• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Bu Oyuncaklar Hem Bilimsel Hem Deneysel!

Papatya

V.I.P
V.I.P


bu-oyuncaklar-hem-bilimsel-hem-deneysel-4060832_4383_300.webp

Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde çocukların peşinden koştuğu eğitici özellikleri olan bilimsel ve deneysel oyun setleri Türkiye'de de satışa sunuldu. Henüz bir yıldır satışta olan oyuncaklar Türkiye'de çocuklar tarafından çok sevildi ve hızla yaygınlaştı. Tayvan'da üretilen oyuncaklar, Hippo Oyuncak tarafından Türkiye'ye getirildi.

Deneysel oyuncak pazarı son üç yılda ABD'de 328 milyon Dolar'dan 725 milyon Dolar'a çıktı. ABD'de her 100 Dolar'ın 40'ı deneysel oyuncağa harcanıyor. Son üç yılda dünyadaki satış cirosu ise 1.7 milyar Dolar'dan 5.5 milyar Dolar'a yükseldi.
Türkiye'de oyuncak pazarının yıllık 2 milyar TL yıllık cirosu bulunuyor. Ancak deneysel oyuncak türü ile Türkiye'ye ilk kez geldi. Dünyadaki satış stratejisinde de deneysel oyuncaklar, ilk çıktığında o ülkedeki çocuklar ve aileler tarafından önce anlaşılamadı. Ancak ilk yılın sonunda hızlı satış rakamlarına ulaşıldı. Türkiye'de de aynı trendde satış rakamları gerçekleşiyor.

Hippo Oyuncak tarafından getirilen deneysel ve bilimsel oyuncak setleri bir yılda 2 bin adet satıldı. Hippo Oyuncak Genel Müdürü Mehmet Daniş "İlk yıl hedefimiz 2 bin adetti. Ancak bu yıl hedefimiz 100 bin adet satış. Çünkü çocuklar ve aileler bu oyuncağı tanımaya ve çevrelerinde de tavsiye etmeye başladılar" dedi.

Oyuncak pazarında yeni bir akım başlatan bilimsel ve deneysel oyun seti, 2011 yılında Nurnberg Oyuncak Fuarı'nda Yenilikçilik Ödülü verildi. Amerika'da anne babalar tarafından yapılan seçimlerle The Parent's Choice ile The Parent's Choice Recommended Seal ödüllerini kazandı.

Bilimsel ve deneysel oyun setlerinin en önemli özelliği ortaya çıkan oyuncakların doğal enerji kaynaklarıyla çalışıyor olması. Setlerde yer alan oyuncaklar, tuzlu su, hava basıncı, rüzgar ve güneş enerjisi panelleriyle ya da standart pillerle çalışıyor. Oyun setiyle verilen kitapçıklarda çocukların ortaya çıkardığı oyuncakta kullandığı enerji kaynağıyla ilgili bilgiler de yer alıyor. Oyun setleri, çocukların eğitimine ve yaratıcılıklarına, kendi yaptıkları çeşit çeşit oyuncak modelleriyle katkıda bulunuyor.

Farklı 7 set halinde satışa sunulan eğitici ve deneysel oyuncaklar, çocukların el becerilerini geliştirmenin yanı sıra doğal kaynakların nasıl kullanılacağı konusunda da eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor Set halinde satılan bu oyuncaklardan çocuklar çeşit çeşit modelleri kendi hayal güçlerini kullanarak ortaya çıkarıyorlar.

Her sette yer alan parçalarla çocuklar, uzay istasyonundan bisiklete, arabadan yelkenliye, uçağa kadar düzinelerce modeli kendileri yapma ve doğal enerji kaynaklarıyla çalıştırma olanağı buluyorlar. Böylece hem fizik ve kimya bilgilerini geliştiriyorlar, hem de severek oynayacakları hareketli model araçlara sahip oluyorlar.

Dünya çapında ödüllü deneysel setler oyuncak mağazaları ve çeşitli internet siteleri üzerinden satışa sunuluyor. Ürünler hakkında detaylı bilgiye www.hippooyuncak.com adresinden ulaşılabilir.

Çocuklar kadar büyüklere de hitap eden oyuncakları, heyecan verici ürünlere ilgi duyan Mehmet Daniş tarafından Türrkiye'ye getirildi. Daniş, aynı zamanda Türkiye'yi "bardakta mısır" ile tanıştıran Daily Fresh markasının sahibidir.

Hippo Oyuncak Genel Müdürü Mehmet Daniş "Bu ürünün özelliği deneysel, eğitsel bir oyuncak olması. Yani çocukları eğlendirirken aynı zamanda eğitiyor" diyor.

Daniş, 8 yaş üzerine hitap eden deneysel ve bilimsel oyuncak setini şöyle anlatıyor; "Bir sette verilen parçalarla 10'un üzerinde farklı model ortaya çıkarılabiliyor. Bu modeller güneş, rüzgar, su gibi alternatif enerji kaynakları ile çalışıyor. Çocuklar hem bu modelleri yapıp eğleniyor, hem enerji kaynaklarını öğreniyorlar. Elektrik kullanmadan, alternatif güç kaynakları üreten bir sistem bu… Diğer oyuncaklardan farklı olarak çocukların vizyonunu da geliştiriyor. Parçaları birleştirip, enerji modüllerini taktıktan sonra mesela güneş panelini takıyorsunuz… Oyuncak güneşin altında durup, enerjiyi toplayınca hareket etmeye başlıyor. Ya da bir su tüpü var, su ile havayı sıkıştırıyorsunuz, sibobu açtığınız anda o hava çıkmak için oyuncağı hareket ettiriyor. Bunun dışında pil yapmak için bir düzenek var, rüzgar gülü. Bu oyuncaklar çocuklara bir amaç veriyor. Bu oyuncağı yapayım da dursun değil, hareket etsin… Kutulardan modellerle ilgili şemalar ve alternatif enerji ile ilgili bilgiler çıkıyor"

 
Geri
Top