- Sonbaharın güzel tatlarından bal kabağı ile yapılabilecek bu çorba tarifi şifa deposu. Bal kabağının tatlısından sıkılanlara, içecek sıcak bir tas değişik çorba arayanlar sizi mutfağa alalım. Bal kabağı çorbasında neler yok neler... Kuru soğan, maydanoz, kekik, sarımsak, tane karabiber... Dilerseniz tavuk suyu yerine et suyuyla da hazırlanır bal kabağı çorbasını. Dilerseniz de en klasik yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Karşınızda tüm kış afiyetle tüketebileceğiniz nefis mi nefis bal kabağı çorbası tarifi!
3dilimbal kabağı (iri dilim)1adetpatates
1adethavuç - 2litresu
- 3yemek kaşığısıvı yağ1
- adetsoğan
- 3dişsarımsak
- 1su bardağıet suyu
- 1su bardağısüt
- 1çay kaşığıtu
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1/2çay kaşığızerdeçal
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri doğrayarak çorba yapımına başlayın.
- Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesi bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatalım.
- Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı, sarmısağı ve rendelenmiş havucu koyup kavurun.
- Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin.
- Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın.
- Zerdeçal, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!