Gül 34
Usta
Börek Lezzetinde Kek Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket margarin
- 100 gram beyaz peynir
- 4 adet patates
- 100 gram kaşar peyniri
- Bir avuç kıyılmış maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Börek Lezzetinde Kek Yapılışı
- Öncelikli olarak börek içerisine konulacak malzemeler hazırlanır.
- Patatesler soyularak dört eşit parçaya ayrılır ve haşlanır.
- Çok yumuşamadan haşlanan patatesler küçük küp şekilleri halinde doğranır.
- Bir adet kuru doğan soyularak rendelenir.
- Derin bir kap içerisine üç adet yumurta kırılır.
- İçerisine süt ve eritilmiş tereyağı da ilave edilir.
- İyice çırpılması ardından rendelenen kaşar peyniri ve ufalanan beyaz peynir de kek hamuru içerisine eklenir.
- Doğranan patatesler ve rendelenen kuru soğanlar da kek içerisine ilave edilerek iyice karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamuru içerisine tuz karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozlar da ilave edilerek iyice karıştırılır.
- Hemen ardından iki paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un da kek harcı içerisine eklenerek iyice karıştırılır.
- Kek kalıbının içerisi margarin ile iyice yağlanır. Kekin kalıptan kolay çıkabilmesi adına çok ince bir katman un serpilir.
- Hazırlanan kek karışımı kek kalıbı ya da tepsine ilave edilir.
- Üzerine arzuya göre çörek otu ilave edilir.
- Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.