Gül 34
Usta
Malzemeler:
Hamur için :- 500 gr un (4 Su bardağı)
- 20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 Adet yumurta
- 50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı)
- Yeterince tuz
- Bir fiske şeker
Üstü için :
- Yarım şişe domates suyu veya ketçap
- 150 Gr kaşar peyniri
- 2 Çorba kaşığı ançüez
- 3 Diş sarımsak
- 1 Fincan sıvıyağ
- Yeterince tuz, biber
Hazırlanışı:
- Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin.
- Unun ortasını havuz gibi açın.
- 20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin.
- Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta, tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın.
- Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin.
- Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın.
- Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin.
- Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır.
- Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun.
- İçine dövülmüş sarımsağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
- Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün.
- Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın