Bilgisayarınızda bulunması gereken 20 program

MHR_56

Üye
İnternette milyonlarca yazılım mevcuttur, bunların hangisinin size gerçekten gerekli olduğunu bilmek ya da deneyim öğrenmek çok zordur. bu zorluktan yola çıkarak gerekli 20 yazılım sıraladık

1: Freedownload Manager
Free Download Manager sıklıkla tavsiye edilen indirme yöneticisidir.Anlık olarak indirme hızınızı `0 oranında. Reklam ya da benzeri içerikleri olmaması da cabasıdır.


2: 7Zip
7-Zip şuan kullanılabilir durumda olan en iyi sıkıştırma yazılımıdır. Bu açık kaynaklı yazılım birçok farklı biçimdeki dosyayı sıkıştırmanıza olanak tanır.


3: Audacity
Audacity ses kayıt ve düzenleme için kullanılan ücretsiz,açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Audacity ile canlı sesleri kaydedebilir, ses dosyalarını işleyebilir ve farklı sesleri birleştirebilirsiniz.


4: AVG Anti Virus
Eğer ücretsiz bir anti-virus programı arıyorsanız, AVG Antivirus 7'den daha iyisini bulamazsınız. Bu yazılım 1991den beri sürekli olarak gelişir ve güncellenir.


5: Google Web Accelerator
İnterner hızınızı Google Web Accelerator ile arttırın. Bu basit yazılım saniyeler mertebesindeki hızı ile size keyifli gezintiler sunacaktır.


6: Pidgin IM
Pidgin tüm iletişim protokollerini destekleyen anlık haberleşme istemcisidir. Pidgin ile AIM, GoogleTalk, IRC, MSN ve Yahoo hesaplarınızı tek pencere altıdan kullanabilirsiniz.


7: CCleaner
CCleaner bilgisayarınızı üst seviyede çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. Bu ücretsiz yazılım sisteminizdeki kullanılmayan programları kaldırır ve sabit diskinizde boş yerler oluşturur. Haftada bir bu programı çalıştırmak sisteminizin düzgün bir seyirde gitmesi için yararlıdır.


8: Google Calendar
Hayatınızı Google Calendar düzenleyin. Google Calendar otomatik olay katırlatıcıları oluşturabilir, önemli olayları tek tıklama ile ayarlayabilirsiniz.


9: Filezilla
FileZilla hızlı ve güvenilir bir FTP istemcisidir. Bu yüzden şuana kadar bulduğum en iyi FTP istemcisidir diyebilirim.


10: OpenOffice.org
OpenOffice MS Office paketine alternatif olabilecek bir numaralı açık kaynak kodlu yazılımdır. OpenOffice bünyesinde kelime işlemci, sunum hazırlama, tablo uygulama, web sayfası düzenleyici de resim yazılımını barındırır.


11: Foxit PDF Reader
Foxit PDF Reader flash ile yüklenen küçük bir PDF okuyucu programıdır. Adobe'nın yavaş çalışan PDF okuyucusuna en iyi alternatiftir.


12: AutoHotKey
Konu kısayol ve kısayol tuşu olduğunda AutoHotKey yazılımından daha iyisi yoktur. Bu yazılım sizin atadığınız kısayol tuşlarındaki ilgili işlevi yerine getirmekle görevlidir.Böylece uygulamalar tek bir tuşa basarak başlatılabilir.


13: BK ReplaceEm
Birçok dosyadaki belli satırları değiştirmek durumunda kaldınız mı hiç? Eğer cevabınız evet ise bu durumun ne kadar acı verici olduğunu da bilirsiniz. Fakat bu işi çarcabuk yapabilecek bir çok arama ve değiştirme yazılımı mevcuttur.BK ReplaceEm bunların içerisinde en güçlü olandır.


14: CamStudio
CamStudio yönetim ve bilgilendirme videoları hazırlayabileceğiniz ücretsiz bir yazılımdır. Bu yazılım ile yapabilecekleriniz neredeyse sınırsızdır. Yaygın olan bazı yayın akış biçimleri ile sorun yaşayabilmektedir.


15: Launchy
Launchy en iyi program başlatıcılarındandır.Bu yazılım ile belgelerinizi, dosyalarınızı, dizinlerinizi birkaç tuş ile açabilirsiniz.Launchy'ın klavye kısayollarını , Google'da arama yapmak için, havadurumunu öğrenmek için, diğer siteleri taramak için kullanabilirsiniz.


16: Azureus
Var olan en iyi bittorrent istemcisidir. Ücretsiz ve açık kaynak kodludur. Eğer torrentlerden dosya çeken biriyseniz bu yazılımı kullanmanızı öneririm.


17: VLC Media Player ve K-Lite Codec Pack
Bu bileşim biçimden bağımsız olarak her türlü video dosyasın izlemenize olanak tanır.


18: Blender3D
Ücretsiz ve açık kaynak kodludur. Eğer 3 boyutlu nesne modellemek istiyorsanız bu yazılımı kesinlikle kullanmalısınız. Kullanımını öğrenebileceğiniz birçok görüntülü ve yazılı ders mevcuttur.


19: Notepad
Notepad ücretsiz kaynak kodu düzenleyicisidir.Bu düzenleyici birçok programlama dilini destekler. Ayrıca WYSIWYG , sözdizimi renklendirme ve çoklu dil destekleri de vardır.


20: Red Kawa Media Center
Bu uygulama medya dosyalarınızı bilgisayarınızdan Nitendo Wii ya da PS^ konsoluna aktarmanıza yarar.Kawa Media Center Wii Opera ya da PlayStation 3 Web Tarayıcıyı kullanarak televizyona da bağlanabilmektedir.


EMEYE SAYGI..!!! LTFN..
 
Paylasim icin tesekkürler..
Not verdigin linklerden En sonuncu su calismiyor Bakarsan seviniriz Tesekkür ...
 
evet çok faydalı programlar ama openoffice,bazı anti-virüsler ve internet hızlandırma,bilgisayar hızlandırma ayarları ve programlarının bazı yanetkileride var.yavaşlatıyorlar.hani avg,nod32 filan yavaşlatmazda diğerleri performansdan çalıyor.ayrıca hızlandırma programlarıda ilk önce hızlandırıp sonra yavaşlatıp,tamaman kesip,yada anakart ısınmasından,cpu ısınmasıyla sonuçlanabiliyor.
 
Kimi zaman bir butonla kimi zaman link şeklide indirilebilir dosyalar ekleniyor. Örneğin bu konuda arkadaşımız linkler halinde vermiş.
 
Geri
Top