Günümüzde Ahlaklı ve dürüst esnaf hiç yok kadar az sayıda bunun başlıca nedeni ne sence?
Her insan Ticaret Yapabilir mi ? Ticaretin İyi/kötü ayrımı var mıdır sence?
Sana ait olan bir dükkanın var mı? eğer yoksa ilerde açmayı düşünüyor olsan ne üzerine açardın?
Şimdiden teşekkürler
Hepiniz bilirsiniz bir de ben anlatayım.Fatih İstanbul'u Fethetmeye niyetlendiğinde önce halkın nabzını almak ister.Tebdili kıyafetle çarşı pazara çıkar. Bir esnaftan bir parça bir şey aldımı esnaf ikincisini vermez yandaki komşum siftah etmemiş ondan da al deyip oraya gönderir.Böyle bir kaç esnafı gezdikten sonra,halkdaki dürüstlüğü,yardımseverliği,inançlığı,birliği görünce ben bu halkla değil İstanbul'u dünyayı fethederim demiş. Para ahlakın, dürüstlüğün,birliğin, inancın önüne geçince vatandaşın halide bu olacak. Kaliteli esnaflar yok değil onlarda çoğunluğun içinde eriyip gidiyorlar. Şu da bir gerçek ki dürüst esnaf kazançlı esnaftır.
Elbet her insan ticaret yapabilir lakin ticaret yetenek işidir. Güler yüzlü tatlı dilli esnafın elbet müşterisi bol olacaktır .Yasal olan ve inançlarımıza ters düşmeyen her ticaret makbuldür.
5-6 sene ticaretle uğraştım iyide kazandım iki işi bir arada yürütmek zor olduğu için ticaretten vazgeçtim.
Ticaretle uğraşmak isteyenlere çok basit bir şey söylemek istiyorum.Senin de soruna cevap olacak. Yemezsen yaşaya bilirmisin? asla sözünü duyar gibiyim Öyleyse insanların karınlarını öyle ya da böyle doyurmak lazım
Ben teşekkür ederim güzel kardeşim