Ali-Ayşe-Fatma

düşünceli

Katılımcı
Öğretmenle imam komşular. Öğretmenin ali-ayşe-fatma isminde üç çocuğu var. Öğretmen her akşam balkonunda mangal sefası yapıyor. Kebap kokuları imamın bununa kokuyor bu arada. İmam ne yapsamda bu kebaplardan yesem diye düşünürken aklına bir fikir geliyor. Aceleyle öğretmenin kapısını çalıp ali-ayşe-fatma'yı sevmeye geldim diyip içeri dalıyor.Masaya buyur edilip kebeplardan ikram ediliyor. Diğer akşamlardada aynı bahaneyle ali-ayşe-fatma'yı sevmeye geldim diyip içeri dalıyor öğretmenin sofrasının değişmez konuğu oluyor ama öğretmen bu durumdan müzdarip. Bir akşam imama :imam efendi her akşam kebapları götürüyorsun bir akşamda sen davet etsende bizde sofranı şenlendirsek. İmam mecbur davet ediyor. Öğretmen imamın evine gidiyor gitmesine ama ortada ne yanan mangal var nede kurulu sofra. Bir müddet sonra imam sofra bezini serip ortaya kocaman bir sahan süt koyuyor. Öğretmen bozuluyor tabi . İmam efendi bu ne... OOO öyle demeyin efendim yoğurtta-peynirde-ayranda bundan oluyor Ayrıca çok derde deva deyip başlıyor nasihata. Öğretmen içinden ben sana sorarım deyip kafa sallıyor tabii. Ertesi akşam öğretmen mangalı yakıp etleri sıralıyor ızgaraya ama dehşet bi şekilde yelliyor mangalı her tarafı et kokusu ve duman kaplamış. Kokuyu alan imam soluğu öğretmenin kapısında alıyor vuruyor kapıyı öğretmen açıyor. Buyur iamam efendi : İmam: Ali-AYşe_Fatma'yı sevmeye geldim . Öğretmen bi saniye deyip kapının ardından imama bişey uzatıyor : Al imam efendi bunu sev. Ali'de- Ayşe'de- Fatma'da bundan çıkıyor.

Geri