02.12.2024: Aralık Ayının Komik Günlüğü
Saat sabahın 6'sı. Alarm çalıyor, ama ben değil, komşumun kedisi Mimi çalıyor. Mimi'nin alarmı, inanılmaz derecede yüksek perdeden bir miyavlama fırtınası. Saat 6'da kedi alarmı? Sadece Aralık ayında olur bu. Böylece, Aralık'ın "komik" tarafıyla tanışmış oluyoruz.İlk kahvemi içerken, dışarıdaki kar yağışını izliyorum. Kar taneleri öyle yavaş iniyor ki, neredeyse onları meditasyon yaparken izler gibi oluyorum. Ama bu meditasyon, soğuktan tir tir titreyerek gelen bir meditasyon. Aralık ayında yaşamanın bir diğer "komik" yanı.
Bugün, iş yerinde yılbaşı partisi var. "Parti" kelimesi beni biraz korkutuyor. Çünkü biliyorum ki, bu partide, amcamın Noel Baba kostümünün içinden çıkan iki şişe şarap gibi olaylar yaşanacak. Hatta geçen yılki fotoğrafı hala telefonumda duruyor, delil olarak. Aralık'ın "korkutucu derecede komik" yanı.
Ofise vardığımda, patronun masasında kocaman bir kardan adam görüyorum. Tahminimce, pazarlama departmanının en yeteneksiz üyesi yapmış bunu. Kardan adamın burnu bir havuç yerine, ofisin eski stajyerinin kayıp kalem silgisi. Ironik. Ve komik. Aralık'ın "garip ama komik" yanı.
Öğlen yemeğinde, meslektaşım Ayşe'nin bana anlattığı Noel alışverişi hikayesi, benden daha komik. Ayşe, kayınvalidesi için aldığı el örgüsü bereyi, yanlışlıkla kayınpederinin çorba kasesine atmış. O anki yüz ifadesini düşününce hala gülüyorum. Aralık'ın "trajikomik" yanı.
Akşam eve dönerken, arabamın ön camına yapışmış kocaman bir buz kütlesi, bana yeni bir yılbaşı süslemesi gibi görünüyor. Buz kütlesini kazımaya çalışırken, elimde ki buz kazıyıcısı kırılıyor. İronik mi? Komik mi? İkisi birden! Aralık'ın "sinir bozucu ama komik" yanı.
Eve vardığımda, ailecek Noel ağacını süsleyeceğiz. Ve biliyorum ki, süsleme işini en küçük yeğenim yönetecek. Onun için süsleme demek, tüm süsleri ağacın üzerine rastgele atmak demek. Sonuç olarak, süslenmiş ağaç yerine, süs bombalanmış bir ağaç olacak. Aralık'ın en "tahmin edilebilir derecede komik" yanı.
Akşam yemeğinde, aile büyükleri yılbaşı hikayeleri anlatmaya başladı. Her hikaye, bir öncekinden daha komik. En komik olanı, dedemin, yanlışlıkla Noel Baba kıyafetiyle bankaya girme hikayesi. Orada ne yapmış olduğunu bilmiyorum, ama hayal bile etmek beni güldürüyor. Aralık'ın "klasik derecede komik" yanı.
Sonunda, yorgun ama mutlu bir şekilde yatağıma giriyorum. Aralık ayı, kaotik, stresli ama aynı zamanda inanılmaz derecede komik bir aydı. Bu komik anları, yeni yıla bir gülümsemeyle girmemi sağlayacak. Ve biliyorum ki, önümüzdeki yıl, Aralık'ta daha çok komik anlar yaşayacağız. Çünkü Aralık ayı, kendi başına bir komedi şovu. Ve biz, bu şovun oyuncularıyız. Ve en güzel yanı da, bu şovun senaryosu, her yıl farklı. Daha neler yaşayacağız bakalım... Umarım iyi bir senaryomuz olur!