Akşam Ziyafeti: Beşamel Soslu Köfte

Papatya

V.I.P
V.I.P


Malzemeler

10 taze patates

6 çeri domates

Galeta unu

Köfte için;

400 gr kıyma

1 yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kekik

Kimyon

Beşamel sos için;

1.5 su bardağı süt

1.5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzerine;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Köftenin tarifi

Tüm köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurduktan sonra buzdolabında iki saat kadar dinlendirin. Daha sonra top şeklinde köfteler hazırlayın. Bunları galeta ununa bulayıp ayçiçek yağında kızartmaya başlayın.

Patatesleri bir tencerede haşlayın. Domatesleri isterseniz soyabilirsiniz.

Sos tenceresinde ayçiçek yağı tereyağını karıştırın, unu kavurmaya başlayın. İki dakika sonra beşamel sos olana kadar ılık süt ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin.

Bir fırın tepsisine patates, köfte ve domates olacak şekilde dizmeye başlayın. 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri koyarak 5 dakika erimesini bekleyin.

Yemeğinizi garnitürlü pilavla sunabilirsiniz. Sıcak servis edin.

 
Geri
Top