Malzemeler :
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
4 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
4 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilin
Üzerine :
1 poşet beyaz çikolatalı sos
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :
Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Cam bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dk. mikserin yüksek hızında çırpın. Fındığı ve ayrı bir kapta iki defa elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış borcamda önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.
Soğumuş olan çikolatalı sosu kekin her tarafına yayın. Orta boy teflon tavada hindistan cevizini tahta kaşıkla karıştırarak orta ateşte rengi değişene kadar kavurup, çikolata sosun üzerine serpiştirin. Oda ısısına geldiği zaman üzerini kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet bal şeker olsun.
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
4 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
4 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 poşet kabartma tozu
1 poşet vanilin
Üzerine :
1 poşet beyaz çikolatalı sos
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :
Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Cam bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dk. mikserin yüksek hızında çırpın. Fındığı ve ayrı bir kapta iki defa elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış borcamda önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.
Soğumuş olan çikolatalı sosu kekin her tarafına yayın. Orta boy teflon tavada hindistan cevizini tahta kaşıkla karıştırarak orta ateşte rengi değişene kadar kavurup, çikolata sosun üzerine serpiştirin. Oda ısısına geldiği zaman üzerini kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet bal şeker olsun.