• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Akvaryum Balık Çeşitleri ...Süs Balıkları...

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
İnci Gurami

inci-gurami.webpİnci gurami (Trichogaster leeri), doğal yaşam alanı Asya olan, yaklaşık 10-12 cm boyunda Osphronemidae ailesine ait bir balık türü.

Aynı yaşam ortamından barışcıl türler ile karma akvaryumlarda beslenebilir. Akvaryumun üst ve orta düzeylerinde yüzer. Yumurtayla çoğalır, erkek suyun üzerine köpükten yuva yapar ve yumurtalara burada bakar. Su üstü bitkilerinin olması üremeyi kolaylaştıracaktır. Akıntısız akvaryumlardan hoşlanırlar. Hem etçil hemde otçuldurlar.Erkeklerin üst yüzgeçleri dişiye oranla daha uzun, sivridir.Dişilerin üst yüzgeçleri yuvarlaktır.
 
Öpüşen Gurami

Öpüşen gurami (Helostoma temminckii), doğal yaşam alanı Güney Asya coğrafyası ve Tayland olan bir balık türü. Akvaryum severlerin sergilediği öpüşme hareketinden ötürü ilgisini çekmiştir. Aslında sanıldığının aksine bu balıkların birbirlerine sevgi gösterisi değil güç sınama mücadelesidir. Öpüşen gurami diğer labirentli (beta) solunum yapan balıklar gibi su üstünden hava alma ihtiyacı hisseder. Barışcıl balıklardır özellikle gurami ailesinden diğer türlerle iyi geçinirler.

Yaşam şartları

Diğer tropikal balıklar gibi 20 derece üstü ideal 28 derece su sıcaklığında yaşarlar. Doğal hayattaki yaşam alanlarındaki su düşük ph değerine sahiptir. Beslendiği akvaryumlardaYosun benzer su değerleri taklit edilmelidir. Bitkili akvaryumlarda rahat edeceklerdir. benzeri (java moss, java fern) bitkilerin içinde yaşayabilecek minik canlıları tüketmeyi severler.

Üreme ve beslenme

Benzer türler gibi su üstüne köpük yuva yapmazlar. Yumurta dökerek ürerler. Anne baba yumurtayı döküp dölledikten sonra üreme akvaryumundan çıkarılmalıdır. Bitkisel ağırlıklı yemlerle (spirulina vs.) beslenmeli düzenli aralıklarla örneğin haftada bir canlı yem ihtiyaçları ihmal edilmemelidir.
 
Sarı Prenses

Sarı Prenses,latince ismi Labidochromis Caeruleus olan barışçıl bir akvaryum balığıdır. Ülkemizde sarı prenses ismi ile satılmaktadır. 10-12 cm boylara ulaşabilirler. Anavatanı Afrika kıtasının Malawi gölü olan bu balık sığ kayalıklarda yaşamayı sever.

Yaşam alanı

Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri (zebroides, chisumulae) ve Cyrtocara moorii ile beraber bakılabilirler.Ama snow prenses ile yaşarken agresif tavırlar sergileyebilir.

Beslenme ve bakım

Etçildirler fakat bitkisel ağırlıklı beslemek sağlıklarını olumlu etkileyecektir. Temel besinleri diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Kayalar üzerindeki yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, böcekleri de avlamayı severler. Tropikal bir balıktır su sıcaklığı 20 derece üstünde ideal 28 derece civarında olmalıdır. Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç dişi düşmesi şartıyla, çok geniş ve kalabalık akvaryumlarda birden fazla erkek de barındırılabilir. Karma akvaryumlarda aynı gölden barışçıl cichlidler örneğin yunus cichlid bakılması uygundur.

Üreme

Cichlid ailesinin üyelerinden bu balığın ağzında yumurtaları kuluçkaya yatırma gibi ilginç bir özelliği vardır. Yaklaşık 13 gün boyunca dişi balık ağzında yumurtaları saklı tutarak onları başka balıklar tarafından yenilmekten korur. Bu kuluçka döneminde balık 13 gün boyunca aç kalarak oldukça fazla kütle kaybına uğrar ve hassas bir hal alır. Bu yüzden doğumdan önce ve sonra anne balığı iyi beslemek sağlığı açısından iyi olacaktır.
 
Mandalina Balığı

Mandalina balığı (Synchiropus splendidus), Callionymidae familyasından tuzlu su akvaryumlarında yaşayan parlak renkli ufak bir balık türü. Doğal ortamı Batı Pasifik'tir ve genellikle Ryukyu Adaları ile batı Avustralya arasında görülür.

Genellikle yavaş hareket ederler ve yaşama alanlarının dışına çıkmazlar. Deniz dibinde beslenme alışkanlığına sahip oldukları ve küçük olmaları sebebiyle pek görünmezler. Erkekleri dikenli sırt yüzgeçlerine sahiptir.
 
Astronot Balığı

Astronot balığı ya da Oscar (Astronotus ocellatus), doğal yaşam alanı Güney Amerika olan, yaklaşık 20-30 cm boyutlarında, yutabileceği tüm küçük balıklara karşı saldırgan bir balık cinsidir.

Kendi türüne uygun sert karakterli, bölgesine ait balıklarla birlikte beslenebilir. Akvaryumun alt ve orta kısmında yüzer. Geniş su hacmi ister, balık başına asgari 150 lt. su hacmi sağlanması uygun olacaktır. Bakımı deneyim gerektirir. Gerekli su şartları ve eş balıklar bulunursa yumurtayla akvaryum ortamında çoğalabilir. pacu ile ile çok iyi anlaşır. Dişi ve erkek yumurtalara bakarlar. Astronot balığı (Astronotus ocellatus):

Doğal yaşam alanı Güney Amerika'dır. Amazon Nehri'nin Rio ve Paraguay'daki kısımlarında yaşar. 30-35 cm. boya ulaşabilirler. Yurt dışında oscar adı ile anılırlar.

Türe uygun karma akvaryumlarda beslenmelidirler. Küçük ve sakin balık türleri ile bir arada bulundurulmamalıdırlar çünkü saldırgan ve etoburdurlar. Etoburdurlar ama otçul da beslenebilirler.

pH 6,5-7,5 arasında olmalıdır ve 23-27°C sıcaklıktan hoşlanırlar. En az 300 litrelik bir akvaryum gerektiren bu balıkların bakımı tecrübe gerektirir. Genellikle küçükken alınırlar ama kısa sürede çok büyürler ve eğer küçük bir akvaryuma salınmışlarsa ileride rahat edemeyebilirler. Strese girip çeşitli hastalıklara (özellikle de beyazbenek) yakalanabilirler.

Bir kerede yaklaşık 2000 yumurta bırakabilirler ve yumurtalarını düz yüzeylerin üzerine bırakırlar.

Çok fazla iştahlı oldukları için bulundukları akvaryum çabuk kirlenir. Bu yüzden de iyi

bir filtreleme sistemi gerekir ve su değişimleri ihmal edilmemelidir. Yaklaşık olarak 10 yıl ömürleri vardır. güçlü oldukları için kumları kazıp taş ve bitkileri yererinden oynatabilirler. Bu yüzden batık kütüklerle dekor yapılmalıdır. Bitkilerin çoğu uygun olmasa da iri yapraklı sağlam bitkiler kullanılabilir. Bunların köklerinin üzerine de iri kayalar konulursa sağlamlaşır ve astronotlarınız bu bitkileri yerlerinden sökemez.

Bu balıklar jack dempsey gibi sert yapılı çiklit türleriyle veya pacu türü characinlerle beslenebilirler.

Sahiplerine çok çabuk alışırlar. Pek çekinmezler. Elinizi suya sokarsanız sağlıklı bir astronot balığı muhtemelen kaçmayacaktır. Sahiplerinin elinden de yem yiyebilirler

BALIK RESİMLERİ
717px-Blue_Discus.jpg
 
Geri
Top