• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Magazin Athena Gökhan'ın 'Abi Çok İyi Yaa' Sözü Marka Oluyor

Papatya

V.I.P
V.I.P


Siyasi arenada liderlerin söylediği sözler, sosyal medyada izlenme rekorları kıran videolar ya da ünlülerin kullanmasıyla dikkat çeken sözler, marka yaratmak isteyen girişimcilerin dikkatinden kaçmıyor.

UYANIK GİRİŞİMCİLER

Püskevit, Panpiş, One Minute, Oğlum bak git gibi popüler hale gelen söylemleri kullanarak Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) birçok başvuru yapıldı. Bu söylemlerin popülerliğinden yararlanmak isteyen girişimciler, gündemdeki gelişmelerle ilgili tescil başvurularına devam ediyor.

'ABİ ÇOK İYİ YAA' MARKA OLUYOR

Son günlerde yapılan marka başvurularında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun izlerini görmek mümkün. Ayrıca O Ses Türkiye yarışmasının jürisi Gökhan Özoğuz'un 'Abi çok iyi yaa' sözü de marka tescil etmek isteyenlere fikir verdi.

BAŞVURULAR İNCELENİYOR

17 Aralık'ta başlayan operasyon sırasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde yapılan aramada ayakkabı kutuları içerisinde bulunan 4.5 milyon dolardan yola çıkarak, bir marka başvurusu yapıldı. 'Ayakkabı kutusu' markalı kumbara üretmek isteyen bir girişimci TPE'ye 30 Aralık 2013'te başvurusunu yaptı. TPE, başvuruyu uygunluk açısından inceleyip, kararını verecek.

MARKA AVCILARI

Athena'nın solisti ve O Ses Türkiye yarışmasının jüri üyesi Gökhan Özoğuz da 'marka avcıları'ndan nasibini aldı. Özoğuz'un beğendiği yarışmacılara 'Abi çok iyi yaa' şeklinde yorum yapması marka oluşturmak isteyenlerin gözünden kaçmadı. 10 Aralık 2013'te radyo ve televizyon yayın ile haberleşme hizmetlerinde kullanılmak üzere 'Abi çok iyi yaa' markası için başvuru yapıldı. Başvurunun uygunluk açısından incelemesi sürüyor. İnceleme tamamlandıktan sonra, kimin marka için başvuruda bulunduğu ortaya çıkacak.

TESCİL SÜRECİ NASIL İŞLİYOR

- TPE'ye marka tescili için başvuru yapıldıktan sonra incelemeye alınıyor ve resmi bülten yayınlanıyor.
- Bu bültendeki markalara itiraz gelmezse, tescil işlemi başlıyor ve bu süre bir yılı bulabiliyor.
- Markaya itiraz gelirse, yeniden değerlendirme yapılıyor ve itiraz kabul edilirse, tescil reddediliyor. Bu redde itiraz hakkı da bulunuyor.

MARKA OLDULAR AMA PİYASAYA ÇIKAMADILAR

Popüler söylemleri marka olarak tescillettirmek isteyen başvuru sahipleri, daha sonra ya başvurularından vazgeçiyor ya da tescil aşamasında harçlarını ödemiyor. Bu nedenle bugüne kadar, bu söylemler arasından marka olarak tescillenenler olsa da piyasaya sürülen herhangi bir ürün olmadı. Örneğin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim meydanlarında 'bisküvi' demek isterken meşhur ettiği 'Püskevit' sözü bazı alanlarda tescil edildi ancak piyasaya herhangi bir ürün çıkmadı. Aynı şekilde, şarkıcı Hilal Cebeci'nin Twitter'da takipçilerine seslenme biçimi olan "Panpiş" için de yapılan başvurular tescillense de bu marka piyasaya sürülmedi. Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki "One Minute" çıkışından sonra 20'nin üzerinde marka başvurusu yapılsa da TPE bunların tümünü reddetti. Sosyal medyada yayılan videodaki 'Oğlum bak git' için yapılan başvuruların inceleme aşaması sürüyor.

 
bunları görünce kendimi geri zekalı gibi hissediyorum yeminle...dün twitterda birisi,yüzyılın başbakanı diyor ki ; acırsak,acınacak hale geliriz... yazmış,bir diğeri de,buna zeka derler,muhalefet liderine sorsalar bu sözü bulmayı bırak,atasözlerimizi bile söyleyemez demiş. acaba biz mi aptalız,yoksa başkalarını aptal yerine koyanlar mı aptal anlamadım,şimdi gökhanın söylediği söze getiriyorum bunu,ne kadar ucuzlaştı kelimeler,cümleler,recep ivedik filminin bu kadar çok izlenme sebebini,ben anlamaya başladım,adamı 3 saniyeden fazla görmeye dayanamıyorum ben,iştahla,ayıla,bayıla anlatanları görüyorum...seviye yerlerde,şimdi içinde ''yaaa'' geçen bir cümle tescillenecek öyle mi ? çok samimi,imla kurallarına dikkat etmeyen biri olarak,laçkalaşmış bu tür şeylerin ekranlarda olmasından rahatsızlık duyuyorum.çocuklarımıza temiz bir gelecek,bir dil,bir ahlak,bir ülke bırakmamız gerektiğine inanıyorum.


neyse uzattım :)
 
ben bıktım bu ifadeden. her yerde duyuyorum. gençleri biliriz; yüksek sesle konuşurlar daha cok (ben öyle değilim)

ve böyle boş muhabberler içerisinde çok sık kullanılır bu söz dizimi.. şahsen sinir olmaktayım.
 
Geri
Top