Baharın Mide ve Kalbe Etkileri

  • Konuyu açan Konuyu açan Safir
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

Safir

Özel Üye
Özel üye

İnsan vücudunu etkileyen en önemli faktörün sıcaklık ve soğukluk farkları olduğuna işaret eden uzmanlar, kış aylarına uyum sağlayan vücudun bahara alışmaya çalıştığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, bahar aylarında kimi hastaların rahatladığını, kimilerinin ise zor günler geçirdiğini belirtiyor.

Özel Bahar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Çelebi, insan vücudunun bahara geçiş dönemine dikkat çekerek, kalp ve damar hastalıkları bulunan insanları uyardı. Kış aylarında vücudun ısı kaybetmemesi için deri ve damarların büzüştüğünü ifade eden Dr. Mehmet Ali Çelebi, bu durumda kanın beyin, kalp gibi organlarda yoğunlaştığına kaydetti. Bahar aylarıyla birlikte iç organlarda yoğunlaşan kanın damarların hücum ettiğini ifade eden Çelebi, bu durumda oluşabilecek rahatsızlıkları şöyle anlattı: "Kan bayarda organlardan büyük oranda çekildiği için kalp, böbrekler gibi organlar zayıflıyor. Damarlar genişlediği için tansiyon düşebiliyor. Damarlara daha fazla kan ulaştığı için insan kendini daha canlı hissediyor ama mide rahatsızlıkları da bu dönemde başlıyor. Kanın azaldığı mide, daha fazla asit üretiyor. Mide kanamaları görülebiliyor. Bahar meyveleri ve sebzeleri tüketimine bağlı olarak ülser ve gastrit gibi rahatsızlıklar artıyor."

Bahar aylarında sinüzit, zatürre ve bronşit gibi rahatsızlıkların da çok sık görüldüğüne işaret eden Dr. Çelebi, polen ve tozların alerjik astım, göz nezlesi, burun nezlesi, hapşırmalar gibi alerjik hastalıklara neden olduğunu sözlerine ekledi.


(CİHAN)​

 
Geri
Top