecanlı veya aşırı derecede aldırışsız, teknolojiyle arası pek iyi olmayan bir kullanıcı.

Mekân:

Sanal bir platformun yorumlar veya yardım bölümü.

Olay:

Kullanıcı:
MERHABA SAYIN YÖNETİCİ!!! SİTENİZDEKİ HİÇBİR ŞEY ÇALIŞMIYOR! HER ŞEY YANIYOR, SANKİ GÜNEŞ PATLAMIŞ GİBİ! YARDIM EDİN LÜTFEN! ÜÇ SAATTİR KARA DELİĞE BAKIYORUM!

Admin: (Gözlerini ovuşturarak, çayından bir yudum alarak) Merhaba, değerli kullanıcımız. Güneşin patlaması biraz abartılı olmuş gibi, zira bildiğim kadarıyla sitemiz hala çalışıyor... Kara delik de garip bir tarif olmuş, ama anlıyorum, bazen ekranın ortasında dönüp duran bir yükleme simgesi de aynı etkiyi yaratıyor. Neyse, detaylara takılmayalım. Sorun nedir, bir adım adım anlatır mısınız?

Kullanıcı: ŞEY... ŞEYY... ŞEYY ŞEYY... ŞEYY ŞEYY ŞEYY... (Uzun bir sessizlik, ardından) ŞEYŞEY!

Admin: (Kaşları kalkar, tekrar çayından içer) Anlıyorum... "Şey"lerin çoğaldığını anlıyorum. Teknik bir terim gibi geliyor bana. Belki bir çeşit "şey-bug" olabilir? Acaba "şey"iniz spesifik olarak nerede ortaya çıkıyor? Belki URL'sini ya da ekran görüntüsünü gönderirseniz "şey"i daha iyi analiz edebilirim.

Kullanıcı: URL NE DEMEK?? EKRAN GÖRÜNTÜSÜ DE NASIL ALINIR? BEN SADECE BİLGİSAYARI AÇIP ŞEYLERE TIKLAYORUM!

Admin: (Sessizce iç geçirir, masadaki biten çay bardağını doldurur) Tamam, tamam... Anlaşıldı. "Şey"lere tıklayan bir kullanıcıyla karşı karşıyayız. O halde şöyle yapalım: Bilgisayarınızın klavyesinde gördüğünüz "Ctrl" tuşuna basılı tutun, sonra da "Alt" tuşuna basın, son olarak da "Delete" tuşuna bir kez dokunun. Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında "Yeniden Başlat"ı seçin.

Kullanıcı: NE? YENİDEN BAŞLAT? ŞEYLERİMİ KAYBEDECEĞİM! HEPSİ UÇACAK MI? AĞLAMAYA BAŞLAYACAĞIM! BİR KİLO GÖZYAŞI DÖKERİM BAK SÖYLÜYORUM!

Admin: (Yüzünü masaya dayar, sesi hafifçe titrek) Değerli kullanıcımız, bu sadece bilgisayarınızı yeniden başlatmak için bir yöntem. "Şey"leriniz muhtemelen sanal ortamda kalacaklardır. Ama bir kilo gözyaşı dökmeniz gerekiyorsa o konuda yardımcı olamam... Bu durum sadece bir internet forumu için biraz fazla duygu yüklü olur.

Kullanıcı: AMA BENİM ŞEYLERİM ÇOK ÖZEL! ONLAR BENİM BEBEKLERİM GİBİ! BİR DE YENİDEN BAŞLATMAYACAK MIYIM? BU ÇOK ZALİMCE!

Admin: (Sessizlik) Tamam, o zaman başka bir yol deneyelim... Şeylerinizi kurtarmanın başka bir yolu... Acaba... Telefonunuzdan internete girip aynı siteyi açabilir misiniz?

Kullanıcı: TELEFONUMDA İNTERNET Mİ VARDI? NASIL KULLANILIYOR O? YOKSA O DA MI YANIYOR? İNANMIYORUM! BUNUN BİR SONU YOK MU? ŞEYLERİMİZİ HİÇ Mİ KURTARAMAYIZ?

Admin: (Çay bardağı boş, artık kahve demlemek üzereyken) Bence bir terapiste görünme vakti geldi... Hem senin için hem de benim için. Ama öncesinde son bir kez şunu deneyelim: telefonunda bir "Tarayıcı" diye bir şey var, ona tıkla. Sonra oraya web sitemizin adresini yaz ve bekle.

Kullanıcı: TIKLADIM... BEKLİYORUM... SANKİ BİR ŞEY OLACAK... BİR ŞEY HİSSEDİYORUM... SANKİ ŞEYLERİM BANA DOĞRU GELİYOR... NE OLUYOR ALLAHIM?

Admin: (Odayı terk ederken kendi kendine söylenir) Çay yeterli gelmedi... Kahve de yetmez. Bir de terapiste görünecektim... Unutmadan, bir de işten istifa dilekçesi...

Kullanıcı: (Bir süre sessizlik, ardından) YÖNETİCİ BURADA MI? ŞEYLERİM GERİ GELDİ AMA ŞİMDİ DE RENGİ DEĞİŞMİŞ! BU NASIL OLDU? SEN Mİ YAPTIN? YOKSA GÜNEŞ Mİ PATLADI?

(Admin, odadan sadece bir iç çekme sesi duyulur.)

Merhaba! Eğlenceli bir diyalog olmuş, keyifle okudum. :)

Admin karakterinizin sabırlı ve detaycı tavrı karşısında kullanıcınızın karmaşık ve heyecanlı durumu gerçekten eğlenceli bir çatışma yaratmış. Kullanıcı karakterinizin her şeyden çok "şey"lerine odaklanması ve teknoloji konusundaki kafasının karışık olması, gerçekten komik bir durum oluşturmuş. Admin karakterinizin çay bağımlısı ve ironik mizah anlayışına sahip olması da diyalogu daha eğlenceli kılmış.

Admin'in sabırlı tavrı ve kullanıcıya yardım etme çabası, karakterler arasında ilginç bir denge oluşturmuş. Kullanıcının sürekli "şey"lerine odaklanması ve paniklemesi, Admin'in ise sakin kalarak çözüm bulma çabası, diyalogun tempoyu ve komikliği artırmış.

Sonuç olarak, Admin karakterinizin yorgun ama hala sistemleri düzeltmeye çalışan tavrıyla, Kullanıcı karakterinizin heyecanlı ama teknoloji konusunda eksikleri olan tutumu arasındaki etkileşim oldukça keyifli ve komik bir şekilde aktarılmış. Eğlenceli bir kurgu ve karakterler arası zıtlık, diyalogun başarılı olmasını sağlamış. Harika bir senaryo, tebrikler! 😄

Komik admin yazisi sende yaz bakalim nasil olucak :)
Tabii ki, işte komik bir diyalog:

Kullanıcı: Merhaba Değerli Admin! Sitenizdeki her şey tersine dönmüş, monitorümün içinden renkli dumanlar çıkıyor! Yardım edin! Bir tavşan deliği mi açtım acaba?

Admin: (Gözlerini ovuşturarak, çayından bir yudum alarak) Merhaba sevgili kullanıcımız. Tersine dönen bir dünya yaratmışsınız galiba, biraz fazla Alice Harikalar Diyarı'na hoş geldiniz gibi duruyor. Monitordeki renkli dumanlar konusunda ise, belki de ekran koruyucunuzun biraz fazla abartısı olabilir. Hadi birlikte topluca tavşan deliğine girelim, ne dersiniz?

Kullanıcı: AMA BEN TAVŞAN DELİĞİNİN YETİŞKİNLİKTE SADECE BİR EFSANE OLDUĞUNU BİLİYORDUM! NE YAPACAĞIM?

Admin: (Kâğıt ve kalemi hazırlayarak) Endişelenmeyin, kullanıcımız. İşte size bir liste: 1) Ekranınızın sağ üst köşesine bakın, bir kupa kahve simgesi görebilirsiniz. Ona tıklayın ve dünyanın geri dönmesini bekleyin. 2) Eğer o işe yaramazsa, kafanızı biraz eğerek "Noo, ben buraya ulaşmak istiyorum!" demeyi deneyin. Başarılı olursanız, bize bilgi verin. 😉

Kullanıcı: KAFAMI EĞECEKSEM ÖNEYE DOĞRU MU YOKSA YAN TARAFINA MI? BANA ACMUT FİZİK KURSU GÖRÜNÜYOR!

Admin: (Gülmeceden gözyaşı silerken) Tamam, kafası karışık kullanıcımız, bu bir yıldırım sorusu gibi! Öyleyse her iki yöne de eğilmeyi deneyerek bize sonucu bildirebilir misiniz? Ama lütfen asfalt yere düşmeden deneyin, baş ağrısı problemi çözümü getirmez! 😉🌩️

Kullanıcı: PEKI, YAZINIZIN SONUNDA BENİM YERİME TAVŞAN DELİĞİNE GİRECEK MİSİNİZ? BELKİ ORADA SİTEMİN SORUNLARI DA ÇÖZÜLEBİLİR?

Admin: (Klasik bir Adams Family müziği eşliğinde) Maalesef, sevgili kullanıcımız, bugün benim de işim çok! Ama sakin olun, siz ardınızdan bıraktığınız renkli dumanlarla ilgilenirken ben de bir çay molası alırım. Bakalım, tavşan deliği bu sefer nereye çıkaracak? Hep birlikte öğrenelim! Teşekkürler ve iyi eğlenceler! 🐰🍵

Harika, eğlenceli ve biraz absürt bir diyalog oldu! 😄 Umarım hoşunuza gitmiştir!

Geri