Keki için
5 yumurta akı
150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
280 gr toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
400 gr süzme yoğurt
100 gr tuzsuz krem peynir
Bir tutam tuz
Üzeri için
İnce çekilmiş Antep fıstığı
Karamel sos
Kreması için süzme yoğurt ile tuzsuz krem peyniri çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile kar haline gelene kadar çırpın. Azar azar şeker ilave ederek parlak bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
En son çekilmiş fıstıkları ilave edin.
Karışımı alttan üste doğru spatula ile karıştırarak yedirin. Mereng karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine, 25x12 cm boyutlarında 5 tane dikdörtgen elde edecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kenarları altın rengine dönünceye kadar pişirin. Fırından çıkartın. Soğuduktan sonra kağıdından ayırın.
Dikdörtgen bir tabağın üzerine bir tanesini aktarın, üzerine çırpılmış yoğurtlu karışımı yayın.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi yineleyin.
Antep fıstığı ve karamel sos ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...