• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Almanca, İngilizce ve Türkçe'de restoranlarda sıkça kullanılan bazı cümleleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

Almanca, İngilizce ve Türkçe'de restoranlarda sıkça kullanılan, benzer veya aynı anlamlara gelen bazı cümleleri aşağıda bulabilirsin​

Sipariş Alırken/Verirken:
TürkçeİngilizceAlmanca
Merhaba, hoş geldiniz.Hello, welcome.Hallo, herzlich willkommen.
Menüyü alabilir miyim?Can I see the menu, please?Könnte ich bitte die Speisekarte haben?
Su alabilir miyim?Can I have some water, please?Kann ich bitte Wasser haben?
Şundan istiyorum.I would like to have this, please.Ich hätte gerne das, bitte.
Bir ... alabilir miyim?Can I have a ... , please?Kann ich ein/eine ... haben, bitte?
Ne önerirsiniz?What do you recommend?Was empfehlen Sie?
Vejetaryen seçenekleriniz var mı?Do you have vegetarian options?Haben Sie vegetarische Optionen?
Bu ne içeriyor? / İçinde ne var?What does this contain? / What's in it?Was ist da drin? / Was enthält das?
Hazır mıyız sipariş vermeye?Are we ready to order?Sind wir bereit zu bestellen?
Ben ... istiyorum.I'll have the ...Ich nehme das ...
Şundan bir tane daha alabilir miyim?Could I have another one of this?Könnte ich noch eins davon haben, bitte?
Yemek Sırasında/Sonrasında:
TürkçeİngilizceAlmanca
Afiyet olsun!Enjoy your meal!Guten Appetit!
Yemek çok güzeldi.The food was delicious.Das Essen war sehr lecker.
Her şey yolunda mı?Is everything okay?Ist alles in Ordnung?
Bir şeye ihtiyacınız var mı?Do you need anything else?Brauchen Sie noch etwas?
Hesap lütfen.The bill, please.Die Rechnung, bitte.
Kredi kartıyla ödeyebilir miyim?Can I pay with credit card?Kann ich mit Kreditkarte bezahlen?
Bahşiş dahil mi?Is tip included?Ist das Trinkgeld inbegriffen?
Teşekkür ederiz, iyi günler.Thank you, have a nice day.Danke schön, einen schönen Tag noch.
Çok teşekkür ederim.Thank you very much.Vielen Dank.
Çok lezzetliydi.It was very delicious.Es war sehr lecker.
Biraz daha ... alabilir miyim?Can I have some more ... ?Kann ich noch etwas ... haben?
Biraz tuz/karabiber alabilir miyim?Can I have some salt/pepper?Kann ich bitte Salz/Pfeffer haben?
Rezervasyon ve Giriş
TürkçeİngilizceAlmanca
Bir rezervasyonum var.I have a reservation.Ich habe eine Reservierung.
... adına rezervasyon yaptırdım.I have a reservation under ...Ich habe eine Reservierung auf ...
Boş masanız var mı?Do you have a free table?Haben Sie einen freien Tisch?
Kaç kişisiniz?How many people are you?Für wie viele Personen?
Ek Notlar:
  • "Bitte" (Almanca) ve "please" (İngilizce): Türkçe'de her zaman "lütfen" kullanmasak da, İngilizce ve Almanca'da bu kelimeler çok yaygındır ve nezaket gösterir.
  • "Haben" (Almanca) ve "have" (İngilizce): Almanca'da "haben" fiili, İngilizce'deki "have" fiiliyle aynı anlamda kullanılır ve "sahip olmak", "almak" gibi anlamlara gelir. Bu nedenle yukarıdaki cümlelerde sıkça görülür.
  • "Könnte" (Almanca): Almanca'da "könnte" kelimesi, "could" anlamına gelir ve bir rica, talepte bulunurken kullanılır.
Bu cümleler restoranlarda karşılaşabileceğiniz genel ifadelerin bazılarıdır. Elbette her dilde farklı varyasyonlar ve özel ifadeler de bulunabilir. Umarım bu liste, seyahatlerinizde veya farklı dillerdeki iletişiminizde size yardımcı olur!

Fiyat Sorma:
TürkçeİngilizceAlmanca
Bunun fiyatı ne kadar?How much is this?Wie viel kostet das?
...'nın fiyatı nedir?What is the price of ... ?Was kostet ... ?
Bu ne kadara mal oluyor?How much does this cost?Wie viel kostet das? / Was kostet das?
Fiyatları görebilir miyim?Can I see the prices, please?Könnte ich die Preise sehen, bitte?
Bunlar ne kadar?How much are these?Wie viel kosten diese?
Ortalama fiyat aralığınız nedir?What is your average price range?Was ist Ihre durchschnittliche Preisspanne?
Günün özel yemeği ne kadar?How much is the special of the day?Wie viel kostet das Tagesgericht?
Menüde fiyatlar yazıyor mu?Are the prices listed on the menu?Stehen die Preise auf der Speisekarte?
Yer Ayırtma (Rezervasyon Yapma):
TürkçeİngilizceAlmanca
Bir masa ayırtmak istiyorum.I would like to book a table.Ich möchte einen Tisch reservieren.
... kişilik rezervasyon yaptırmak istiyorum.I would like to make a reservation for ...Ich möchte eine Reservierung für ... Personen.
Yarın akşam için rezervasyon yapmak istiyorum.I would like to make a reservation for tomorrow evening.Ich möchte eine Reservierung für morgen Abend.
... saatine bir masa ayırabilir misiniz?Can you reserve a table for ... o'clock?Könnten Sie einen Tisch für ... Uhr reservieren?
... gününe rezervasyon yapabilir miyim?Can I make a reservation for ... (day)?Kann ich für ... (Tag) reservieren?
Rezervasyon yaptırmak için arıyorum.I am calling to make a reservation.Ich rufe an, um eine Reservierung zu machen.
Adım ... ve bir rezervasyonum var.My name is ... and I have a reservation.Mein Name ist ... und ich habe eine Reservierung.
Ne zaman müsait bir masanız var?When do you have an available table?Wann haben Sie einen freien Tisch?
... saatinde yeriniz var mı?Do you have a table available at ...?Haben Sie einen Tisch um ... Uhr frei?
Dışarıda/İçeride masa ayırabilir miyiz?Can we reserve a table outside/inside?Können wir einen Tisch draußen/drinnen reservieren?
Pencere kenarında bir masa ayırabilir miyim?Can I reserve a table by the window?Kann ich einen Tisch am Fenster reservieren?
Rezervasyonunuz var mı?Do you have a reservation?Haben Sie eine Reservierung?

Fiyat Sorma: Fiyat sorarken doğrudan "Bu ne kadar?" veya "Fiyatı nedir?" gibi ifadeler kullanabilirsiniz. Daha nazik olmak için "Fiyatları görebilir miyim?" veya "Bunun fiyatı ne kadar acaba?" gibi ifadeleri tercih edebilirsiniz.Yer Ayırtma: Rezervasyon yaparken tarih, saat ve kişi sayısını belirtmeniz önemlidir. Ayrıca, iç veya dış mekanda oturmak gibi özel istekleriniz varsa, bunları da iletebilirsiniz. Telefonla veya internet üzerinden rezervasyon yaparken de bu cümleleri kullanabilirsiniz.

Geri