Nörüyon Nörüyon Destanı
Efendim, bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, "nörüyon" diye soran bir dünya varmış. Bu dünya öyle bir dünya ki, her şey nörüyon ile başlar, nörüyon ile biter, nörüyon ile devam edermiş.
Günlerden bir gün, Gakguk adında bir vatandaş, sabah uyanmış. Gözlerini bir açmış ki, güneş tam tepede, sanki "Nörüyon?" der gibi parlıyor. Gakguk, esneyerek yatağından kalkmış, aynaya bakmış. Aynadaki yansıması da ona "Nörüyon?" dermiş gibi sırıtıyor. Gakguk, bu "nörüyon" bombardımanına dayanamayıp, "Yahu bir susun be, ben de bilmiyorum nörüyom!" diye bağırmış.
O sırada, pencereden bir kuş içeri girmiş. Kuş, Gakguk'un omzuna konmuş ve "Nörüyon?" diye cıvıldamış. Gakguk, şaşkınlıkla kuşa bakakalmış. "Sen de mi?" demiş çaresizce. Kuş, sanki anlamış gibi başını sallamış ve bir anda "Nörüyon" şeklinde bir melodiye başlamış. Gakguk, dayanamayıp kahkahalarla gülmeye başlamış.
Gakguk, o gün sokağa çıkmış. Herkes birbirine "Nörüyon?" diye soruyormuş. Bakkal, ekmek alırken "Nörüyon?" diye sormuş. Pazarcı, domates satarken "Nörüyon?" diye seslenmiş. Hatta yolda yürüyen kedi bile miyavlayarak "Nörüyon?" dermiş gibi bakmış. Gakguk, bu kadar çok "nörüyon" sesine alışmaya çalışırken, birden karşısına yaşlı bir amca çıkmış.
Yaşlı amca, bastonuna dayanarak, gözlerini Gakguk'a dikmiş ve derin bir sesle "Asıl sen nörüyon?" diye sormuş. Gakguk, şaşırmış kalmış. "Ben mi?" demiş. "Evet sen! Hayatın anlamını buldun mu, yoksa hala nörüyorsun?" demiş yaşlı amca. Gakguk, bir an düşünmüş. "Valla amcacım," demiş, "Ben de hayatın anlamını bulmaya çalışırken, sürekli 'nörüyon' sorusuyla karşılaşıyorum. Sanki hayat bir 'nörüyon' döngüsü gibi."
Yaşlı amca gülümsemiş. "İşte şimdi doğru yoldasın," demiş. "Hayat, 'nörüyon' sorusuna cevap ararken yaşanan komikliklerle dolu. Önemli olan o anların tadını çıkarmak ve gülmek."
Gakguk, o günden sonra "nörüyon" sorusuna farklı bir gözle bakmış. Artık her "nörüyon" sorulduğunda gülümsemiş ve "Vallaha ben de bilmiyorum, hayatın akışına bıraktım kendimi!" demiş.
O günden sonra, Gakguk ve bütün dünya, "nörüyon" sorusuna farklı bir anlam yüklemiş. Artık bu soru, sadece bir selamlaşma değil, aynı zamanda hayatın absürtlüğüne birlikte gülme ve anlamsızlıkta anlam bulma çabası olmuş.
Ve böylece, "nörüyon" destanı, Gakguk'un komik maceraları eşliğinde devam edip gitmiş. Herkes nörüyon diye sorarken, hayatın keyfini çıkarmaya devam etmiş. Sonuç olarak, biz de buradan herkese soralım: Nörüyon?