BALIKLARIN SERVİS EDİLMESİ
Su ürünlerinden hazırlanan yemekler sofralarda çorba yoksa yemek listelerinde ilk sırayı alırlar.
Davet sofralarında çerez (ordövr) olarak etten ve tavuktan önce ilk yemek olarak soğuk servis yapılır. Balıklar özel çatal bıçakları ileyoksa yalnızca bıçak ve çatalla yenir. Bazan çatalla birlikte balık yemesini kolaylaştıran küçük metal çubuklar (dent) kullanılır. Yemektesıra balık servisine gelince tabakların çatal ve bıçakların değiştirilmesi gerekir.
Sıcak olarak hazırlanan çeşitler sıcak ve ısıtılmış dağıtım tabaklarında soğuk olarak yenilecek olanlar en az iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Kızartma ve tava balıklar yağları süzdürülmüş olarak sıcak dantel kâğıtlar yayılmış kayık biçimi dağıtım tabaklarında güzel biçimlerde şekillendirilmiş limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süslenmiş olarak servis yapılır.
Kızartma ve tava balıkların sunuluşlarında maydanoz tere roka ve limon sostan başka sos servisi yapılmaz.
Tereyağıyla yapılan tava balıkların filetoları dağıtım tabağında üzerine yakmadan kızdırılmış tereyağ limon su karışımı sıcak sıcak servis anında gezdirilir. Sarı kabukları çıkarılarak incecik doğranmış ve kıyılmış maydanoza bulanmış limon dilimleri yerleştirilir.
Izgara haşlama ve fırında pişmiş balıklarla her çeşit sebze garnitürleri ve balık yemekleri için uygun olabilen soslar en taze durumda ve özel sos kabında servis yapılır.
BALIKLARI SÜSLEME VE SERVİSE HAZIRLAMA YOLLARI
Balıkları süsleme lezzet görünüş ve besin değerlerini arttırmak maksadıyle salça ve garnitürler hazırlanır.
Balıklar umumiyetle kayık servis tabaklarına konur etrafına renk uyumu düşünülerek çeşitli garnitürler ve uygun salçalar ya balığın üzerine dökülmüş veya servis takımının salçalığına konulup balıkla beraber servis yapılır.
Su ürünlerinden hazırlanan yemekler sofralarda çorba yoksa yemek listelerinde ilk sırayı alırlar.
Davet sofralarında çerez (ordövr) olarak etten ve tavuktan önce ilk yemek olarak soğuk servis yapılır. Balıklar özel çatal bıçakları ileyoksa yalnızca bıçak ve çatalla yenir. Bazan çatalla birlikte balık yemesini kolaylaştıran küçük metal çubuklar (dent) kullanılır. Yemektesıra balık servisine gelince tabakların çatal ve bıçakların değiştirilmesi gerekir.
Sıcak olarak hazırlanan çeşitler sıcak ve ısıtılmış dağıtım tabaklarında soğuk olarak yenilecek olanlar en az iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Kızartma ve tava balıklar yağları süzdürülmüş olarak sıcak dantel kâğıtlar yayılmış kayık biçimi dağıtım tabaklarında güzel biçimlerde şekillendirilmiş limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süslenmiş olarak servis yapılır.
Kızartma ve tava balıkların sunuluşlarında maydanoz tere roka ve limon sostan başka sos servisi yapılmaz.
Tereyağıyla yapılan tava balıkların filetoları dağıtım tabağında üzerine yakmadan kızdırılmış tereyağ limon su karışımı sıcak sıcak servis anında gezdirilir. Sarı kabukları çıkarılarak incecik doğranmış ve kıyılmış maydanoza bulanmış limon dilimleri yerleştirilir.
Izgara haşlama ve fırında pişmiş balıklarla her çeşit sebze garnitürleri ve balık yemekleri için uygun olabilen soslar en taze durumda ve özel sos kabında servis yapılır.
BALIKLARI SÜSLEME VE SERVİSE HAZIRLAMA YOLLARI
Balıkları süsleme lezzet görünüş ve besin değerlerini arttırmak maksadıyle salça ve garnitürler hazırlanır.
Balıklar umumiyetle kayık servis tabaklarına konur etrafına renk uyumu düşünülerek çeşitli garnitürler ve uygun salçalar ya balığın üzerine dökülmüş veya servis takımının salçalığına konulup balıkla beraber servis yapılır.