• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Bilinmeyen Vajinal Sırlar

Papatya

V.I.P
V.I.P


Dr. Rebecca Amaru, cinsel sağlığınız için bilmeniz gereken jinekolojik sırları açıkladı.

1. Doğum kontrol ilaçları seks isteğinizin azalmasına neden olabilir. Amaru, doğum kontrol haplarının çoğu kadında seks tutkusunu azalttığının yüzde yüz gerçek olduğunu belirtiyor. Seks tutkunuzu geri almak için ne yapmalısınız? Kullandığınız doğum kontrol ilacın bu tür bir yan etkisi olup olmadığını öğrenin. Eğer bu tür bir etkisi varsa doktorunuzla konuşarak farklı bir yöntem deneyin. Diğer bir seçenek bu ilaçları daha az sıklıkta kullanabilirsiniz.

2. Doğum kontrol ilaçlarının yan etkilerinden kurtulmak için ilacı vajinanıza koyabilirsiniz. NYU Medical Center Prof. Dr. Steve Goldstein, 'İlacı vajinaya koymak rahatsız edici değildir ve daha fazla etkili olabilir' diye belirtiyor. Yapılan araştırmalarda, ağızdan doğum kontrol ilacı alan ve vajinaya yerleştiren kadınlar karşılaştırılmış ve vajinaya yerleştirenlerin mide bulantısı, vertigo, baş ağrısı, göğüs rahatsızlıkları, mide ağrıları gibi sorunlar yaşamadıkları gözlenmiş.

3. Migren ağrıları seks tutkunuzu artırabilir ve orgazm baş ağrılarınız ile adet öncesi ağrıları giderebilir.
Baş ağrısı sorunu olduğunda akla en son seks yapmak gelir. Ancak uzmanlar seratonin hormonunu yükselten bu durumun seks tutkusunu artırdığını belirtiyor. Dahası kadınların yüzde 20'si orgazm olduğunda migren ya da baş ağrısı sorunları iyileşiyor.

4. Seksten uzak kalmak her seferinde daha fazla ağrı duymanıza neden olur. Ağrılı ilişkide bir süre seks yapmamak tercih edilir ancak uzmanlar bunun tam tersini öneriyor. Sorun olmadığı halde seks yapmadıkça her seferinde daha çok acı hissedilir. Menopoz dönemine doğru kuruluk, doğum sonrası kuruluk gibi durumlarda vajinaya uygulanan kayganlaştıcı kremler daha rahat ilişki kurmaya yardımcı olur.

5. Adet döneminizde seks yapılırsa bakteriyel hastalıklar daha kolay bulaşır. Eğer partnerinizin seksüel sağlığını düşünüyorsanız bu dönemde kondom / prezervatif kullanabilirsiniz.

6. Pamuklu iç çamaşırı giyin ve vajinal hastalık risklerinden korunmak için hassas deterjanlar kullanın. Seksi saten iç çamaşırlar kaşıntı, yanma ve akıntı gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca, parfümlü, deodorant içeren sabun, duş jeli gibi ürünleri vajinanın etrafına sürmeyin. Eğer bu tür sorunlar yaşıyorsanız ve bu öneriler çözüm olamadıysa bakteriyel bir rahatsızlık durumu olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla konuşun.

7. Toksik şok sendromundan korunmak için seyahat ederken güvendiğiniz tamponu yanınızda götürün.

8. İdrar tutamama gibi sorunlarla karşılaşmamak için tampon kullanmayın.

9. Oral seks akıntının koyulaştıran bakterinin bulaşmasına neden olabilir ancak cinsel ilişki ile bu bakteri bulaşmaz. Yapılan araştırmalarda kadınların yüzde 80'i bu sorunu yaşıyor. Sorun yüksek kan şekeri, antibiyotikler, doğum kontrol ilaçları, ve stres gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor.

10. İdrar kokusu vulva çevresinin temizlenmemesinden kaynaklanabilir. Bu tür sorunları gidermek için bu bölgeyi sık sık, gerekirse hassas bir sabunla yıkamanız öneriliyor. Naylon çamaşırlardan ve pantolonlardan uzak durarak koku oluşumunu giderebilirsiniz.
 
Geri
Top