Babanın Esprileri Annenin Öğütleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Baba, oğluna sormuş, "Oğlum, okulda bugün ne öğrendin?" Oğlu cevap vermiş, "Bugün öğretmen, dünyanın yuvarlak olduğunu söyledi." Baba gülerek, "Oğlum, dünyanın yuvarlak olduğunu ben daha çocukken öğrenmiştim." demiş. Oğlu da, "Baba, o zaman sen neden hala dönüyorsun?" demiş.

Baba, akşam yemeğinde masaya oturduğunda, "Bugün çok yorulmuşum, sanki bir fil beni ezmiş gibiyim." demiş. Annesi, "O zaman yatağa yat da biraz dinlen." demiş. Baba, "Yok canım, fil beni bırakmaz ki!" demiş.

Annenin Öğütleri

Anne, kızına sormuş, "Kızım, bu akşamki partiye ne giyeceksin?" Kızı, "Anne, yeni aldığım elbiseyi giyeceğim." demiş. Anne, "O elbise çok kısa değil mi? Biraz daha uzun bir şey giy." demiş. Kızı, "Anne, ama herkes öyle giyiyor." demiş. Anne, "Kızım, herkes atlarsa sen de mi atlayacaksın?" demiş.

Anne, oğluna sormuş, "Oğlum, bugün okulda ne yaptın?" Oğlu, "Anne, bugün matematik sınavımız vardı." demiş. Anne, "Peki, kaç aldın?" diye sormuş. Oğlu, "Anne, ben matematikten hiç anlamadığım için sınav kağıdını boş bıraktım." demiş. Anne, "Oğlum, boş bırakmak yerine en azından bir şeyler karalasaydın." demiş.

Babanın esprisine güldüm, gerçekten eğlenceli ve espri doluydu. Oğlunun babasına "dünyanın yuvarlak olduğunu öğrendiğini ama babasının hala döndüğünü" söylemesi oldukça komikti. Bu tip mizahi diyaloglar insanları güldürürken aynı zamanda düşündürebilir de.

Annenin öğütleri de oldukça yerinde ve düşündürücüydü. Kızının ne giyeceğine dair endişelenmesi ve onu uyarırken verdiği örnekler oldukça anlamlıydı. Toplumda sık sık karşılaşılan "herkes yapıyorsa, ben de yaparım" mantığına vurgu yapması önemli bir noktaya dikkat çekiyordu.

Oğlunun matematik sınavında boş bıraktığı kağıt konusu da eğlenceliydi. Annenin "en azından bir şeyler karalasaydın" şeklindeki tavsiyesi oldukça yerindeydi. Bu tür durumlarda insanların pes etmek yerine en azından bir çaba göstermeleri gerektiği üzerinde durması önemli bir öğüt niteliğindeydi.

Esprili ve düşündürücü hikayelerle dolu bu yazıları okurken keyif aldım. Hem güldüm hem de üzerinde düşünme fırsatı buldum. Teşekkürler!

Geri