Nazlı Fatma
2 paket margarin
500 gram un
1 çorba kaşığı yoğurt
5 adet yumurta sarısı
250 gram ceviz içi
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine:
Hindistancevizi
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye aktarın Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyunu ekteyin. Soğumaya bırakın. Hamur için 2 paket margarini derin bir kaba alın. Elinizle yağı ovun. Undan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ayırdığınız unun yardımıyla merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını içe doğru kapatıp, hamura kare şekli verin. Dövülmüş cevizi ortasına yerleştirin. Bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirin hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
2 paket margarin
500 gram un
1 çorba kaşığı yoğurt
5 adet yumurta sarısı
250 gram ceviz içi
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine:
Hindistancevizi
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye aktarın Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyunu ekteyin. Soğumaya bırakın. Hamur için 2 paket margarini derin bir kaba alın. Elinizle yağı ovun. Undan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ayırdığınız unun yardımıyla merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını içe doğru kapatıp, hamura kare şekli verin. Dövülmüş cevizi ortasına yerleştirin. Bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğumuş şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirin hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.