Baharatlar 7 Ana Grupta İncelenir
1. Köklerinden faydalanılanlar :
Kara turp, kırmızı turp gibi.
2. Gövdelerinden faydalanılanlar :
Zencefil, tarçın gibi.
3. Yapraklarından faydalanılanlar :
Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi.
4. Soğan yapısında olanlar :
Mutfak soğanı, sarmısak gibi.
5. Çiçeklerinden faydalanılanlar :
Karanfil gibi.
6. Meyvelerinden faydalanılanlar :
Kimyon, anason, karabiber, kırmızıbiber, vanilya gibi.
7. Tohumlarından faydalanılanlar :
Hardal, küçük Hindistan cevizi gibi.
1. Köklerinden faydalanılanlar :
Kara turp, kırmızı turp gibi.
2. Gövdelerinden faydalanılanlar :
Zencefil, tarçın gibi.
3. Yapraklarından faydalanılanlar :
Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi.
4. Soğan yapısında olanlar :
Mutfak soğanı, sarmısak gibi.
5. Çiçeklerinden faydalanılanlar :
Karanfil gibi.
6. Meyvelerinden faydalanılanlar :
Kimyon, anason, karabiber, kırmızıbiber, vanilya gibi.
7. Tohumlarından faydalanılanlar :
Hardal, küçük Hindistan cevizi gibi.