• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Bak şu eşeğe..

Bir eşekten alınabilecek kişisel gelişim dersi
Bir gün bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacağını düşünürken hayvan kuyunun içinde saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi hayvanın yaşlı olduğunu kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği kuyudan çıkartmaya değmeyeceğine karar verir. Kuyuyu kapatmak için bütün komşularını yardıma çağırır.
Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince önce daha çok bağırmaya başlar. Sonra herkesi merakta bırakacak şekilde birden sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra çiftçi kuyunun içine bakar. Fakat gördüğü şeyde gözlerine inanamaz: Eşek sırtına düşen her toprağı aşağıya silkeleyerek kuyudan dışarıya çıkmasına kendisi için basamak hazırlamaktadır.
Adamın komşuları kuyuya bir süre daha toprak atmaya devam edince herkesin şaşkınlığı altında eşek kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp koşarak uzaklaşır!

Hayatta bir kuyuya düşebilirsiniz ve üzerinize toprak atılabilir; her türlü pislik ile..
Kuyudan çıkmanın sırrı bu toprağı ve pisliği silkeleyip adım adım yükselebilmektir.

Sıkıntılarımızı her alt edişimiz kurtuluşumuz için attığımız bir adımdır.
Bu adımlarımızı yılmadan usanmadan devam ettirerek düştüğümüz derin kuyulardan çıkabiliriz.
Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.

Geri