• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Balık, Hamsi, Soğan kokusu elden nasıl çıkar?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hamsi, balık türleri ve soğan-sarımsak kokusunu ellerimizden çıkarmak aslında çok basit...

Mutfaktaki en büyük dertlerimizden biri yemek yapma diğeri de temizliğidir. Yemek yaparken hem evimiz hemde ellerimizde çeşitli leke ve kokular kalmaktadır.. Balık ve soğan-sarımsak kokusu bunlardan en belirgin olanlarıdır.

Ellerinizden soğan kokusunu çıkarmanın 2 yolu var.

728921. Limon suyu: Bir limonu ellerinize sıkarak ovduğunuzda kokunun geçtiğini göreceksiniz.

2. Alüminyum: Elinize alüminyum materyallerden bir mutfak gereci alıp soğuk suyun altında sabunla yıkar gibi ellerinizi ovun. Alüminyum soğan kokusuna neden olan kimyasal maddeleri nötr hale getirerek kokuyu uzaklaştırır.

Balık kokusu elden nasıl çıkar ?

* Taze limonu ortadan ikiye bölüp elinizi ovalayın. Limondaki asit sinmiş balık kokularını temizleyecektir. Sonrasında elinizi bol sabunlu şekilde duralayarak temizleyin. Uyarı: Elinizde çatlak veya kesik var ise limon kullanmayın canınız acıyacaktır.
Limon kolonyasında balık konusunu çıkartmanızda faydalı olacaktır. Avucunuzu dolduracak kadar kolonyayla ellerinizi ovalayıp sabunla durulayın. Çatlak ve kesikler için verilen uyarıda bu durumda da geçerlidir.

* Balıktan sonra ellerinizi motorinli bir bezle silmek yeterli olacaktır. Sonra ellerinizi sabunla yıkayın. Hafif motorin kokusundan başka bir şey kalmıyor geriye ki o da anlık. Denemiş bir öneri değildir. Kullanan kişilerin ise yaradığını söylüyorlar.

Soğan , sarımsak bu tarz kokular elden nasıl temizlenir.

* Ellerimize sinen kokuların temelinde el derilerimiz arasına yapışan soğan, balık vs. Tarzındaki maddelerin atıklarıdır. Bu atıklarda elimizde koku oluşmasına sebep olmaktadır. Metal çorba kaşığı kullanarak elinizde kalan pislikleri kazıyın. Bu işlemi bir kaç defa devam ettikten sonra soğuk su ile sabun kullanarak temizleyin ve ellerinizin o pis balık, soğan, sarımsak vs. tarzındaki kokulardan arındığı fark edeceksiniz.
 
Sirke kullaniyorum. sadece elimi degil butun mutfagi yada pisirirken kullandigim ne varsa sirkeli su ile yikiyorum. Normal sartlarda gunlerce evden cikmayan balik kokusu temizlik bitiminde yok oluyor.
 
Geri
Top