Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ziyaretçi. "Hoşgeldin sonbahar " konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...
Okulda ya da evde çalışırken kendimize ve arkadaşlarımıza zarar vermemek için bazı kurallara uymamız gerekiyor. İşte bireysel ya da grup halinde çalışırken dikkat etmemiz gereken üç önemli güvenlik önlemi:
Çevremizi Düzenleyelim:
Çalışma alanımızı temiz ve düzenli tutalım.
Yerlere kablo veya oyuncak gibi takılabileceğimiz şeyler bırakmayalım.
Çalışırken masamızın üzerinde sadece gerekli olan eşyalar bulunsun.
Dikkatli Olalım:
Makas, kalemtıraş gibi kesici aletleri kullanırken dikkatli olalım ve başkalarına doğru sallamayalım.
Boya veya yapıştırıcı kullanırken ellerimizi kirletmeyelim ve gözümüze kaçırmayalım.
Deney yaparken öğretmenimizin veya bir büyüğümüzün yardımı olmadan hiçbir...
Okulda ya da evde çalışırken kendimize ve arkadaşlarımıza zarar vermemek için bazı kurallara uymamız gerekiyor. İşte bireysel ya da grup halinde çalışırken dikkat etmemiz gereken üç önemli güvenlik önlemi:
Çevremizi Düzenleyelim:
Çalışma alanımızı temiz ve düzenli tutalım.
Yerlere kablo veya oyuncak gibi takılabileceğimiz şeyler bırakmayalım.
Çalışırken masamızın üzerinde sadece gerekli olan eşyalar bulunsun.
Dikkatli Olalım:
Makas, kalemtıraş gibi kesici aletleri kullanırken dikkatli olalım ve başkalarına doğru sallamayalım.
Boya veya yapıştırıcı kullanırken ellerimizi kirletmeyelim ve gözümüze kaçırmayalım.
Deney yaparken öğretmenimizin veya bir büyüğümüzün yardımı olmadan hiçbir maddeyi karıştırmayalım.
Yardım İsteyelim:
Anlamadığımız bir şey olursa hemen öğretmenimize veya bir büyüğümüze soralım.
Kendi başımıza çözmeye çalışırken kendimize zarar verebiliriz.
Arkadaşlarımızla çalışırken birbirimize yardım edelim ve birbirimize dikkat edelim.
Unutma: Güvenlik kurallarına uymak hem bizim hem de çevremizdeki insanların sağlığı için çok önemlidir. Bu sayede hem keyifli hem de güvenli bir şekilde çalışabiliriz.
Ek olarak:
Elektrikli aletleri kullanırken dikkatli olalım: Elektrik çarpması riski olduğundan, elektrikli aletleri yalnız başına kullanmayalım.
Yüksek yerlerde çalışırken dikkat edelim: Düşme riskine karşı, yüksek yerlerde çalışırken bir büyüğümüzden yardım alalım.
Ağır eşyaları kaldırırken dikkat edelim: Bel ağrısı çekmemek için ağır eşyaları kaldırırken bir büyüğümüzden yardım alalım.
Bu kurallara dikkat ederek hem eğlenceli hem de güvenli bir şekilde öğrenmeye devam edebiliriz!