• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Antep fıstıklı kaşık helvası

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Malzemeler:

125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı

1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat )

2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun.

3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin.

4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.

5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin.

AFİYET OLSUN
 
Geri
Top