Beş yılın ardından 2025'te Windows PC'ler için bir büyük güncelleme daha gelecek

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Windows 10 çalıştıran cihazları bırakmak, onları siber saldırılara karşı savunmasız hale getirir. Bir uzman açıkça uyarıyor.
Bilgisayar uzmanları, güncelliğini yitirmiş Windows 10 yazılımından geleceğe yönelik bir PC işletim sistemine geçiş yapılması çağrısında bulunuyor. Güvenlik şirketi Eset'e göre Almanya'da şu anda 32 milyon bilgisayar, 14 Ekim 2025'e kadar yalnızca Microsoft tarafından ücretsiz olarak desteklenen Windows 10'u çalıştırıyor.
Desteğin sona ermesiyle Microsoft artık ücretsiz güvenlik güncellemeleri sağlamayacak: Windows 10 yüklü bilgisayarlar, yeni güvenlik açıkları artık kapatılamayacağı için siber saldırılara karşı daha savunmasız hale gelecek. Kullanıcılar ayrıca sorun yaşamaları durumunda artık Microsoft'tan ücretsiz destek bekleyemezler.
kullanıcılara Ekim ayına kadar beklememelerini, cihazın Windows 11'e ya da alternatif bir işletim sistemine hemen geçmesini ve cihazın çalışıp çalışmayacağını seçmelerini şiddetle tavsiye ediyor. söz konusu yazılımın en son Windows işletim sistemine güncellenemeyeceği "Aksi takdirde kullanıcılar kendilerini önemli güvenlik risklerine maruz bırakır ve kendilerini tehlikeli siber saldırılara ve veri kaybına karşı savunmasız hale getirir."

2020'de Windows 7 desteğinin benzer sonuna yaklaşırken, önemli ölçüde daha yüksek bir oranın halihazırda mevcut Windows 10'u yüklemiş olduğuna dikkat çekti. Eset hâlâ tamamen güncelliğini kaybetmiş ve güvensiz Windows 8.1, 8, 7 ve hatta XP sürümlerini çalıştıran bir milyondan fazla "Windows dinozoru" kaydediyor.

Geri