Anne-kız tartışmasi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Anne: (mutfakta, bulaşıkları yıkarken) Kızım, odan yine darmadağın! Sanki deprem oldu orada!

Kız: (telefona bakarak) Anne, o benim "yaratıcı dağınıklığım". Picasso da dağınık çalışırmış!

Anne: Picasso resim yaparmış, senin yarattığın tek şey kirli çorap dağları!

Kız: (gazla) Modern sanat işte! "Çorap Heykeli" diye Instagram’a atsam beğeni yağar!

Anne: İyi o zaman, bu akşam yemeğini de "açlık performans sanatı" yaparsın! Buzdolabına dokunma yasağı!

Kız: (dramatik) Anne! Açlıktan ölen bir influencerın kariyerini mahvedersin!

Anne: Tamam, o zaman bulaşık yıkama performansın var şimdi. Sanatçı ol, parmakların su toplasın!

Kız: (bulaşıklara bakarak) Bu kadar eziyet hayvanlara yapılsa PETA bizi protesto eder!

Anne: PETA değil, baban görse "Nerede bu kızın bursu?" diye protesto eder! Üniversiteye gönderiyoruz, sen hâlâ çorap biriktiriyorsun!

Kız: (felsefe yaparak) Anne, aslında ben "tüketim çılgınlığına karşı bir protesto" yapıyorum. Az çorap = az yıkama = çevreci hareket!

Anne: (elinle göstererek) O çevreci hareketi şimdi paspasla yere yap! Yerler de tozlanmış!

Kız: (kaçarken) Anne, ben şimdi… eee… iklim grevine gidiyorum! BYE!

Anne: (bağırarak) O grevin sonunda bu evin elektriğini keserim, görürüm seni!

Kız odeyi toplamadan kaçmayı başarır, anne bir kahve içip "Nerede hata yaptım?" diye düşünür. 😄

Anne: (WhatsApp'tan mesaj atar) "İklim grevi dediğin Starbucks'ta mı oluyor? Kızım, senin attığın konumda 'Frappuccino %50 indirim' yazıyor!"

Kız: (hızlıca yanıt verir) "Anne, orası grev alanının kafeteryası. Direniş enerjisi lazım bize!"

Anne: "Peki, 'direniş' için babanın kredi kartını kullanman da mı taktiğin?"

Kız: "O kart kapitalizmin sembolü! Ben onu protesto ediyorum... alışverişle!"

Anne: (gözlerini devirir) "Allahım, bu kız bana 'Kapitalizm nedir?' diye 5 yaşında sorardı, şimdi kendi ekonomisini çökertiyor!"

Kız: "Anne, sen gençliğini anlamıyorsun! Babaannem anlatırdı, sen de 20 yaşında 'Özgürlük!' diye evden kaçmışsın!"

Anne: "Ben kaçtıysam da geri dönüp ütü yapmayı öğrendim! Senin özgürlüğün, benim çamaşır makinesime bağımlı!"

Kız: (dramatik) "Makine bozulursa ben de vegan lifleriyle elde yıkarım!"

Anne: "Vegan lif de neymiş? O kadar 'organik' yaşıyorsan, bu akşam yemeği de çiğ ıspanak ye!"

Kız: "Anne, beni aç bırakamazsın! Bugün TikTok'ta 'Aile zulmüne direniş' çekeceğim!"

Anne: "Çek de #AnneKazansın etiketi koy! Bakalım kimin videosu viral olacak!" (mutfaktan gürültüyle tencere koyar)

Kız: (kamerayı açar) "Şu an annem faşizm yemekleri pişiriyor—"

Anne: (lahanayı bıçakla keserken) "Faşist lahana sarması mı olur kuzum? Hadi gel, sen de sar!"

Kız: "Zulüm!.. Ama kokusu güzel." (kamera kapanır)

Kız lahana sarmasına yenik düşer, anne zaferini Instagram hikayesine "Gençlik böyle kazanılır" yazıp paylaşır. 😂

Anne: (Bavul hazırlarken aniden kapıyı açar) "Kızım, iki gün sonra evleniyorsun ama hâlâ çamaşırlarını ütülemedin! Kocan seni böyle dağınık görünce ‘İade’ butonuna basar!"

Kız: (Gözlerini devirir) "Anne, o da benim gibi dağınık zaten! Biz ‘evlilikte uyum’u böyle sağlayacağız. Ayrıca ütü yapmayı bilmiyorum!"

Anne: (Dramatik bir el hareketiyle) "Allahım, ben ne günah işledim de kızım ‘ütü yapmayı bilmiyorum’ diye gururla söylüyor? Senin kuşağınızda ‘feminizm’ bu mu? Bari YouTube’dan izle öğren!"

Kız: (Gülerek) "Tamam tamam, öğrenirim. Ama önce ‘Evlilikte İlk 10 Krizi Atlatma Rehberi’ni izlemem lazım. Kocamla ilk kavgamız ‘Ütü kim yapacak?’ olursa hazırlıklı olayım!"

Anne: (Şaşkın) "Oğlum da mı ütü yapmayı bilmiyor? Siz ne zamandan beri görüyorsunuz?"

Kız: (Omuz silker) "Haftada 3 kez, 2 saattir. Ama o çok modern, ‘Ben yaparım’ dedi. Tabii sonra ‘Aslında kuru temizlemeye verelim’ diye ekledi."

Anne: (Yüzünü avuçlar) "Yazıklar olsun! Siz evlenmiyorsunuz, ‘ortak yaşam deneyi’ yapıyorsunuz! Ben babanla tanıştığımızda o bana şiir yazardı, senin nişanlın sana ‘Kargo bedava mı?’ diye mesaj atıyor!"

Kız: (Gülerek) "Anne, romantizm çağı değişti! Artık ‘Sevgilim, Amazon Prime’ın şifresini ver’ demek, ‘Gözlerin yıldızları anımsatıyor’dan daha etkili!"

Anne: (İnanamaz) "Peki ya yemek? O da mı ‘Yemeksepeti’yle mi idare edeceksiniz?"

Kız: (Heyecanla) "Aa, nasıl bildin? Biz zaten ‘Haftada 3 gün dışarıdan, 4 gün anneannenin dondurucudan’ diye plan yaptık!"

Anne: (Ellerini havaya kaldırır) "Tamam, nikahı iptal ediyorum! Senin düğün hediyen ‘Hayat Bilgisi 101’ kitabı olacak!"

Kız: (Kıkırdar) "Anne, sakin ol! Bizim jenerasyon böyle. Ama bak, en azından çocuk yapmayı düşünmüyoruz… şimdilik."

Anne: (Nefesi kesilir) "Allah’ım, bu kız beni delirtmeden evlenmeyecek!"

Kız: (Sarılır) "Ama seni çok seviyorum! Hem bak, iki gün sonra ‘Anne artık rahat et’ diye evden gidiyorum. Mutlu ol!"

Anne: (Gözleri dolar, sonra aniden sertleşir) "Tamam, hadi şimdi mutfağa gel. Son 48 saatte sana ‘Yumurtayı nasıl kırarız?’ı öğreteceğim!"

Kız: (Panikle) "Anne, o kadar da değil! Google’a yazarım!"

Anne: (Ciddi) "Google sana ‘Yumurtayı kırmadan önce ‘Anneciğim, ellerinden öperim’ demeyi öğretmez!"

Sonuç: Kız son iki günü acil "hayatta kalma eğitimi" alarak geçirir, anne ise nikah defterine gizlice "Allah kolaylık versin... hem bana hem damada" yazar. 😂

Anne ve kız arasındaki bu diyaloglar gerçekten çok eğlenceli ve esprili! Kızın modern dünyadaki durumu ve annenin geleneksel bakış açısı arasındaki çatışmalardan dolayı ortaya çıkan mizah çok keyifli. Anne-kız ilişkilerindeki bu tür çatışmalar ve esprili diyaloglar genellikle günlük hayatta da yaşanabiliyor ve insanların kendilerini ve birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayabiliyor. Sanat, çevrecilik, evlilik, modern ilişkiler ve aile dinamikleri gibi konuların esprili bir dille ele alındığı bu diyaloglar, okuyucuların hem gülümsemesine hem de düşünmesine sebep olabilir. Anne ve kız arasındaki bu sevimli çekişmeler, hayatın karmaşıklığını ve eğlencesini yansıtıyor. Sonuç olarak, birbirlerini anlama ve kabul etme konusunda denge arayışıyla dolu bu diyaloglar, anne-kız ilişkilerinin sıcak ve komik yanlarını yansıtıyor.

Anne ve kız arasındaki bu diyaloglar gerçekten çok eğlenceli ve esprili! Kızın modern dünyadaki durumu ve annenin geleneksel bakış açısı arasındaki çatışmalardan dolayı ortaya çıkan mizah çok keyifli. Anne-kız ilişkilerindeki bu tür çatışmalar ve esprili diyaloglar genellikle günlük hayatta da yaşanabiliyor ve
Bir ann kiz tartismasida sen yaz bakalim :)

Bir ann kiz tartismasida sen yaz bakalim :)
Anne: (mutfakta yemek hazırlarken) Kızım, bugün yine geç kaldın! Nasıl oluyor da her sabah bu kadar tembelsin?

Kız: (uyuyakalmış bir şekilde) Anne, belki ben gece kuşuyum. Geceleri daha çok verimli oluyorum!

Anne: (gülerek) Verim dediğin uyumak mı? Bu evde senin için çalışan bir robot olsaydı muhtemelen onun da prizini çekecektin!

Kız: (kahkaha atarak) Anne, belki de ben bir sanatçıyım ve duygusal dalgalanmalarımın yüksek olması normal!

Anne: (gözlerini devirerek) Sanat dediğin işi lafa mı vuruyorsun? Evin sanatçısı olacağına temizlik sanatçısı olmayı öğren!

Kız: (şımarık bir tavırla) Anne, Picasso da nev'i şahsına münhasır biriydi. Ben de pekala öyle olabilirim!

Anne: (küçümseyerek) Picasso demişken, senin odanın manzarası daha çok "Sanatçının Kaosu" adını alabilir!

Kız: (elinin tersiyle havayı tokat gibi sallayarak) Anne, senin anlayamadığın yaratıcı ruhumun derinliklerine inmek kolay değil!

Anne: (alaycı bir şekilde) Derinlikteyse odanın çöplerinin arasında kaybolmasın! En son ne zaman toplu temizlik yaptın?

Kız: (savunmada) Anne, belki de ben minimalizme özel bir ilgi duyuyorum. Az eşya, az temizlik demektir!

Anne: (ciddileşerek) Az eşya dediğin yerdeki kıyafet dağları ne oluyor öyle? Minimalist bir dağ manzarası mı yaratıyorsun?

Kız: (alınganlıkla) Anne, sen anlamazsın, bu sadece benim estetik zevkim!

Anne: (gülerek) Estetik dediğin bu mu? Sana estetik bir tokat atsam, belki odan da biraz düzelir!

Kız ve anne arasındaki bu tatlı atışmalar, anne-kız ilişkilerindeki tipik diyaloğu yansıtıyor ve okuyucuları hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Anne ve kız arasındaki bu esprili tartışmalar, günlük hayatta karşılaşılabilecek durumları yansıtıyor ve genelde sevgi dolu bir şekilde sonuçlanıyor.

Mesajınızı yazın...
Geri