• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Adobe Photoshop çalışma alanında gezinmeyi ve çalışma alanını kullanmayı öğrenin.

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Belgelerinizi ve dosyalarınızı paneller, çubuklar ve pencereler gibi çeşitli öğeleri kullanarak oluşturur ve değiştirirsiniz. Bu öğelerin herhangi bir düzenleme şekli, çalışma alanı olarak adlandırılır. (Farklı Adobe yaratıcı uygulamalarının çalışma alanları benzer görünümlere sahiptir. Bu sayede uygulamalar arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.) Birçok hazır ayarlı çalışma alanından seçerek ya da kendinize ait bir çalışma alanı oluşturarak Photoshop'u kendi çalışma biçiminize uyarlayabilirsiniz.

Ana Sayfa ekrani​

Photoshop'u başlattığınızda Ana Sayfa ekranı görünür ve şunları içerir:
  • Yeni özellikler hakkında bilgiler.
  • Konsepti, iş akışını, ipuçlarını ve püf noktalarını hızla öğrenip anlamanıza yardımcı olacak kapsamlı eğitimler.
  • Son belgeleri görüntüleme ve erişin. Gerekirse görüntülenen son kullanılan dosya sayısını özelleştirin. Tercihler > Dosya İşleme seçeneklerini belirleyin ve ardından Son Kullanılan Dosya Listesinin İçeriği alanında istenen değeri (0-100) belirtin.
Ana Sayfa ekranındaki içerikler, Photoshop deneyiminize ve Creative Cloud üyelik planınıza göre belirlenir.

Photoshop belgesinde çalışırken herhangi bir noktada Ana Sayfa ekranına erişmek için Seçenekler çubuğunda Ana Sayfa simgesini () tıklatın. Ana Sayfa ekranına çıkmak için Esc tuşuna basmanız yeterlidir. Giriş ekranının solunda, aşağıdaki sekmeler ve düğmeler bulunur:
Ana Sayfa: Ana Sayfa ekranını açmak için bu sekmeyi tıklatın.

Bilgi: Uygulamayı kullanmaya başlamanızı sağlayacak temel ve ileri düzey Photoshop eğitimlerinin listesini açmak için bu sekmeyi tıklatın.
Lightroom Fotoğrafları: Senkronize edilmiş Lightroom fotoğraflarınıza erişmek ve bunları Photoshop belgesine içe aktarmak için bu sekmeyi tıklatın.

Bulut belgeleri: İster iPad'inizdeki ister masaüstünüzdeki Photoshop'ta oluşturulan tüm kayıtlı bulut belgelerinin listesini Photoshop'ta görüntüleyin. Bulut belgeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Photoshop bulut belgeleri | Sık sorulan sorular.
Silinenler: Sildiğiniz tüm bulut belgelerinin listesini burada bulabilirsiniz. Belgeleri geri yüklemeyi veya kalıcı olarak silmeyi seçebilirsiniz.
Yeni Oluştur: Yeni bir belge oluşturmak için bu düğmeyi tıklatın. Photoshop'ta bulunan çok sayıdaki şablon ve hazır ayardan birini seçerek belge oluşturabilirsiniz.
Aç: Photoshop'ta mevcut bir belgeyi açmak için bu düğmeyi tıklatın.

Çalışma alanına genel bakış
  • Üstte bulunan Uygulama çubuğunda çalışma alanı anahtarı, menüler (yalnızca Windows) ve diğer uygulama kontrolleri bulunur. Bazı ürünlerle ilgili Mac'de Pencere menüsünü kullanarak bunu gösterebilir ya da gizleyebilirsiniz.
  • Araçlar panelinde görüntü, resim, sayfa öğesi vb. oluşturulması ve düzenlenmesi için araçlar vardır. İlgili araçlar gruplanır.
  • Seçenekler çubuğu Kontrol paneli o anda seçili olan araca yönelik seçenekleri görüntüler.
  • Belge penceresinde üzerinde çalıştığınız dosya görüntülenir. Belge penceresi sekmeli olabilir; bazı durumlarda gruplandırılmış ve sabitlenmiştir.
  • Paneller çalışmanızı izlemenize ve değiştirmenize yardımcı olur. Paneller gruplanabilir, yığınlanabilir ya da sabitlenebilir.
  • Uygulama çerçevesi, tüm çalışma alanı öğelerini tek, birleştirilmiş bir pencerede gruplar; böylece uygulamaya tek birimmiş gibi davranabilirsiniz. Uygulama çerçevesini veya öğelerini taşıdığınızda ya da yeniden boyutlandırdığınızda içindeki tüm öğeler birbirlerini yanıtlar; bu nedenle çakışmazlar. Uygulamaları değiştirdiğinizde ya da yanlışlıkla uygulama dışını tıklattığınızda paneller kaybolmaz. İki veya daha fazla uygulamayla çalışıyorsanız uygulamaları ekranda yan yana yerleştirebilir ya da farklı monitörlere yayabilirsiniz.
    Mac kullanıyorsanız ve geleneksel, serbest form kullanıcı arabirimini tercih ediyorsanız, Uygulama çerçevesini kapatabilirsiniz.

Kullanılabilirlik özellikleri​

Photoshop çalışma alanının kullanımı kolaydır ve birkaç kullanılabilirlik özelliği içerir:
  • Farklı parlaklık seviyeleri: Düzenle > Tercih (Windows) veya Photoshop > Tercihler (Mac OS) seçeneklerini belirleyin ve Arabirim bölümünde bir Renk Teması örneği seçin.
Not: Parlaklığı hızlı bir şekilde azaltmak için Shift + 1 tuşlarına; artırmak için ise Shift + 2 tuşlarına basın. (Mac OS'de FN tuşuna da basılması gerekir.)
  • Görüntü üstündeki ekranlar: Sevdiğiniz araçları kullanırken bilgi almaya devam edin. Görüntü üstündeki ekranlar seçim boyutlarını, dönüştürme açılarını ve daha fazlasını görüntüler. Ekranların yerleşimini değiştirmek için, Arabirim tercihlerinde Dönüştürme Değerlerini Göster'den bir seçenek belirleyin.
  • Büyütülmüş ekran alanı: Standart ve Tam ekran modları arasında geçiş yapmak için araç çubuğunun altındaki düğmeyi tıklatın.
  • Kullanıcı deneyimi rengini ayarlayın: Arabirimi, şu renk temalarından birini destekleyecek şekilde özelleştirebilirsiniz: Siyah, Koyu Gri, Orta Gri ve Açık Gri. Bunu yapmak için, şu adımları uygulayın:
    1. Düzenle > Tercihler > Arabirim'i seçin.
    2. İstediğiniz renk temasını seçin.

Tüm panelleri gizleme veya gösterme​

Araçlar paneli ve Kontrol paneli de dahil olmak üzere tüm panelleri gizlemek ya da göstermek için Sekme tuşuna basın.
  • Araçlar paneli ve Kontrol paneli dışında tüm panelleri gizlemek ya da göstermek için Shift tuşunu basılı tutarak Sekme tuşuna basın.

Not: Arabirim tercihlerinde Gizli Panelleri Otomatik Göster seçiliyse gizli panelleri geçici olarak gösterebilirsiniz. İşaretçiyi uygulama penceresinin kenarında (Windows) ya da monitörün kenarında (Mac OS) hareket ettirin ve görüntülenen şeritte dolaştırın.

Panel seçeneklerini görüntüleme
  • Panelin sağ üst köşesindeki panel menüsü simgesini tıklatın.
Not: Panel simge durumuna küçültülmüş olduğunda bile panel menüsünü açabilirsiniz.

Not: Photoshop'ta panellerdeki ve araç ipuçlarındaki metnin font boyutunu değiştirebilirsiniz. Arabirim tercihlerinde Arabirim Font Boyutu menüsünden boyut seçin. Photoshop kullanıcı arabiriminin tamamını seçtiğiniz Kullanıcı Arabirimi Font Boyutuna göre ölçeklemek için Kullanıcı Arabirimini Fonta Ölçekle seçeneğini belirleyin.

Araçlar panelini yeniden yapılandırma​

Araçlar panelinde araçları tek bir sütunda ya da iki sütun halinde yan yana görüntüleyebilirsiniz.
  • Araçlar panelinin üstündeki çift oku tıklatın.

Pencereleri ve panelleri yönetme​

Belge penceresini ve panelleri taşıyarak ve işleyerek özel çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Çalışma alanlarını kaydedebilir, bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Belge pencerelerini yeniden düzenleme, sabitleme ve kaydırma​

Birden fazla dosya açtığınızda Belge pencereleri sekmeli olur.
  • Sekmeli olan Belge pencerelerinin sırasını yeniden yerleştirmek için pencerenin sekmesini grupta yeni bir konuma sürükleyin.
  • Belge penceresini bir pencere grubundan ayırmak (kaydırmak veya sekmeyle dışına çıkmak) için pencereye ait sekmeyi grubun dışına sürükleyin.
Not: Ayrıca, tek bir Belge penceresini kaydırmak için Pencere > Yerleştir > Pencerede Kaydır'ı veya tüm Belge pencerelerini aynı anda kaydırmak için Pencere > Yerleştir > Tümünü Pencerelerde Kaydır'ı seçebilirsiniz.
  • Belge penceresini ayrı bir Belge penceresi grubuna sabitlemek için pencereyi grubun içine sürükleyin.
  • Yığılı ya da döşeli belge grupları oluşturmak için pencereyi başka bir pencerenin alt, üst veya yan kenarları boyunca bırakma bölgelerinden birine sürükleyin. Uygulama çubuğundaki Mizanpaj düğmesini kullanarak da grup için mizanpaj seçebilirsiniz.
  • Seçimi sürüklerken sekmeli grupta başka bir belgeye geçmek için bir an için seçimi belgenin sekmesi üzerinde tutun.

Panelleri sabitleme ve çıkartma​

Sabitleme alanı panellerin ya da panel gruplarının genellikle dikey konumda birlikte görüntülendiği alandır. Panelleri sabitleme alanının içine ve dışına taşıyarak sabitleyebilir ve çıkartabilirsiniz.
Bir paneli sabitlemek için sekmesinden sabitleme alanındaki diğer panellerin üstüne, altına ya da ortasına sürükleyin.
  • Bir panel grubunu sabitlemek için başlık çubuğundan (sekmelerin üstündeki düz renkli boş çubuk) sabitleme alanına sürükleyin.
  • Paneli ya da panel grubunu kaldırmak için sekmesinden ya da başlık çubuğundan sabitleme alanının dışına sürükleyin. Başka bir sabitleme alanına sürükleyebilir ya da yüzer durumda bırakabilirsiniz.
Not: Panellerin yuvadaki tüm boş alanları doldurmasını engelleyebilirsiniz. Yuvanın alt kenarını yukarı doğru sürükleyin; böylece artık çalışma alanının kenarına ulaşamayacaktır.

Panelleri taşıma​

Panelleri taşırken paneli götürebileceğiniz alanlar olan maviyle vurgulanmış bırakma bölgeleri görürsünüz. Örneğin bir paneli başka bir panelin üstündeki ya da altındaki dar mavi bırakma bölgesine sürükleyerek paneli yukarı ya da aşağı taşıyabilirsiniz. Bırakma bölgesi olmayan bir alana taşırsanız panel çalışma alanında yüzer duruma gelir.

Not: Bırakma bölgesi panelin konumu ile değil, farenin konumu ile etkinleşir. Bu nedenle, bırakma bölgesini göremezseniz fareyi bırakma bölgesinin olması gerektiği yere sürükleyin.
  • Bir paneli taşımak için sekmesinden sürükleyin.
  • Bir panel grubunu taşımak için başlık çubuğunu sürükleyin.
A. Başlık çubuğu B. Sekme C. Bırakma bölgesi

Not: Sabitlenmesini önlemek için paneli taşırken Ctrl (Windows) ya da Command (Mac OS) tuşuna basın. İşlemi iptal etmek için panel taşırken Esc tuşuna basın.

Panel ekleme ve kaldırma​

Sabitleme alanındaki tüm panelleri kaldırırsanız sabitleme alanı kaybolur. Bırakma bölgesi görüntülenene kadar panelleri çalışma alanının sağ kenarına taşıyarak yuva oluşturabilirsiniz.
  • Panel kaldırmak için sekmesini sağ tıklatıp (Windows) veya Control tuşu basılı olarak tıklatıp (Mac) Kapat'ı seçin ve Pencere menüsünden seçimini kaldırın.
  • Panel eklemek için Pencere menüsünden seçin ve istediğiniz yere sabitleyin.

Panel gruplarında değişiklik yapma​

  • Paneli bir grubun içine taşımak için panelin sekmesini gruptaki vurgulu bırakma bölgesine sürükleyin.
  • Gruptaki panelleri yeniden düzenlemek için panelin sekmesini grupta yeni bir konuma sürükleyin.
  • Panelin serbest şekilde dolaşmasını sağlamak için gruptan kaldırmak üzere paneli sekmesinden grubun dışına sürükleyin.
  • Grup taşımak için başlık çubuğunu sürükleyin (sekmelerin altındaki alan).

Kayar panelleri yığınlama​

Paneli yuva dışına, bırakma bölgesi dışında bir yere sürüklediğinizde panel serbestçe yüzer. Yüzen panel çalışma alanında istediğiniz yere koymanızı sağlar. Yüzen panelleri ya da panel gruplarını yığınlayarak, en üstteki başlık çubuğunu sürüklediğinizde bir bütün olarak taşınmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Yüzen panelleri yığınlamak için paneli sekmesinden başka bir panelin altındaki bırakma bölgesine sürükleyin.
  • Yığınlanma sırasını değiştirmek için paneli sekmesinden yukarı ya da aşağı sürükleyin.

Not: Sekmeyi başlık çubuğundaki geniş bırakma bölgesinin üzerinde değil, panellerin arasındaki dar bırakma bölgesinin üzerinde bıraktığınızdan emin olun.

  • Paneli ya da panel grubunu yığından kaldırarak tek başına yüzer duruma getirmek için sekmesinden ya da başlık çubuğundan dışarı sürükleyin.

Panelleri yeniden boyutlandırma​

  • Paneli, panel gribini, panel yığınını simge durumuna ya da ekran boyutuna getirmek için sekmeyi çift tıklatın. Sekme alanını (sekmenin yanındaki boş alan) çift de tıklatabilirsiniz.
  • Paneli yeniden boyutlandırmak için panelin herhangi bir yanını sürükleyin. Renk paneli gibi bazı paneller, sürüklenerek yeniden boyutlandırılamaz.

Panel simgelerini daraltma ve genişletme​

Çalışma alanındaki karmaşayı azaltmak için panelleri simge olarak daraltabilirsiniz. Bazı durumlarda varsayılan çalışma alanında paneller düğme olarak daraltılmıştır.
  • Bir sütundaki tüm panel simgelerini daraltmak ya da genişletmek için sabitleme alanının üstündeki çift oku tıklatın.
  • Tek bir panel simgesini genişletmek için o panel simgesini tıklatın.
  • Yalnızca simgeleri görmek (etiketleri değil) amacıyla panel simgelerini yeniden boyutlandırmak için metin kaybolana kadar sabitleme alanı genişliğini ayarlayın. Simge metnini yeniden görüntülemek için sabitleme alanını genişletin.
  • Genişletilmiş bir paneli tekrar simge olarak daraltmak için panelin sekmesini veya simgesini tıklatın ya da panelin başlık çubuğundaki çift oku tıklatın.
  • Simge sabitleme alanına yüzen panel ya da panel grubu eklemek için paneli ya da panel grubunu sekmesinden ya da başlık çubuğundan alanın içine sürükleyin. (Simge sabitleme alanına eklendiklerinde paneller otomatik olarak simge olarak daraltılır.)
  • Panel simgesini (veya panel simgesi grubunu) taşımak için simgeyi sürükleyin. Panel simgelerini yukarıya ve aşağıya, sabitleme alanının içine (burada o sabitleme alanının paneli stilinde görünürler) ya da sabitleme alanının dışına (yüzen simgeler olarak görünürler) sürükleyebilirsiniz.

Çalışma Alanını Kilitle özelliği ile panelin kazayla taşınmasını önleme​

Photoshop CC'nin Ekim 2018 sürümünde (sürüm 20.0) sunulmuştur
Özellikle Photoshop'u bir tablette, stilus ile kullanırken çalışma alanı panellerini kazayla taşımayı önlemek için Çalışma Alanını Kilitle seçeneğini kullanın. Bu seçeneğe erişmek için Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanını Kilitle seçeneklerini belirleyin.

Sayı alanlarında basit matematik kullanma​

Photoshop CC'nin Ekim 2018 sürümünde (sürüm 20.0) sunulmuştur

Ayrıca, sayısal değerleri kabul eden her girdi kutusunda basit matematik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Örneğin, tuval boyutunu 50 piksel ekleyerek artırmak istiyorsanız Tuval Boyutu iletişim kutusundaki geçerli genişlik veya yükseklik alanına "+50" yazmanız yeterlidir.
Sayısal değerleri kabul eden herhangi bir metin kutusundaki değerleri hesaplamak için:
  • Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Mevcut değerin tamamını bir matematik ifadesiyle değiştirmek için mevcut değerin tamamını seçin.
    • Mevcut değeri bir matematik ifadesinde kullanmak için mevcut değerin önünü veya arkasını tıklatın.
  • + (artı), - (eksi), x (çarpma), / (bölme) veya % (yüzde). gibi bir matematik işleci kullanarak basit bir matematik ifadesi yazın.
    Örneğin,
    3 cm * %50, %50 ile çarpılan 3 santimetreye yani 1,50 cm'ye eşittir.
    50 nokta + %25 , 50 nokta ve 50 noktanın %25'ine yani 62,5 noktaya eşittir.
  • Hesaplamayı yaptırmak için Enter veya Return tuşuna basın.
 

Keşfet ile arama​

Photoshop, yeni araçlar keşfetmenizi, uygulamalı eğitimlere erişmenizi, uygulama içi yardımı ve eğitim makalelerini görüntülemenizi ve çok daha fazlasını yapmanızı sağlayan güçlü arama işlevlerine sahiptir.
Daha fazla bilgi için bkz. Photoshop Keşfet

Belge oluşturma​

Photoshop'ta bir belge oluştururken boş bir tuval ile başlamak yerine Adobe geniş şablon yelpazesinden bir şablon (Adobe Stock şablonları dahil) seçebilirsiniz. Şablonlar, projenizi tamamlamak için üzerinde çalışabileceğiniz hazır varlıklar ve ilüstrasyonlar içerir. Photoshop'ta bir şablonu açtığınızda, bu şablonla başka bir Photoshop belgesinde (.psd) çalışıyormuşsunuz gibi çalışabilirsiniz.
Şablonların yanı sıra, Photoshop'ta sunulan birçok hazır ayardan birini seçerek bir belge oluşturabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için bkz. Belge oluşturma.

Yeni Belge iletişim kutusu | Adobe Stock şablonları ve boş hazır ayarlar

Çalışma alanlarını kaydetme ve değiştirme​

Panellerin geçerli boyutunu ve konumunu adlandırılmış bir çalışma alanı olarak kaydederek, o paneli taşısanız ya da kapatsanız da o çalışma alanını geri yükleyebilirsiniz. Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiricide kaydedilmiş çalışma alanlarına ait adlar görüntülenir.

Özel çalışma alanını kaydetme​

Çalışma alanı kaydetmek istediğiniz yapılandırmadayken Pencere > Çalışma Alanı > Yeni Çalışma Alanı öğesini seçin.
Çalışma alanı için bir ad yazın.
Yakala alanında bir ya da daha fazla seçenek belirleyin:

Klavye kısayolları
Geçerli klavye kısayolu kümesini kaydeder (yalnızca Photoshop).
Menüler veya Menü Özelleştirme
Geçerli menü kümesini kaydeder.

Çalışma alanlarını görüntüleme ya da değiştirme​

Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden çalışma alanını seçin.

Not:
Photoshop'ta çalışma alanları arasında hızla gezinmek için her çalışma alanına bir klavye kısayolu atayabilirsiniz.

Özel çalışma alanını silme​

  • Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden Çalışma Alanlarını Yönet'i seçin, çalışma alanını belirleyin ve ardından Sil'i tıklatın.
  • Çalışma alanı değiştiriciden Çalışma Alanını Sil'i seçin.
  • Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanını Sil'i seçin, çalışma alanını belirleyin ve ardından Sil'i tıklatın

Varsayılan çalışma alanını geri yükleme​

Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiricisinden Varsayılan veya Essentials çalışma alanını seçin.

Pencere > Çalışma Alanı > [Çalışma Alanı Adı] Sıfırla'yı seçin.

Kaydedilen bir çalışma alanı düzenlemesini geri yükleme​

Photoshop uygulamasında, çalışma alanları otomatik olarak sizin son düzenlediğiniz biçiminde görünür ancak panellerin orijinal, kaydedilmiş düzenlemesini geri yükleyebilirsiniz.
  • Ayrı bir çalışma alanını geri yüklemek için Pencere > Çalışma Alanı > [Çalışma Alanı Adı] Sıfırla'yı seçin.
  • Photoshop ile birlikte yüklenen tüm çalışma alanlarını geri yüklemek için Arabirim tercihlerinde Varsayılan Çalışma Alanlarını Geri Yükle'yi tıklatın.

Not: Uygulama çubuğundaki çalışma alanlarının sırasını yeniden düzenlemek için çalışma alanlarını sürükleyin.

Zengin araç ipuçları​

Photoshop araçlarının işlevlerini anlamak her zamankinden daha kolay! Araçlar panelinde işaretçiyi belirli araçların üzerinde gezdirdiğinizde Photoshop söz konusu araca ilişkin bir açıklama ve kısa bir video görüntüler.
Zengin araç ipuçlarını görüntülememe seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunun için Tercihler > Araçlar > Zengin Araç İpuçları Kullan tercihinin seçimini kaldırın.

Zengin araç ipucu: Hızlı Seçim aracı

Zengin araç ipucu: Kırpma aracı

Araç ipuçlarını gizleme​

Çoğu araç ve seçeneklerin üzerine işaretçiyi getirdiğinizde, açıklamalar varsayılan olarak araç ipuçlarında belirir. Araç ipuçlarını görsel olarak rahatsız edici buluyorsanız gizleyebilirsiniz.

Arabirim tercihlerinde Araç İpuçlarını Göster öğesinin seçimini kaldırın.

Not: Araç ipuçları bazı iletişim kutularında kullanılmaz.

Windows | Yüksek yoğunluklu monitör desteği ve monitöre göre ölçekleme​

Windows 10 Creators Update ve sonraki sürümlerde, Photoshop kullanıcı arabirimi ölçeklemesi (%25'lik artışlarla %100'den %400'e kadar) konusunda geniş bir seçim yelpazesi sunar. Bu geliştirme sayesinde Photoshop kullanıcı arabirimi, monitörünüzün piksel yoğunluğu ne olursa olsun daha canlı ve net görünür. Photoshop, çözünürlüğünü Windows ayarlarınıza göre otomatik olarak ayarlar.
Ayrıca, farklı ölçekleme faktörleri ile monitörleriniz için monitöre göre ölçeklemeyi de ayarlayabilirsiniz. Bu esneklik sayesinde yüksek çözünürlüklü (HiDPI) dizüstü bilgisayar, düşük çözünürlüklü bir masaüstü bilgisayar monitörü ile veya tam tersi şekilde sorunsuz olarak çalışır. Örneğin, monitörlerinizden birinin ölçek faktörü %175 iken diğer monitörün ölçek faktörü %400 olsun. En yüksek kaliteli, 13 inç dizüstü bilgisayarınız ile daha ekonomik 1080p modeli 4k ekranları seçebilir veya 8k masaüstü monitörlere bağlanıp yine de Photoshop ile kaliteden ödün vermeden çalışabilirsiniz.

Windows'ta Başlat > Ayarlar > Sistem > Ekran seçimini yapın. Ardından, Ölçek ve Düzen bölümünde, her bir ekranınız için bir ölçekleme faktörü seçin.

Not: Windows 10 Creators Update ve sonraki sürümlerde, Photoshop'taki Kullanıcı Arabirimi Ölçekleme ayarı (Tercihler > Arabirim > Kullanıcı Arabirimi Ölçekleme) Dosya Bilgileri ve Camera Raw iletişim kutuları gibi bazı bileşenlere uygulanmaya devam eder. Windows'un eski sürümlerinde, bu ayar tüm Photoshop bileşenlerine uygulanır. Kullanıcı Arabirimi Ölçekleme seçeneği Otomatik olarak ayarlandığında ölçekleme, birincil monitörün OS ölçekleme faktörüne (100 veya 200) en yakın değeri varsayılan olarak alır.

MacBook Pro'da Photoshop'u Touch Bar ile kullanma​

Bkz. Photoshop'u Touch Bar ile kullanma.

Windows | Değiştirici Tuşlar paleti​

Yeni Değiştirici Tuşlar paleti, Surface Pro gibi Windows destekli dokunmatik aygıtlarda Shift, Ctrl ve Alt gibi sık kullanılan klavye değiştiricilerine erişmenize olanak tanır.
• Pencere > Değiştirici Tuşlar seçimini yapın.
 
Geri
Top