Birbirleri ile uyumsuz besinler

Papatya

V.I.P
V.I.P


BİRBİRLERİ İLE UYUMSUZ BESİNLER NELERDİR?

Gıda alımı ve beslenme çok önemlidir. Su katılar, yarı-katı veya sıvı şeklinde olsun, her türlü gıda, süt, meyve suları vb. birbirleri ile olan ilişkileri göz önünde bulundurulmalıdır.
Genel sağlığı korumak ile besinlerin uyumsuzluğu özellikle son zamanlarda üzerinde durulan konulardan biridir ve bunun önemi vurgulanmaktadır.
İçerdiği bileşenler nedeni ile tüm besinler vücuda yararlı olmayabiliyor. Bu nedenle beslenmede dikkatli olmak gerekmektedir. Diyet, kalori ve besin maddelerinin yeterli miktarda alınması bakımından dengeli bir diyet olmalıdır. Kalori ve besin içeriği yaşa göre değişir.
Uygun sindirim için doğru zamanda doğru besin tüketilmesi ve uyumsuz gıda alımına dikkat edilmesi önemlidir. İki yada daha fazla besin yada tat birlikte alındığında sindirim etkisi toksin üretimi ile sonuçlanabilmektedir.
Uyumsuz gıdalar, hazımsızlık, çürüme, fermantasyon ve gaz oluşumunu üretebilir ve uzun süre devam ederse kan zehirlenmesi ve hastalıklara yol açabilir.
YEMEYİN…..İLE
FASÜLYE TÜRÜMeyve, et, süt, balık, yumurta, peynir, lor
YUMURTAMeyveler, özellikle kavun, karpuz, fasulye, peynir, balık, süt, et, lor.
MEYVELERBir kural olarak süt birlikte alınmamalıdır, lor
TAHILLARMeyveler
BALTereyağı
SICAK İÇECEKLERMango, peynir, balık, et, nişasta, lor
LİMONSalatalık, süt, domates, lor
KAVUNSüt ve süt ürünleri, yumurta, kızarmış yiyecekler, tahıl, nişasta. Kavun tek başına yenmelidir.
SÜTMuz, kiraz, kavun, ekşi meyveler, maya içeren ekmek, balık, et, çökelek
DOMATES, PATATESKavun, salatalık, süt ve süt ürünleri
TURPMuz, üzüm, süt
LOR(ÇÖKELEK)Meyve, peynir, sıcak içecekler, yumurta, balık, et, süt. Lor asla gece, yaz yağmurları, ilkbahar mevsiminde ve gece alınmamalıdır.
 
Geri
Top