Bebek odası nasıl olmalıdır?

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Yeni doğmuş bebeğiniz ilk aylarını atlattıktan sonra sizin odanıza yakın bir yerde ama kendi ayrı odasında yatmalıdır. Böylece, gece uyanmaları sırasında bebeğinize yakın olup kolay müdahale edebilirsiniz.

- Bebeğinizin temiz havaya ihtiyacı olacağını göz önünde bulundurarak bebek odasını evin caddeye bakan tarafında hazırlamamanız onun sağlığı için daha faydalı olacaktır. Ayrıca sadece hava kirliliğinin değil, ses kirliliğinin de bebeğinizi rahatsız edeceğini unutmayın.
- Bebeğinizin odasını lüzumsuz eşyalarla doldurmayın. Havalandırma sırasında hava akşını önleyebilecek gereksiz tüm eşyalardan kurtulun.
- Bebeğinizin doğumuyla beraber yakınlarınızdan gelen oyuncakların hepsini bebeğinizin odasına doldurmayın. Pelüş, plastik, elyaf gibi ürünlerden yapılan oyuncakların fazlalığı hem odanın havasını etkiler hem de toz tutar.
- Yeni doğan bebeklerin solunum yolları oldukça hassastır. Bu yüzden odasındaki ısıtıcı ya da radyatörün üzerine su koyarak odanın kuru havasını yumuşatıp bebeğinizin daha az etkilenmesini sağlayabilirsiniz.
- Bebeğinizin odası 22 derecenin altında ya da üstünde olmamalıdır. Yeni doğan bebeklerin duyu organları çok hassas olduğu için oda sıcaklığındaki en ufak derece farklılıklarından bile etkilenir.

Bebek odası dekorasyonu nasıl olmalıdır?
- Odanın zemini ahşap ya da mantar zemin olmalıdır. Halıyla kaplı bir oda da toz ve alerjik maddelerin birikimi daha kolay olur. Mermer, taş zemin ya da seramik gibi malzemelerin ısı emme özelliği bebeğinizin odasının havasını değiştirir ve daha geç ısınmasını sağlar.
- Bebek odasında yağlı boya ya da kireç bazı boyalar yerine çabuk kuruyan, anti bakteriyel boyalar kullanmanız bebeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Odanın rengi bebeğin zihnini ferahlatacak renklerden seçilmelidir. Koyu renkler bebeğin zihnini yorar, duygusal açıdan performans düşüklüğüne neden olur. Pastel renkler üzerine birkaç canlı renkli detay kullanımı bebeğiniz için ilgi çekici olacaktır.
- Aydınlatmada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi avizeden gelen ışığın bebeğinizin yüzüne vurmamasıdır. Oda, yan aydınlatmalar kullanarak bebeğinizin gözlerini yormayacak bir düzenlemeyle hazırlanmalıdır. Kesinlikle unutulmaması gereken bir ayrıntı ise aydınlatma anahtarlarının bebeğinizin elinin ulaşamayacağı yerlerde olmasıdır.

Bebek odası mobilyaları nasıl olmalıdır?
- Mobilyalar dayanıklı ve kaliteli bir malzemeden yapılmış olmalıdır.
- Bebeğinizin büyüme hızını göz önünde bulundurarak kullanışlı ve uzun ömürlü mobilyalar tercih edin.
- Mobilyalarda bulunan köşelerin yuvarlak hatlı olmasına dikkat edin ve mobilyaların hiçbir yerinde cam malzeme kullanılmadığından emin olun.
- Mobilyanın monte edilme aşamasından sonra çekmece aralarını iyice temizleyin. Monte sırasında çıkan talaş bebeğinizin kıyafetine bulaşabilir ve hassas cildine zarar verebilir.
 
Geri
Top