Agaragar Nedir?
Deniz yosunlarından çıkarılan, beslenme endüstrisinde, hekimlikte ve bakteriyolojide kullanılan bir tür jelatin, jeloz.
Deniz yosunlarından elde edilen bir tür jelatin. Gıda, kâğıt, tekstil sanayilerinde, bakteriyolojide, eczacılıkta kullanılır. Şarapçılıkta, fazla jelatin katılması nedeniyle bulanan şarapların durulaştırılmasında agaragardan yararlanılır. Piyasada yassı şeritler hâlinde bulunur.
Deniz yosunlarından çıkarılan, beslenme endüstrisinde, hekimlikte ve bakteriyolojide kullanılan bir tür jelatin, jeloz.
Deniz yosunlarından elde edilen bir tür jelatin. Gıda, kâğıt, tekstil sanayilerinde, bakteriyolojide, eczacılıkta kullanılır. Şarapçılıkta, fazla jelatin katılması nedeniyle bulanan şarapların durulaştırılmasında agaragardan yararlanılır. Piyasada yassı şeritler hâlinde bulunur.