• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Batman Sason Lisesi

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
Okulumuz, ilçemizin merkezinde Yıldız Mahallesinde 2859 metrekare arsa üzerine inşa edilmiştir. Sason Lisesi'nin 1969 yılında temeli atılmış ve 1974 yılında hem ortaokul hem de lise olarak eğitim - öğretime başlamıştır. 1998 yılında temel eğitimin 8 yıla çıkarılması üzerine orta kısmı kapanmıştır. Bu tarihten itibaren sadece ortaöğretime hizmet etmektedir.

Sason Lisesi 3 katlı olup 18 derslikten oluşmaktadır. Ayrıca kütüphane, bilgisayar sınıfı, laboratuar, spor odası, kantin ve öğretmenler odası bulunmaktadır

Okul bahçesi içerisinde öğretmenlere tahsis edilmek üzere 4 katlı 8 dairelik bir lojman bulunmaktadır. Ödeneksizlik nedeniyle kullanılmamaktadır.

Sason Lisesi bünyesinde Sason Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. 1988 yılında faaliyete geçen yurdumuz 100 öğrenci kapasitesine sahiptir. 4 katlı bir binadan oluşan yurdumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından inşa edildikten sonra Milli Eğitim bakanlığına devredilmiştir. Yurdumuz 1300 metrekare arsa üzerine inşa edilmiştir.

Yurdumuzda kalan öğrencilerin bir kısmı Devlet Parasız ve Yatılı Sınavını kazanan öğrencilerden bir kısmı da Bakanlığın uygun gördüğü mahalli sınavlarla alınmaktadır. Yurdumuzda özellikle ulaşıma elverişsiz köylerden gelen öğrenciler alınmaktadır.

Yurdumuz, liseye bağlı yetkili müdür yardımcısı tarafından idare edilir. Ayrıca bir müdür yardımcısı ve öğretmen tarafından dönüşümlü olarak 24 saat süre ile yurtta nöbet tutulur. Yurdumuzun kadrosunda 1 aşçı 1 bulaşıkçı 3 hizmetli bulunmaktadır

:: Vizyonumuz

*
Okulumuzun eğitim-öğretim kalitesini Anadolu Liseleri seviyesine çıkarmak.
*
Üniversiteye yerleşecek öğrencilerin sayısını arttırmak
*
Sayısal alandaki öğrenci sayısını ve başarısını arttırmak
*
Öğrencilerle birlikte yaşama ve empati anlayışını yerleştirmek.
*
Sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda öğrencilerimizin başarısını arttırmak.
*
Öğrencilerde demokrasi ve insan hakları bilincini geliştirmek.
*
Kendisine, ailesine ve topluma faydalı bilgili, kültürlü, ahlaklı iyi insanlar yetiştirmek.

:: Misyonumuz

*
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.
*
Öğrencilere hedef ve sorumluluk bilinci yerleştirmek.
*
Rehberlik çalışmalarına ağırlık vermek.
*
Öğrencilere Ankara-İstanbul-Çanakkale gezileri düzenlemek.
*
Öğrencilerin sportif ve sanatsal faaliyetlere katılımını sağlamak.
*
Okul dershanesi açmak.
*
Yurt öğrencilerinin barınma ve eğitim öğretimine önem vermek.
*
Öğrencilerin özel yeteneklerine göre yönlendirilmelerine önem vermek.
*
Öğrenmeyi kolaylaştıracak görsel ve dokunsal malzemeler tedarik etmek.
*
Öğrencilerin zamanlarını dolu dolu geçirebilmeleri için tiyatro çalışması, şiir dinletisi, senaryo yazımı, film çekme gibi etkinlikler yapmak.
*
Büyük illerden kardeş okul bulup destek istemek.
*
Okulumuza teleskop ve mikroskop temin etmek.
*
Teknoloji sınıfları oluşturmak.(Her sınıfa projeksiyon, bilgisayar, kitaplık, tepegöz, perde)
*
Her ay deneme sınavları yapılara öğrencilerin başarı durumlarını tespit etmek.
*
Özel eğitim kurumlarından öğrencilerimiz için bol miktarda test temin etmek.
*
İngilizce ve bilgisayar eğitimine ayrı bir önem vermek.
*
Eğitimle ilgili Avrupa Birliği projelerinden yararlanmak.
*
Öğrenci ve velilere uygulanacak düzenli anketlerle okul idaresinden istedikleri tespit etmek.
*
Eski bina yıktırılıp yerine yeni bir bina inşa ettirmek.
*
Okulumuzda ?Disiplin Kurulları?nı etki altında kalmadan çalıştırmak.
*
Okulumuzla, öğretmenlerimizle, Öğrencilerimizle ve velilerimizle ilgili hedefler belirleyip takibini yapmak.
*
Velilere eğitim seminerleri vermek.
*
Okul-aile birliğinin, muhtarların, belediyelerin, velilerin ve kurum amirlerinin okulumuzdaki eğitim öğretime desteklerini sağlamak.
*
TKY (Toplam Kalite Yönetimi) ni uygulamak.
*
Başarılı öğrencileri ödüllendirmek.
*
Öğrencilerimize görgü ve nezaket kurallarını, milli ve manevi değerlerimizi kavratmak.
*
Öğrencilerimizde kılık kıyafet kurallarını uygulamak. (Okulumuz öğrenci kıyafetleri siyah, gri ve lacivert renkte olacak)
*
Okulumuzun giriş kapısına güvenlik görevlisi temin etmek.
*
Okulumuza dilek ve şikayet kutusu yaptırmak.
*
Öğrenci kulüplerini aktif hale getirmek.
*
Sınıflar arası bilgi ve sportif yarışmalar yaptırmak.
*
Okulumuzun her zaman tertemiz olmasını sağlamak.
*
Öğrencilerimize temizlik bilincini yerleştirmek.
*
Öğrencilere çevre bilincini vermek.

Adres :
Yıldız Mahalesi
Sason Lisesi
72500 Sason/BATMAN

Geri