Kavun sulu ve kokulu bir besindir. Bol miktarda su içerdiği için Ramazanda tüketmek idealdir.
Bol miktarda A ve C vitaminleri içerir. Hazım sızlık çekenlerin bolca tüketmesi gerekmektedir.
Vücudu seerinletici özelliğinin yanı sıra hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücü ve kabızlık giderici etkileri mevcuttur. Romatizma ve basur şikayetlerinde de kullanılabilir. Yatıştırıcı etkisi ile vücuda zindelik verir ve uykusuzluğa iyi geldiği bilinmektedir. Cildin daha güzel görünmesini sağlar.
İftar ve sahurda yenilirse, uzun süre susandırmaz.
Kavun meniyi arttırır.
Kavun çekirdeği yendiği zaman, iç yaralara iyi gelir ve idrarı söktürür.
Kavun çekirdeği kaynatılıp suyu içilirse, göğüs hastalıklarına şifa olur.
Bol miktarda A ve C vitaminleri içerir. Hazım sızlık çekenlerin bolca tüketmesi gerekmektedir.
Vücudu seerinletici özelliğinin yanı sıra hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücü ve kabızlık giderici etkileri mevcuttur. Romatizma ve basur şikayetlerinde de kullanılabilir. Yatıştırıcı etkisi ile vücuda zindelik verir ve uykusuzluğa iyi geldiği bilinmektedir. Cildin daha güzel görünmesini sağlar.
Kavunun faydalarından bazıları
Yemeklerden önce kavun yenirse hazmı kolaylaştırır ve hastalıkları önler.İftar ve sahurda yenilirse, uzun süre susandırmaz.
Kavun meniyi arttırır.
Kavun çekirdeği yendiği zaman, iç yaralara iyi gelir ve idrarı söktürür.
Kavun çekirdeği kaynatılıp suyu içilirse, göğüs hastalıklarına şifa olur.