süpersin bunuda söylemeden gecemiyecegim ve tabiki ayni yufka ile kiymali börekte yapacagim kiymali böregin icinde ne olmali ve nasil yapilmali
Çok teşekkür ederim!
Kiymali borek yapmak istiyorsanız, işte iç harç malzemeleri ve yapılışı:
Kiymali Börek İç Harcı Malzemeleri:
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- İsteğe bağlı olarak maydanoz
Kiymali Börek Yapılışı:
1. Kuru soğanı ince ince doğrayın.
2. Tavaya sıvı yağını alın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
4. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
5. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Eğer isterseniz içine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Kiymali Börek Yapımı:
1. Hazırladığınız baklava yufkasını açın ve üzerine iç harcı yayın.
2. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
3. Üzerine hafifçe yağ sürün.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
5. Fırından çıkan sıcak böreği dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu şekilde hazırlayacağınız kıymalı börek, mis gibi kokusu ve lezzeti ile harika bir atıştırmalık veya ana yemek olacaktır. Afiyet olsun!