Başörtüsü tüm okullarda serbest mi

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren okullarda kıyafet serbestliği yönetmeliğine göre artık tek tip kıyafet devri kapanmış oldu. 2013-2014 eğitim öğretim yılını kapsayan yönetmeliğe göre, imam hatip okullarında sadece meslek derslerinde değil, tüm derslerde, diğer okullarda ise seçmeli Kur'an-ı Kerim dersini seçen kız öğrenciler ders işlenirken başlarını örtebilecek. Yani imam hatip okulları hariç diğer okullarda normal derslerde başörtüsü halen yasak bir konumda.

Başörtüsünü serbest bırakmak için, kıyafet yönetmeliğinin serbest olmasına gerek yok ki :) Başörtüsünü okul formasının üzerine de pekala bir öğrenci isterse bağlayabilir :)
Klasik tartışmalar başladı bile şimdiden... Klişe laflar...
İlki hükümet türbana yer arıyor... 3 ay bunu tartışırlar.
İkincisi, fakir öğrenci-zengin öğrenci tartışması... Buda tahminen 5 ay sürer... :)
Zengin öğrenci eğer fen veya anadolu lisesi değilse zaten artık normal devlet lisesinde değil ki. Hayatın her alanında eşitiz sosyalistiz de bir tek kıyafette mi değiliz? Fakir bir ailenin çocuğu neredeyse artık zengin çocukları sadece dizilerde görüyor. Kimin sınıfında babası hakim olan var veya annesi doktor olan var mı? Ben ilkokuldayken vardı ama şimdi devlet okullarında bunları bulamazsınız... Yani zaten eşit değiliz :) Bir öğrenci giyiyor adidas, nike.. diğeri giyiyor çin malı mike...
Serbest kıyafet gelmeli. ama zamanı şimdi değil... Birden bir sistemi değiştirirseniz çöker... Bence yavaş yavaş olmalı... Daha bir okula kız veya erkek çocuklar küpe takıp gelemiyorken, kızlar renkli oje olmasada parlatıcı süremiyorsa, erkekler çok uzun olmamak şartıyla (en azından at kuyruğu uzunluğunda olmasın) hafif saçlarını uzatamıyorsa... Siz birden cart diye sistemi değiştirirseniz sistem çöker... Bizdeki en büyük sorun herşeyi birden değiştirmeye çalışmak. Sınav sistemi değişir alt yapısız birden... Sonuç.. Binlerce araya giden öğrenci...
Yani değişsin. Gelsin tabii ki serbest kıyafet. Yıl 2012 ama biraz alt yapısını hazırlayıp öyle gelsin...
Birde şunu merak ediyorum. Eğitimdeki tüm problemleri çözdük de sadece serbest kıyafet mi kaldı? Amann neyse... Çok konuştum :)

Her şeyi deneyip görmek lazım, ya başarılı olacaklar ya da eskiye geri dönecekler.

Yanılmıyorsam eskiden başörtüsü serbestti imam hatiplerde bunda tuhaf bir durum yok gibi. Hayatımıza yeni girecek olan normal okullarda Kur'an derslerinde de başörtüsü olması. Biz neye alışmadık ki buna da alışmayalım.

Tek kıyafet öğrenciler için sıkıcı olsada veliler için rahatlıktı, gençleri çeşide ve etikete itecek.Başörtüsünü her konunun içine sokmakta siyasetin vazgeçilmez kuralı oldu .Başötrüsünü bu kadar eleştirenler okula gelişte ve gidişte bele katlanan etekleri,başta türban bacakta pantolon olanlarıda gündeme getirsinler.

Geri