Selamlar.
Atatürkçü nesiller, Atatürkçü olmayan nesillere Atatürk'ü anlatmalı. Bu gerçek tarihten yola çıkılarak yapılmalı. Şiir en kolay anlatım yolu. Benim yüzden fazla face grubuna üyeliğim var. Atatürk ile ilgili yazdığım şiirleri buralarda paylaşırım. Her gün yüzlerce beğenen ve yorum yapan olur. Yüzde dört kadar beğenmeyenler var. Bunlar bana kızmazlar. Şurada fazla abartmışsın derler. Okuyorlar ve yorum yapıyorlar, bu çok büyük ilerleme. Onların yakın bir zamanda Atatürkçü olacağına inanıyorum.
Bu şiirimin facede 110 defa yorumlarda okunmasını sağladım. 66 defa konu açtım. Yüzlerce yorum ve beğen geldi. Okuyucular diğer şiirlerim gibi bu şiiri de çok sevdi.
YouTube'de öyle videolar var ki, aklınız şaşar. Videoda anlatan Atatürk düşmanı, uydurma şeyler anlatıyor. Yorumlar binlerce. Yorumları okuyorum, bazıları, neden burada bir Kemalist yok. Bir Kemalist yorum yapsa ya diyorlar. Ben buralara akrep yuvası diyorum. Böyle videoların altına pek çok defa Atatürk ile ilgili bir şiirimi ve şiir okurken çekilen videomu paylaştım. Kemalist geldi, yorum yaptı, ses var, görüntü yok.
Atatürk'ü bıkmadan usanmadan anlatmalıyız. Anlamayanlar olayı tek taraflı öğrendikleri için, sevmiyorum, diyorlar. Gerçekleri öğrenince Atatürk bir kahramanmış diyorlar. Birkaç yıl önce bir sitede paylaştığım Atatürk hakkındaki makalemin altına yazılan yorum şöyleydi: Yol ayrımını geçmiş ve ıssız bir yola girmiştim. Bu yazıyı okuyunca değiştim. Kendime geldim. Beni elli yaşında Atatürkçü yaptın ya helal olsun sana. Sağlıklı ve mutlu kalın.
kimse kimseyi sevmek zorunda değil,saygı duyabilir duymalıdırda, bence şiiri sevgi değil saygı olarak değiştir,çok daha kucaklayıcı olacaktır.
Arkadaşın tavsiye niteliğindeki önerisi bence kötü bir niyet taşımıyor. Ama bravo diğer arkadaşlara nasıl da duruma hakim olmuşlar.
vEzİr o mesajı yazmasaydı böylesine bir tartışma ortamı olmayacaktı.
Ben çocukken yaşlılar, Kurtuluş Savaşı anılarını anlatırken Mustafa Kemal Paşa Hazretleri derlerdi. Onlar yaşamışlar, yanmış, yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Atatürk'ün ne zorluklarla Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu. Her zaman savaş alanında ve cephedeydi. Aç kaldı, susuz kaldı, yaralandı. Bizler şimdi rahat uyku uyuyorsak bunu Atatürk'e borçluyuz.
Atatürk, Türk insanına kurtarıcı olarak gönderilen saygıdeğer bir insandır. Türk halkı O'na inandı.
ATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDASIN diyor. Tavsiye niteliğinde. Bak bundan bundan dolayı ATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDASIN demişim. Zorlama yok, tehdit yok. İnsanlar hiç bir zorlama olmadan gönül rızasıyla Anıtkabir'e koşuyorlar. Sevdikleri için.
Saygı ayrı bir anlam taşıyan kelime. Yıllar önce bir tanıdık, babam beni dövüyor, Bana saygı duyacaksın diyor. Ben korktuğum için, saygı duyuyorum. Beni çağırdığında hazır ol vaziyette karşısında bekletiyor ama babamı sevmiyorum, demişti.