• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Bol Köpüklü Türk Kahvesi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Önce cezvemize yapacağımız sayıya göre kahve koyuyoruz. Biz iki kişilik yapalım. İki tatlı kaşığı kahveyi cezvemize ekliyoruz. Ardından iki fincan oda sıcaklığındaki suyu cezveye ekliyoruz. En son ne kadar şeker koyacağımızı belirliyoruz. Eğer sade yapıyorsak şeker koymuyor, az şekerli yapıyorsak 1 çay kaşığı, orta yapıyorsak 2 çay kaşığı, şekerli yapıyorsak 4 çay kaşığı ekliyoruz. Hafifçe karıştırıyor ve kahvelerin tamamen suya karışmasını sağlıyoruz.

Tabloya bakarak da kendi formülünüzü oluşturabilirsiniz.

turk-kahvesi.webp


Artık kahve pişmeye hazır. Ocağın altını orta ya da ortadan biraz daha az açıyoruz. Eğer kahveyi çok çabuk pişirirsek köpüğünden kaybetmiş oluruz. Yavaş yavaş pişen kahvemiz köpüklenip kabarmaya başladığında fincana biraz köpük alıyor ve cezveyi hemen ocağa koyuyoruz. Bu yaptığımız ilk taşımı almaktı. İkinci taşımı da kahveyi hafif kaynatarak alıyoruz.

İşte hazır! Bol köpüklü kahve nasıl yapılır sorusuna da cevap vermiş olduk. Eğer evinizde Türk kahvesi makinesi varsa onu da kullanabilirsiniz ancak bakır cezvede yavaş yavaş pişerek hazırlanan Türk kahvesi kadar lezzetli olmayabilir, bizden uyarması.

Son olarak madem kahvemizi yaptık, Türk kahvesinin faydalarına da bir göz atalım. İçerdiği kafein ve bileşenlerle neredeyse her derde deva olan Türk kahvesi; zihinsel aktiviteleri güçlendirmede, uyanık kalmayı sağlamada, sosyal yönü geliştirmede, yüksek tansiyonu azaltmada, depresyona karşı etkide, kemiklerin güçlenmesinde ve metabolizmayı hızlandırmada önemli bir role sahiptir.
 
kahve_ile_ilgi__i_sozler__10_-min.jpg
 

Kahve​


''Kahve''nin etimololojisi tam olarak bilinmemesine karşın bununla ilgili bazı varsayımlar vardır. Bir görüş bunun Afrika dilinden türetildiğini savunmaktadır. Afrika'da bir yayla bölgesi, Etiyopya'nın Soha Bölgesi'nde olan ve kahvenin ilk bulunduğu yer olarak düşünülen ''Kaffa''nın adını aldığı düşünülmektedir. Diğer bir görüş ise bu kelimenin Arapça kökenli olduğu üzerinedir. 15. Yüzyılda Arapça'da hem kahve ağacına hem de meyvesine, çörek anlamına gelen 'Bunn' denirdi fakat ilerleyen zamanlarda kahve meyvesine 'Kahva' denmeye başlanıldı. Arapçadaki bu değişimin 'Kaffa'dan esinlendiği düşünülmektedir.

Türkçede 'Kahve' kelimesi ise hem bitkinin çekirdekleri için hem de çekirdeklerin kaynatılmasıyla demlenen içecek için kullanılır. Türk Kahvesi de aynı çekirdekte olduğu gibi farklı ülkelerde farklı şekilde ifade edilebilmektedir. 2013'te yapılan bir araştırmayla “Türk kahvesi” kelimesi Google arama motoru üzerinden İnternette taranarak farklı ülkelerde nasıl isimlendirildiğine bakılmıştır.
Ülkeler _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- Yerel Terimler _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_ Türkçe Karşılığı

Arnavutluk --------------------- afe türke --------------------------------Türk kahvesi
Arap dünyası ---------------- qahoua ' arabiyah -------------------------Arap kahvesi
Ermenistan ---------------------- surč ------------------------------------Kahveci
Bosna ----------------------- bosanska kahva ----------------------------Bosna kahvesi
Bulgaristan ---------------- Тур≿ко Кафе -------------------------------Türk kahvesi
Hırvatistan ----------------- turska kava -------------------------------- Türk kahvesi
Yunanistan ----------------- ελληνικός καφές ------------------------Yunan kahvesi
Macaristan ----------------- török kávé ----------------------------------Türk kahvesi
 
Geri
Top