Biberli cacık malzemeleri
200 gram biber
500 gram yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 fincan zeytinyağı
Biberli cacık tarifi
Yeşil biberleri ızgara üzerinde 2 dakika alt-üst ederek çevirin. Kabuklarını soyup, saplarını ve çekirdeklerini çıkartın. Biberleri parmak genişliğinde doğrayın. Ayrı bir kap içinde yoğurdu, tuz, sarımsak, dereotu ve zeytinyağı ile karıştırarak biberlerin üzerine gezdirin.
200 gram biber
500 gram yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 fincan zeytinyağı
Biberli cacık tarifi
Yeşil biberleri ızgara üzerinde 2 dakika alt-üst ederek çevirin. Kabuklarını soyup, saplarını ve çekirdeklerini çıkartın. Biberleri parmak genişliğinde doğrayın. Ayrı bir kap içinde yoğurdu, tuz, sarımsak, dereotu ve zeytinyağı ile karıştırarak biberlerin üzerine gezdirin.